PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 2 / 3 İlkİlk 123 SonSon
11 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar

----------
    En son ahmetozkangil tarafından düzenlenmiştir: 19.12.2007 18:24

Yorumun için teşekkürler ilk başta, beni biraz da olsa aydınlatabildiniz (Pek anlamayan birisi için doğaldır )

DDR2 yani çift çekirdekse eğer, benim RAM zaten 512x512
    Bu AGP falan onu pek anlayamadım Ekran kartını değiştirirsem DX10 desteliyebilir mi? Oturmamış diyorsunuz ama yeni oyunlar DX10 olacak artık. Beni 2-3 sene idare etmesi lazım bu parçaların.(DirectX'ten bahsediyorsak yani )
    Alıntı Orijinalini Gönderen: fgurhanf Mesajı Görüntüle
    Soket yapısı nedeniyle; Core 2 Duo serisi işlemcileri kullanamazsınız,

Bellek yuvası nedeniyle DDR2 bellekleri kullanamazsını,

Ekran kartı girşi AGP olduğu için, PCI-E bağlantı içeren güncel DX10 destekli ekran kartlarını da kullanamazsınız.

Bu da demek oluyor ki yeniden bilgisayar almak gerekiyor.

Eğer bu anakart üzerinden devam edecekseniz;
    Anakartınızın özellikleri aşağıda yer alıyor neleri max yükseltebileceksiniz beraber inceleyelim.

Listeden anlaşılıyor çok da kötümser bir tablo ile karşı karşıya değiliz.

İşlemcisinizi Pentium D serisinden bir model seçerek çift çekirdek ailesine adım atabilirsiniz.

Bellek olarak da sistem en fazla DDR 400mhz destekliyor 1GB size yeterli gelecektir. 512mb x 512mb dual çalıştırmanız daha yararınıza olur. Dual DDR desteği var anakartınızın.

Core Duo 2 almak istiyorum ilk öncelik işlemcide, önce Ana kartı mı değiştirmem lazım yani?
    1 tane AGP slotu var ise bu noktada hala iyi çözümler bulunuyor piyasada. Sadece DX10 nimetlerinden mahrum kalırsınız ki zaten çok oturmayan bu katkı siz yeni bir sistem alıncaya kadar daha da standartlaşmış olacaktır. O yüzden içinize dert etmeyin.

İkisi de pahalı ama nvidia daha cazip, peki performans farkı nedir ikisinin? Zaten öncelik işlemcimi değiştirmede ekran kartını biraz daha sonra değiştiririm fakat elimde liste dursun, elimdeki 256 zaten bunu yükseltmek istiyorum.
    Bu 7600GT ile performans artışı iki katı olabilir mi benim 256MB nVidia GeForce FX 5500 ile?
    Size önerim 512MB ATI Radeon X1950 PRO (AGP 8X) AVIVO olacaktır. Eğer bu kart pahalı gelecekse; 256MB nVidia GeForce 7600GT (AGP8X) de tercih edebilirsiniz. Bu kartları piyasada bulmak oldukça güçleşmeye başladı.

iyi günler..

fgurhanf8)8)

7600gt alırsanız performans artışını bırakın 2 kat 20 kat dahi olabilir.Yalnızca şunuda eklemek istiyorum AGP olarak ATI 2600xt modelleri çıkacak(tı).Onlar sayesinde DX10'un nimetlerinden sizde yararlanabilirsiniz.

Core2Duo alabilmek içinse evet anakart değiştirmeniz gerekiyor.

Yorumun için teşekkürler. Herkesten çok güzel yorumlar geliyor ayrıca.

ATI X1650PRO(128Bit) 512MB AVIVO 16X Ekran Kartı 241,21 YTL
    ATI X1650PRO128Bit 512MB AVIVO 8X 139,32 YTL
    Bunların farkı nedir?
    ve 256MB nVidia GeForce 7600GT (AGP8X) mı daha iyidir bu senin söylediğin mi?
    Alıntı Orijinalini Gönderen: ahmetozkangil Mesajı Görüntüle
    sapphire X1650 Pro 512 Mb ekran kartı

Dediğin bayağı iyi olur çünkü yetmemeye başladı bellek eski dosyaları silmek zorunda kalıyorum.
    Benim HDD 120 GB olması lazım ama 101,6 görünüyor kapasitelerini toplayınca neden böyle?
    300 Gb. SATA Samsung HDD

Kasadaki güç kaynağı EVEREST ATX-400 “MAX. OUTPUT POWER İS 400W” yazıyor. Yeni nesil sistemler için yeterli midir? veya hem kasa içindeki güç kaynağı hemde dışardan güç kaynağı ile desteklesek olur mu?
    HIPER Power marka en az 450 veya 525 watt güç kaynağı
    Kasa da çok önemli en az 75 YTL lik ve kendi güç kaynağı olmayan bir kasa al.

2.8 Ghz zaten 3.0 Ghz biraz az bir artış değil mi? 3.4 veya 3.8 nasıl olabilir? Dediğim gibi 2-3 sene idare etmesi lazım ondan böyle yüksekten uçuyorum J
    "çiftçekirdeklilere uygun bir ana kart ile 3.00 GHz çift çekirdek işlemci" al, paran yeter ve artarsa ekran kartının pro modelini değil xt modelini alırsın ve ikinci bir 80-250 Gb. arası HDD eklersin.

Sanırım Ekran en son alacağım parçadır. Hz göz sağlığı için önemli diye biliyorum yüksek Hz almak lazım dediğin gibi.
    Denenmiş ve son oyunlarla hiç kasılmayan 19 inch 75 hz monitörle çalışan direktx 9 destekli PC sistemidir. Stranglehold, Enemy Territory - QUAKE Wars, DOOM 3 süper hızlı çalışıyor.

katilkurbaa: "forum kurallarımız gereğince, tüm yazınızda "bold" etiketini kullanmanız yasaktır. sonraki iletilerinizde buna dikkat etmeniz gerekmektedir."

Dikkate alacağım.

Alıntı Orijinalini Gönderen: mellick1903 Mesajı Görüntüle
    7600gt alırsanız performans artışını bırakın 2 kat 20 kat dahi olabilir.Yalnızca şunuda eklemek istiyorum AGP olarak ATI 2600xt modelleri çıkacak(tı).Onlar sayesinde DX10'un nimetlerinden sizde yararlanabilirsiniz.

Core2Duo alabilmek içinse evet anakart değiştirmeniz gerekiyor.
    En iyisi Ekran kartını bir süre beklemek lazım. Daha oturtulmamış sanırım bu ati 2600xt, güç harcaması ve driverleriyle. ama bunlar için altyapı oluşturmak lazım, Yani bir birine uyumlu olması lazım. Ana kart değiştirsem herşey uyumlu mu olacak şimdi? Daha yenilenmesi gerekenler neler uyum için?

Benzer Başlıklar

1. creative hn700 kullanan varmı. görüşleriniz nelerdir
    allturnam38 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 23.07.2007, 09:17
  2. sizce bu labtop nasıl fiyatına göre uygunmu?
    pose2003 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 25.09.2006, 17:15
  3. 7300GS fiyatına göre iyimi
    ENS tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 03.06.2006, 22:21
  4. bana göre en iyi program hangisi
    sagoladimbeyinleri tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 18
    Son Mesaj: 29.07.2005, 12:04