PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
3 sonuçtan 1 - 3 arası sonuçlar

Exclamation ses kartı ile ilgili bi problem yardımcı olabilirmisiniz

beyler anakartımın modeli asus p4xp-x onboard ses kartı kullanıyorum ancak haparlör ün kablosunu cıkış yerine taktığımda ses gelmiye mikrofon cıkışına taktığım zaman geliyo ancak cızıltı yaptığından ben normal şekilde haparlör cıkısına takmak istiyorum bütün jumper ayarlarını kontol ettim ondan kaynaklanmıyor nedeninin ne olduğunu söyleyebilirmisiniz bana acaba _???

Katılım Tarihi
    2007
    Yer
    istanbul'dan çanakkale'ye...

driver sorunu olabilir veya çıkışlarda bir temassızlık söz konusu olabilir..ben de sb live 2000 ses kartı war şu an ,ben de 4 kolon dinleme sorunu yaşıyodum soora internetin altını üstüne getirip doğru driveri buldum ki zaten tarihi geçtiği için günceli falan yoktu eski arşiwlerden aramak zorunda kaldım..şu an gayet sorunsuz çalışıyo..ama senin tabi mikrofon girişinden müzik dinleyebilmen de ayrıca enteresan bişey , hani ses girişnden ses çıkışı alabilmen tuhaf o konuda bişe diemicem.." mikrofon çıkışı da ne ola ki ?"sorusu belirdi kafamda??

Alıntı Orijinalini Gönderen: kemal_88 Mesajı Görüntüle
    beyler anakartımın modeli asus p4xp-x onboard ses kartı kullanıyorum ancak haparlör ün kablosunu cıkış yerine taktığımda ses gelmiye mikrofon cıkışına taktığım zaman geliyo ancak cızıltı yaptığından ben normal şekilde haparlör cıkısına takmak istiyorum bütün jumper ayarlarını kontol ettim ondan kaynaklanmıyor nedeninin ne olduğunu söyleyebilirmisiniz bana acaba _???
    Merhaba
    Asus ana kartlar ile soundblaster ses düzeni için bir program veriliyor. O programda ses giriş konfigürasyonu değiştirilmiş olabilir. Diğer bir konuda bazen bu kartlarda sadece 2+1 yada stereo veya 5+1 ses düzeni kullanıldığı zaman veya hoparlör ayarları o şekilde yapıldığı zaman mikrofon girişini ön yada arka hoparlör çıkışı olarak görebiliyor. Bu durumda denetim masasından hoparlör özelliklerine bir bakın ve kullandığınız hoparlör düzenini yani stereo masa üstü hoparlör kullanıyorsanız bu konuma getirin ve ses çıkış ucu olan yeşil renkli çıkışa hoparlörlerinizi bağlayın sorun çözülecektir.
    Kolay gelsin
    saygılar

Benzer Başlıklar

1. opera ile ilgili bi problem
    kingh tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 29.04.2007, 21:27
  2. ekran kartı bakıyorum yardımcı olabilirmisiniz?
    emrah_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 17.11.2005, 19:19
  3. dvix altyaziları konusunda yardımcı olabilirmisiniz...
    serbayarda tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Son Mesaj: 19.07.2004, 10:52
  4. araştırmam için yardımcı olabilirmisiniz
    recepx30 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Son Mesaj: 07.04.2004, 16:56
  5. pcnet şifremi oto algılıyor yardımcı olabilirmisiniz
    eDmaN tarafından Yazılım forumunda
    Son Mesaj: 25.11.2003, 23:35