Mavi Ekran Problemi (Video - Ekran Kartı) -
28.12.2007, 19:38
Birkaç ay önce toplama bilgisayar aldım. Toplama işlemini aldığım firma yaptı ve sorun çıkmadı. Belirli süre kullanımdan sonra özellikle video açtığımda aniden bir mavi ekran geliyor ve reset atıyor. Bu mavi ekrandaki yazıları okumama fırsat vermiyor. Bilgisayar tekrar açıldığında da bu sorunla ilgili hiçbir bilgi vermiyor. Bu sorunu firmaya ilettim ve servise aldılar donanımsal olarak sorun olmadığını yazılımdan kaynaklanabileceğini söylediler. Bilgisayarı aldıktan sonra yine belli süre gayet normal çalıştı ama tekrar aynı problem karşıma çıktı. Birçok şey denedim ve bir türlü bu problemden kurtulamadım.
Sadece şunu farkettim. Driver'ını sildikten sonra reset atmamı öneriyor ve ben de atıyorum. Oturum açıldığında gayet düzgün çalışıyor. Ancak bilgisayarı yeniden başlattığımda tekrar eski haline dönüyor. Yeniden başlattıktan sonra Driver'a zarar veren bir şey olduğunu düşünüyorum.
İşletim sistemi ilk aldığımda Vista idi ve bunun üzerinden kontrol edildi. Ancak ben Vista'nın yeni olması ve kullandığım birçok programı desteklememesinden dolayı Windows XP Pro + SP2 kurdum. Şuanda da o kurulu.
Yaklaşık bundan 1,5 sene benzer bir problem ile bende karşılaşmıştım. Bilgisayar da durup dururken mavi sayfa çıkıyor ve reset atıyordu. Bir şekilde fırsat bulup orada hata verdiği dosya adını aldım ve inceleme sonucunda ekran kartı sürücü dosyalarından biri çıktı. Anlaşılan sizin de probleminiz ekran kartı. Ben kartın üretici sitesinden yazılan son sürücü dosylarını alıp kurdum ve sorunu çözmüştüm. Daha sonra da bir daha bu tür bir problem ile karşılaşmadım.
Siz vista da XP ye geçerken kulandığınız sürücüleri XP uyumlu olup olmadığına baktınız mı?? Bence kartınızın XP uyumlu güncel sürücüsünü netten inbdirip kurup bir de öyle deneyin. Kolay gelsin.
Herkes kahve içince uyuyamaz. Bense uyuduğum zaman kahve içemiyorum!!!
Şuanda format atılmış halde gayet düzgün çalışıyor ama bunun ilersi için bir garantisi yok. Sanırım kullandığım bir yazılım ekran kartı sürücüsünü bozuyor. Ama bu yazılımın hangisi olduğunu bulmak imkansız gibi bir şey