pc açılmıo.. cpu overclock sonrası.. -
29.01.2008, 22:21
MErhabalar herkeze, ben biraz önce küçük çapta overclock çalışmaları yapıyodum 3dmark06'da falan kontrol ediodum.. son yaptığım cpu overclockundan sonra pc'yi herzamanki restart attım ama pc açılmıo.. yani pc açma tuşuna bastıktan sonra ekrana hiçbir görüntü gelmiyor. monitörün ışığı sarı renkte kalıyor..
işlemci AMD Fx-55 2.6Ghz soğutma olarak su soğutma kullanıyorum.. yardımcı olursanız çok sevinirim. şimdiden teşekkürler herkeze
biiso ayarlarını sıfırla o zaman bunun için anakartın üzerinde bulunan jumperi veya cmos pilini kullanabilirsin.
ya benimde o aklıma geldi ama bu işlem benim daha önce de yaptığım bi işlem.. daha önce çok abartırdım overclocku ama hiçbişi olmazdı.. bios'a girebilme şansım oluodu. o sihah ekranda kalırdı bende biosa girerdim. biraz önce olan işlem bana normal gelmedi.. bişiler yanmamıştır inşallah.. başka çözüm yolu varmıdır peki? pili çıkartıp takarsam yaptığım bios update'leri gidermi? yada ne gibi değişiklikler olur pc'de pili çıkartıp taktıktan sonra?
şimdi bidaa açiyim dedim, sürekli biiiiip diye ses geldi.. hiç durmadan geldi ama kapadım hemen pc'yi hala karar veremdim ne yapsam die ama pil olayına girsem noolurki acaba ya :S
şimdi bidaa açiyim dedim, sürekli biiiiip diye ses geldi.. hiç durmadan geldi ama kapadım hemen pc'yi hala karar veremdim ne yapsam die ama pil olayına girsem noolurki acaba ya :S
Merhaba
Bu son dediğiniz ses pek hayra alamat değil, sisteminizde donanımsal bir sorun oluşmuş olabilir. Ama siz yine de ümidinizi yitirmeyin, bios pilini çıkartın sistemi 15 dakka falan ellemeyin bakalım çalışacak mı?