PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Marka ne kadar önemli

Arkadaşlar ben bir ekran kartı almak istiyorum fakat piyasada bir sürü marka var örneğin leadtek asus palit bunların hepsininde 8600gt ekran kartı var bit'inden mb'sine herşeyi aynı peki marka neyi etkiliyor performans farkı oluyor mu? yani 512 mb asus 8600GT ile 512 mb leadtek 8600GT arasında ne fark var cevaplarınızı bekliyorum.

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

Markalar çeşitli tipte kapasitör kullanırlar. Kimi gigabyte gibi belli bir tarihten sonra hemen hemen tüm kartlarında daha uzun ömürlü, az güç tüketip daha az ısınan katı kapasitörlere geçmiştir. Kimi marka sadece yüksek fiyatlı ürünlerinde katı kapasitör kullanır.

Tüm markalar kendi anlaşmış oldukları firmaların bellek çiplerini satın alırlar ve bu da değişik gecikme süreleri, değişik Mhz'ler ve dolayısıyla değişik performanslar demektir.

Hepsi kartın bellek, kapasitör gibi elemanlarını kendi teknik ve anlayışlarına göre dizayn eder ve çeşitli tip ve marka soğutucular kullanırlarken kimi bu elemanların birçoğunu veya tamamını örter, kimi ucuza kaçar ve sadece ekran kartı çekirdeğini örtmekle yetinir.

Kimi marka MSI gibi tahammüllü bazı modelleri O/C edition olarak üretip ona göre fan kullanarak performansta aynı model başka kartlara fark atarlar.

Asus'un interface özelliği gibi bazı ekran kartlarının oyu oynarken çeşitli haberleşme veya ayarlar yapmaya yarayan özellikleri veya programları mevcuttur.

Bütün bunlar aynı model ama farklı marka ekran kartlarında değişik çekirdek ve ısı değerlerine, değişik mhz ve gecikme süreli belleklere, değişik ek özellik ve progr*****lara velhâsıl değişik performanslara sebep olurlar.
    SUNUCUSU MEŞGUL BiR FORUMUN AYLAK ÜYELERi DEĞiLiZ. BiZiM DE iŞiMiZ GÜCÜMÜZ VAR. ÇABUCAK GiRiP YARDIM EDİLECEKSE EDiP YARDIM iSTEMİŞ iSEK ABONELiKLERiMiZE BAKIP ÇIKMAK iSTiYORUZ. ÇOK ŞEY iSTiYORSUNUZ DiYORSANIZ KENDiMiZE BAŞKA FORUM DA BULURUZ. YARDIM AĞIRLIKLI BiRKAÇ ARKADAŞ ADINA RiDVANBEY

bilgi için teşekkur ederim

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2004
    Yer
    ZONGULDAK

Alırken yani araştırırken aynı Grafik işlemcili farklı markaların modellerini yukarıda anlatılanlar gibi karşılaştırın. Nedir bunlar saat hızı, overclocklu mu vs..

Hepsi aynı ise gözden kaçan bir ayrıntı var o da soğutma sistemi..Onu da araştırın.Hangi metallerden oluşuyor markası ne,ebadı ne(geniş olmasının avantajı olabilir tabi yer sıkıntısı da yaratabilir buna göre alın) soğutma sistemi belleklere temas ediyor mu(etmesi bir artı çoğu kartta bellekler açıktadır ve ısınan ballekler ısısını daha yavaş tahliye eder bu da performansı etkiler.) Bir önemli araç da kullanıcı yorumları..2-3 kişi ile sırlı kalmayın o markayı kullananlar ne yorumlar yapmışlar.Pratikte belki bir sorunu varsa en iyi kullanıcı bilir.

Son olarak kartın gerçek ebadını öğrenin ve anakartınıza fiziksel olarak sığıyormu dört kenarının ebadında bi karton parçası kesin ve PCI-e yuvasınıun üzerine tutun.Bunlaı anlatmamın sebebi benim aldığım 3850 beklediğimden ve internette gördüğümden daha büyükmüş zor sığdı hatta sığmadı 1 IDE 2 SATA portuna denk geldi bu portlrı iptal ettim kullanamıyorum.
    En son intricate tarafından düzenlenmiştir: 12.01.2008 02:56
    PhenomII X4 955 8 MB, Zalman CNPS10X CPU Fan, Gigabyte MA785GMT-UD2H, Sapphire HD6870 1GB, 2*2GB HiLevel DDR3 1600 MHz, Samsung 320GB 16M SATA2, LG 22XNS40 DVD-RW, Samsung P2250 2ms DVI LCD Monitor, NetMaster CXC-150(uydunet modem), OCZ stealthxstream 600W PSU, Minton kasa, VESTEL HT-728DT 5+1 hop seti (5*20W+60Wwoofer)--Windows 7 64bit Ultimate,

Benzer Başlıklar

1. Ne kadar program o kadar yavas bilgisayar. Peki...
    gooddialogue tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 16.08.2007, 01:28
  2. Windows logo onayı ne kadar önemli?
    myosotis_tr tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 28.04.2005, 17:34
  3. META TAG ne kadar önemli ?
    L_o_n_g_h_o_r_n tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 15.01.2005, 17:23
  4. Ram de aynı marka önemli mi?
    Eekcat tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 27.12.2004, 10:00
  5. Ekran kartında bellek ne kadar önemli?
    tnt06 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 31.05.2004, 17:58