PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: işlemci fanı

Question işlemci fanı

benim pc 15 günlük falan, işlemcisi amd x2 4400+,kasa asus ta9a1, 1 power 1 de ekstra fanı var sessizler diyebilirim ancak işlemci fanı oldukça sesli çalışıyor işlemci sıcaklığı 32-33 derece civarında ve bilgisayarın zorlanacağı programlar da kullanmıyorum,sesi azaltmak için neler yapabilirim,tavsiyelerinizi bekliyorum...

işlemci fanını değiştirmekle işe başlayabilirsin =)
    bide fanın devrini azaltmak falan varda tam nasıl yabılıo bilmiorum

Moderatör
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    izmir

Alıntı Orijinalini Gönderen: blitz00 Mesajı Görüntüle
    benim pc 15 günlük falan, işlemcisi amd x2 4400+,kasa asus ta9a1, 1 power 1 de ekstra fanı var sessizler diyebilirim ancak işlemci fanı oldukça sesli çalışıyor işlemci sıcaklığı 32-33 derece civarında ve bilgisayarın zorlanacağı programlar da kullanmıyorum,sesi azaltmak için neler yapabilirim,tavsiyelerinizi bekliyorum...
    Günümüz işlemcilerinin hemen hemen tümünde bu sesi alıyoruz. Bence kafanıza takmayın..

iyi günler..
    Tekrar Merhaba PCnet = )

işlemci fanı eğer 4 pinli ise hız kontrolu sağlanabilir bir fan demektir. Eğer 4 pinli ise anakartın marka ve modeli önem arzeder.

Q-fan (asus anakartlar için) veya başka markalar için başka isim adı altında fan devrini kontrol altında tutan teknolojiler mevcut.

Bios a girip hardware monitor veya cpu configuration menülerini bi karıştır...
    (ama uzman değilsen hiç dokunma tabii !!!)

arkadaşım bence bırak ses gelsin sorun olmaz o kadar da rahatsız edici bi ses değil benim pc de 7 fan var maşşallah uçak gibi ama fanın devrini düşürme ne kadar iyi çalışırsa o kadar iyi soğutur.zaten belli bi süre sonra alışıyosun ve sesi duymuyosun bile
    Hayal gücünün yansıması Illustrator

Benzer Başlıklar

1. işlemci fanı!
    reisburak tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 24.01.2008, 17:01
  2. işlemci fanı
    metin_4545 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 27.02.2007, 21:44
  3. işlemci fanı
    metin_4545 tarafından Yazılım forumunda