PCnet Online
Geri Dön   PCnet Online > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile Mouse girişi bozuk ne yapmalıyım?
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#26) Eski

Katılım Tarihi: 2006
Yer: Bursa
Varsayılan 06.11.2007, 02:40

anakarttaki mouse girişlerinin içinde bulunan tel kopmuş ya da içeri kaçmış olabilir. ışık yardımıyla kontrol edin şayet kopmuş ya da içeri kaçmış ise, bir toplu iğne yardımıyla bu sorunu çözebilirsiniz. (ben öyle hallettim )
sorun eğer dediğim gibiyse toplu iğneyi kopan yere sonuna kadar itin. derinde bir yere temas edecek ve sıkıştığını hissedeceksiniz. sonra dışarıda kalan kısmını işaretleyin ve çıkardıktan sonra kesin. yuvaya az miktarda japon yapıştırıcısı damlattıktan sonra bir tırnak çakısı yardımıyla tekrar yerine takın. yalnız yuvayı biraz genişletmeniz lazım ama fazla değil. bunun için 2.bir toplu iğneyi yapıştırıcı kururken yanından itin ve yuvayı genişletin. kuruduktan sonra mouseyi taktığınızda çalışacaktır.
Alıntıyla Yanıtla
  (#27) Eski

Varsayılan 06.11.2007, 13:23

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: piRe_ Mesajı Görüntüle
anakarttaki mouse girişlerinin içinde bulunan tel kopmuş ya da içeri kaçmış olabilir. ışık yardımıyla kontrol edin şayet kopmuş ya da içeri kaçmış ise, bir toplu iğne yardımıyla bu sorunu çözebilirsiniz. (ben öyle hallettim )
sorun eğer dediğim gibiyse toplu iğneyi kopan yere sonuna kadar itin. derinde bir yere temas edecek ve sıkıştığını hissedeceksiniz. sonra dışarıda kalan kısmını işaretleyin ve çıkardıktan sonra kesin. yuvaya az miktarda japon yapıştırıcısı damlattıktan sonra bir tırnak çakısı yardımıyla tekrar yerine takın. yalnız yuvayı biraz genişletmeniz lazım ama fazla değil. bunun için 2.bir toplu iğneyi yapıştırıcı kururken yanından itin ve yuvayı genişletin. kuruduktan sonra mouseyi taktığınızda çalışacaktır.
ilginç bir çözüm yolu gerçekten sen böyle hallettin mi? Ayrıca tebrik kediyorum...

En son hasari tarafından düzenlenmiştir: 06.11.2007 16:22
Alıntıyla Yanıtla
  (#28) Eski

Katılım Tarihi: 2007
Yer: izmir
Varsayılan 06.11.2007, 13:23

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: piRe_ Mesajı Görüntüle
Merhaba
Evet harikasın. Çok eski yaşadığım bir olayı ve çözümü hatırlattın. Bende katılıyorum genelde olan bir sorun. Aklıma gelmemişti sanırım hocamızın işine yarar.
Kolay gelsin
saygılar
Alıntıyla Yanıtla
  (#29) Eski

Varsayılan 07.11.2007, 23:37

Arkadaşlar bir yöntemi daha keşfettik nasıl mı? Anlatıyorum; Uclu bir kalem alıyoruz ucunu içinden çıkarıyoruz. Ve mouse'mizin giriş bağlantılarındaki inne şeklinde olan cubuklarına takarak eğikliklerini düzeltip sorunu giderebiliyoruz. Bu şekilde yeni bir mouse almaktan kurtulabilirsiniz.
Alıntıyla Yanıtla
  (#30) Eski

_nkA Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: İstanbul
Varsayılan 09.11.2007, 01:12

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: atiozsoydan Mesajı Görüntüle
Merhaba
Konu ilgimi çektiği için müdahil olma ihtiyacı hissettim.

Ben yaklaşık 12 yaşımda çalışma hayatıma başladım. Çalışma hayatım boyunca önce liseyi bitirip daha sonra bir fakülte bitirdim. Şu anda ikinci fakültenin 3. sınıfında talebeyim. Yaşım 57, çalışma hayatım boyunca özellikle ar-ge konusunda uğraşı verdim. Kendi geliştirdiğim bir çok kendime has çalışmalar geliştirdim, bunların çoğunda şu anda da uğraşı alanım olan bilgisayardan faydalandım. Bir çok fakülte mezunu yada talebe konusunda yetişmiş veya yetişmekte olan arkadaşlarla çalıştım. Hepsinde ortak nokta, fakültelerimizdeki en büyük eksiklik olan, öğreticilerin gerek ekonomik nedenlerden gerekse kendilerince farklı nedenlerden piyasayı veya teknolojiyi yeteri kadar takip edememeleri, dolayısı ile takip edemedikleri teknolojiyi öğretmekte gecikiyor veya zorlanıyorlar.
Bir başka hususta insanlar başlarına gelmeden çalışır vaziyette olan bir sistemde, eğer olmazsa ne yapılır gibi bir mizansenle farklı alternatifler geliştirmekte zorlanıyorlar.
Çalışma hayatım boyunca bazen öyle tıkandığım yerler olmuşturki, ben var olan bilgi ve teknoloji ile çözmeye çalışırken, yanımda çalışan çırak mertebesindeki bir arkadaşımın, benimde o mertebedeyken ilk öğrendiğim bir konuyu hatırlatması ile, daha basit bir şekilde çözüme gidebileceğim konuyu hatırlatması ile olayı çözmüşümdür. İnsanlar bazen çok teknik olduklarında, basit düşünme yeteneğini sanki yok edip daha zor tekniklerle yürüyebiliyorlar.
Sanıyorum hocamızında bu veya benzeri bir konuyu bu nedenlerle atlamış olması bence hoşgörü gösterilmesi gereken bir durumdur.

Tabiiki gönül, hocalarımızın her şeyi daha iyi bilmeleri, daha iyi öğretmelerini ister. Ancak yaşamda bazen bu gibi durumlar olabiliyor.

Bence suç, ülke olarak ekonomik durumumuzun bu seviyede olmasında.

Hoş görünüze sığınarak acizane düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Paylaşımın güzelliği, uygun, doğru şekilde paylaşılması ve mutlu günler dileğiyle.
Kolay gelsin
saygılar
????????
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
mouse + klavye girişi çalışmıyor??? lordslayer Donanım 11 25.03.2008 18:57
Mouse Pad, Mouse, Klavye Kanser Yapar mı? Luciferman Teknoloji 8 26.08.2007 13:07
Klavye, mouse girişi bazen çalışıyo Bazen çalışmıyo....? goxodus Donanım 3 06.07.2006 00:44
üye girişi jari Web ve Grafik Tasarımı 6 05.09.2005 02:11
USB girişi rasimaydinkal Yazılım 3 03.06.2005 11:36

vBulletin® Sürüm 3.8.2 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2010, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

En Son Mesajlar

13 gösterim, 2 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

238 gösterim, 13 yanıt

13 gösterim, 2 yanıt

342 gösterim, 3 yanıt

82 gösterim, 11 yanıt

1778 gösterim, 65 yanıt

9 gösterim, 0 yanıt

40 gösterim, 7 yanıt

10 gösterim, 0 yanıt

8 gösterim, 0 yanıt