+ Başlığa Yanıt Yaz
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
19.10.2007 23:44 #1
Oyun Oynayamaz oldum, Fiyatına Göre En İyi Donanım Hangisi? Görüşleriniz Nelerdir?
Merhabalar öncelikle, Bir süredir ben kendi bilgisayarımla yeni oyunları oynayabiliyordum ta ki 2007 senesinin oyunlarının yavaş yavaş boy göstermeye başlayana dek. Bu zamandan sonra bilgisayarım çoğu oyunu kaldırmaz hale geldi. fraps programıyla bakıyordum bazısı 10 bazısı 5 fps'ye kadar düşüyor, bir de bu en düşük ayarlarda!
Ghost recon oyununu kurdum oyundaki grafikler görünmüyordu o kadar kasıyordu, Hitman Blood Money kurdum aşırı kasma sebebiyle oynayamadım ve hevesim kursağımda kaldı. Son olarak Test drive unlimited yükledim, tahmin edeceğiniz gibi fps yerlerdeydi aşırı bir kasma vardı ve en düşük ayarlardaydı bu. Bir de ben NFS: Pro street ve Assassin's creed oyunlarını oynamayı düşünürken, tabi ki bu sistemle anca hayal. Bu olaylardan sonra canıma tak etti artık, zaten bilgisayarda kasmalarda başladı (virüs taraması, güncelleme vs. sürekli oluyor.)
Anlayacağınız artık yeni donanımlar almamın zamanı geldi, benim sistemim eskidi artık. Sizden ricam piyasada fiyatına göre en iyi performansı veren parçaları tavsiye etmeniz, tavsiye edeceğiniz sistem 2-3 sene idare etmeli beni. Şunu da söyleyeyim bütçem çok fazla değil ikincisi fazla değil diye düşük performans verecekleri tavsiye etmeyin hepsini birden almayacağım zaten.
Şimdiden bütün cevap verenlere teşekkürler.
Intel celeron 2.8 Ghz, 400Mhz işlemci
1024 RAM
256 Nvidia GeForce FX 5500 ekran kartı
50-60 Hertz destekleyen 17" flat monitor
Ana kartımın markasını bilmiyorum nasıl öğrenebilirim?
(Belki düzgün sıralayamamışımdır, kusura bakmayın, anlaşılır artık bu kadarı da)
DDR2 almalımıyım tam bir bilgim yok ama 2 katı hızı varmış DDR'den
Birde Core due 2 nedir en yeni çıkan bu mudur? en iyisi midir?
-
20.10.2007 00:33 #2
Anakartınızın markasını en kestirme olarak bşlat-çalıştır'a dxdiag yazıp tamam diyerek öğrenebilirsiniz. Orada Sistem Üreticisi ve Sistem Modeli başlıkları karşısında Anakart bilgileri yer alıyor. Aynı yerde ram miktârı da bellek başlığında veriliyor. Siz bir bakıp foruma anakart marka ve modelini yazın, anakartınız agp 8x destekliyorsa kullanacağı üst model birçok ekran kartı hâlen mevcut.. İşlemci soket türünüz de 775 çıkıp anakart P4 işlemci de kabul ediyorsa iyi bir de P4 işlemci alırsınız birkaç sene daha keyfiniz bozulmaz..
Türkçe konuşan insanımızın forumda kendine İngilizce isimler vermesini esefle karşılıyorum.
Ekran Kartları Güç Tüketim Tablosu Sisteminizin Toplam Güç Tüketimini Hesaplayın
Bilgisayarınız Hangi Oyunları Kaldırır Tıklayın Öğrenin
-
20.10.2007 00:57 #3
ECS P4M800-M7 sanırım agp x8 var. Birde siz bakarsanız daha sağlıklı olur ben anlasam ben bulurdum zaten. DDR2 yapmam için anakartı mı değişmem lazım? 64bit nasıl oluyor bu arada biraz bilgim varda yinede açabilir misiniz? yok mu bilen bir kişi mi var bu konuları?
Eğer sadece bu özelliklerden
Intel celeron 2.8 Ghz, 400Mhz işlemci
1024 RAM
256 Nvidia GeForce FX 5500 ekran kartı
50-60 Hertz destekleyen 17" flat monitor
Celeron'u, Core duo 2 yapsam yeter mi? Yetmezse ekran kartını ATI Radeon mu almalıyım çoğu kişi bayağı iyi diyor ona. Monitörün Hertz desteklemesini nasıl arttırabilirim? Refreshlock açıyorum fakat frekans aralık dışı fala diyor.
-
20.10.2007 01:55 #4
Merhaba
Anakartınız güncel donanım değişikliklerine imkan verebilecek düzeyde değil malesef;
Soket yapısı nedeniyle; Core 2 Duo serisi işlemcileri kullanamazsınız,
Bellek yuvası nedeniyle DDR2 bellekleri kullanamazsını,
Ekran kartı girşi AGP olduğu için, PCI-E bağlantı içeren güncel DX10 destekli ekran kartlarını da kullanamazsınız.
Bu da demek oluyor ki yeniden bilgisayar almak gerekiyor.
Eğer bu anakart üzerinden devam edecekseniz;
Anakartınızın özellikleri aşağıda yer alıyor neleri max yükseltebileceksiniz beraber inceleyelim.

Listeden anlaşılıyor çok da kötümser bir tablo ile karşı karşıya değiliz.
İşlemcisinizi Pentium D serisinden bir model seçerek çift çekirdek ailesine adım atabilirsiniz.
Bellek olarak da sistem en fazla DDR 400mhz destekliyor 1GB size yeterli gelecektir. 512mb x 512mb dual çalıştırmanız daha yararınıza olur. Dual DDR desteği var anakartınızın.
1 tane AGP slotu var ise bu noktada hala iyi çözümler bulunuyor piyasada. Sadece DX10 nimetlerinden mahrum kalırsınız ki zaten çok oturmayan bu katkı siz yeni bir sistem alıncaya kadar daha da standartlaşmış olacaktır. O yüzden içinize dert etmeyin.
Size önerim 512MB ATI Radeon X1950 PRO (AGP 8X) AVIVO olacaktır. Eğer bu kart pahalı gelecekse; 256MB nVidia GeForce 7600GT (AGP8X) de tercih edebilirsiniz. Bu kartları piyasada bulmak oldukça güçleşmeye başladı.
Tüm bu bilgilerden sonra önemli bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Bu donanımları alırsanız bir güç kaynağı da almanız gerekecektir. Sistemin ihtiyaç duyduğu gücü ona sağlaycak bir güç kaynağı..
iyi günler..
fgurhanf8)8)Tekrar Merhaba PCnet = )
-
20.10.2007 02:29 #5Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
forum kurallarımız gereğince, tüm yazınızda "bold" etiketini kullanmanız yasaktır. sonraki iletilerinizde buna dikkat etmeniz gerekmektedir.
Benzer Başlıklar
-
creative hn700 kullanan varmı. görüşleriniz nelerdir
allturnam38 tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 23.07.2007, 09:17 -
sizce bu labtop nasıl fiyatına göre uygunmu?
pose2003 tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 25.09.2006, 17:15 -
7300GS fiyatına göre iyimi
ENS tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 03.06.2006, 22:21 -
bana göre en iyi program hangisi
sagoladimbeyinleri tarafından Yazılım forumundaYanıt: 18Son Mesaj: 29.07.2005, 12:04

Alıntıyla Yanıtla

Bu bilgisayar Windows 7'yi çalıştırır...
Bugün, 02:59 / Donanım