PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Exclamation Anakartıma en uyumlu Ram alacağım yardım lütfen

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 3,5 yıl önce almış olduğum p4 2,8 800 FSB işlemcili GA-8S648FX-L Anakartlı, Kinston 256 Mb 400 DDR ramli, 128 MB Ge-Force FX-5200 görüntü kartlı bilgisayrımda performans düşüklüğü yaşıyorum... Eskiden sadece oyun oynardım ve yeterli gelirdi. Şimdilerde internette bol miktarda dolaşıyorum güzel programları indiriyorum. 2 tane güvenlik var (Kaspersky ve Defender) v.s. Son olarak bilgisayara PhotoShop CS3 yükledim. Ondan sonra bilgisayar çok yavaşladı.

Araştırmalarım sonucu Ram düşük kalıyor. Onu artırmam gerekli. Ama araştırdıkça kafam iyice karıştı...

Anakartıma 400 Mhz DDR ram oluyor... Gigabyte'ın internet sitesinden Anakartın özelliklerine baktım 3 slotlu en fazla 3GB bellek kapasitesi oluyor diyor. Ben 1 GB'a yükseltmek istiyorum. Okuduğum bir yazıya göre bir arkadaş 1 Gb ram almış ve bilgisayar onu 512 görmüş, nedeni 4*8*32 olması imiş. Anakartım 4*16*16 destekliyormuş ama Anakartın internet sitesinde buna benzer bişey göremedim. Yani Bu chip ve mbit değerleri yok.

Kafamın ne kadar karıştığını anlamışsınızdır. Sizden isteğim elimdeki ramide kullanarak nasıl 1 GB ram almam doğru olur. Veya eskisini kullanamazsamda önemli değil sadece kasayı açıp Rami takarak ( Bios ayarı yapmadan) işimi görecek bir Ram tavsiyesi istiyorum.

İlgili arkadaşlara şimdiden Teşekkürler...

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

Kingstonun ddr 400 normal ram olarak CL3 ve CL2,5 olmak üzere 2 farklı belleği mevcut. Ayrıca eskiden ürettiği belleklerde çip kendi çipi olmayabiliyor ve belleğin sadece tek tarafında çip oluyordu. Bu da 8 çipli demek. Sonradki bellekleri kingston mark 16 çipli çıktı.

Sen cl3 mü 2,5 mi bak. Belleğin üstünde yazar. Ona göre öneri yapalım.
    SUNUCUSU MEŞGUL BiR FORUMUN AYLAK ÜYELERi DEĞiLiZ. BiZiM DE iŞiMiZ GÜCÜMÜZ VAR. ÇABUCAK GiRiP YARDIM EDİLECEKSE EDiP YARDIM iSTEMİŞ iSEK ABONELiKLERiMiZE BAKIP ÇIKMAK iSTiYORUZ. ÇOK ŞEY iSTiYORSUNUZ DiYORSANIZ KENDiMiZE BAŞKA FORUM DA BULURUZ. YARDIM AĞIRLIKLI BiRKAÇ ARKADAŞ ADINA RiDVANBEY

Ram Kingston 256 MB DDR 400 Mhz. CL değeri 3 müş. Buna göre tavsiyeniz nedir...
    En son ibobalk tarafından düzenlenmiştir: 13.02.2008 09:06

Yeni alacağım ram (1 Gb) eskisi (256 Mb) ile beraber çalışırmı?
    Acil tavsiyeler bekliyorum.....
    En son ibobalk tarafından düzenlenmiştir: 13.02.2008 09:21

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

Buyrun:

http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=13195

1 gb ile 256 çalışır. Bu tavsiye ettiğim Kingston ram CL3 ama 16 çipli ve çip markası da Kingston. Diyelim ki sizin Kingston 256 Mb CL3 ram 8 çipli ve çip markası da başka.. Hiçbir problem olmaz ve kardeş kardeş çalışırlar. Ben ikisi de 512 mb Ddr400 ve Kingston CL3 ama biri 8 farklı marka çip diğeri 16 Kingston çip 2 belleği aylarca beraber kullandım hiçbir problem yaşamadım.İkisi de CL3 ve Kingston ama biri 512Mb 8 çip diğeri 256 Mb 16 Kingston çip bellekleri de bir arada kullandım yine problem görmedim.
    En son ridvanbey tarafından düzenlenmiştir: 13.02.2008 14:43
    SUNUCUSU MEŞGUL BiR FORUMUN AYLAK ÜYELERi DEĞiLiZ. BiZiM DE iŞiMiZ GÜCÜMÜZ VAR. ÇABUCAK GiRiP YARDIM EDİLECEKSE EDiP YARDIM iSTEMİŞ iSEK ABONELiKLERiMiZE BAKIP ÇIKMAK iSTiYORUZ. ÇOK ŞEY iSTiYORSUNUZ DiYORSANIZ KENDiMiZE BAŞKA FORUM DA BULURUZ. YARDIM AĞIRLIKLI BiRKAÇ ARKADAŞ ADINA RiDVANBEY

Benzer Başlıklar

1. alacağım ekran kartı ankarta uyumlu olur mu
    uchuk666 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 13.08.2008, 09:08
  2. İşlemci ve anakart alacağım yardım lütfen
    RENORAINES tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 30.07.2007, 22:42
  3. Ekran Kartı alacağım yardımcı olun lütfen!
    jrsmoker tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 14.06.2007, 14:42
  4. anakartıma uyumlu ekran kartı
    savas tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 29.03.2007, 23:00
  5. Yanıt: 1
    Son Mesaj: 28.09.2006, 00:46