PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan IBM Thinkpad 600 laptop format sorunu

Arkadaşlar elime bir arkadaştan eski model IBM Thinkpad 600 bir laptop geçti evde bulunan bilgisayarıma format atabildiğim için bunada atarım kanısıyla bunada format atmak istedim ama ne yatıysam halledemedim biraz uğraşınca xp format cd sini kabul ettirip belli bir noktaya kadar yükleme yaptı ama daha sonra bozuk Windows.sys hatası deyip işlemi başa çevirdi ondan sonra ne kadar uğraştı isemde beceremedim,win 98 atmak istiyorum ama zannederim bios ayarları yapılıp oradan cd den başlat komutu ile başlatılamsı lazım.
    Sorularım,bu makine win 98’i kaldırırmı makinanın bios ayarları nasıl yapılır,f2,del veya diğer tuşlarla açlış yaptığımda ekrana gelen görüntüde zannederim system boot yazan yerin üzerinde kırmızı renk moduyla (x)çarpı işaretinin yanındaki 192,173,162 gibi hata kodları var bunların sebebi nedir ve nasıl giderilebilir.
    Bana bu konuda direk bu işlem için oluşturduğum eskici28@hotmail.com mail adresimden resimli yada resimsiz, yada msn aracılığı ile yazışma yoluyla veya messengerden webcam dan laptopu görerek komut vermek suretiyle yardımcı olabilecek arkadaşların bu konudaki görüş ve tecrübelerini bekliyorum.
    Şimdiden hepinize teşekkürler.

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

sys. dosyasındaki hata cd'nin bozuk olduğunu gösterebileceği gibi cd okuyucunun eskimeye başladığını da gösterebilir. Bir akrabamın bilgisayarına format atmak isteyince cd okuyucu yüzünden belli bir aşamadan sonra .sys dosyası bozuk herhangi bir tuşa basarak bilgisayarı yeniden başlatın uyarısı aldık. En sonunda düzgün okumayı başardı da formatı atabildik. Meğer cd okuyucu arada bir okuyup arada bir nazlanıyormuş. Birkaç defa daha deneyin. Yalnız cdnin altını iyice bir temizleyin kirli kalan bir yeri varsa oradaki bilgiler ondan okunmuyor olabilir. Temiz cd ile defalarca denediğiniz halde hatayı aynı dosyada verip yüklemezse sorun cd'den de olabilir başka bir windows cd'si ile tekrar deneyin.
    En son ridvanbey tarafından düzenlenmiştir: 09.01.2008 15:52
    SUNUCUSU MEŞGUL BiR FORUMUN AYLAK ÜYELERi DEĞiLiZ. BiZiM DE iŞiMiZ GÜCÜMÜZ VAR. ÇABUCAK GiRiP YARDIM EDİLECEKSE EDiP YARDIM iSTEMİŞ iSEK ABONELiKLERiMiZE BAKIP ÇIKMAK iSTiYORUZ. ÇOK ŞEY iSTiYORSUNUZ DiYORSANIZ KENDiMiZE BAŞKA FORUM DA BULURUZ. YARDIM AĞIRLIKLI BiRKAÇ ARKADAŞ ADINA RiDVANBEY

Varsayılan resim ekleme sıkıntım var

arkadaşım sağolasın denedim hatta şimdi de win 98 kurmak için uğraşıyorum bazı forumlarda mesajlara resim eklemesi kolay ama burada ekleyemedim bu adreste ekleye bildim biostan açılış halini oradan görebilirsiniz teşekkürler

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

O foruma üye olmadığım için hiçbir resim göremiyorum. Açıkçası çok yere üye olup dağılmak da istemiyorum. Meselenizin bir an önce çözülmesini temennî etmekten başka elimden birşey gelmiyor.
    SUNUCUSU MEŞGUL BiR FORUMUN AYLAK ÜYELERi DEĞiLiZ. BiZiM DE iŞiMiZ GÜCÜMÜZ VAR. ÇABUCAK GiRiP YARDIM EDİLECEKSE EDiP YARDIM iSTEMİŞ iSEK ABONELiKLERiMiZE BAKIP ÇIKMAK iSTiYORUZ. ÇOK ŞEY iSTiYORSUNUZ DiYORSANIZ KENDiMiZE BAŞKA FORUM DA BULURUZ. YARDIM AĞIRLIKLI BiRKAÇ ARKADAŞ ADINA RiDVANBEY

sağolasın
    arkadaşım inşaallah

Benzer Başlıklar

1. acer laptop format sorunu
    akyele tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 22.07.2008, 23:59
  2. laptop format sorunu
    Raplica_Tyln tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 25.09.2007, 15:40
  3. Başlık: IBM ThinkPad R31 Laptop driver sorunu