PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan ATI Radeon x1650 Series / 512MB Ekran Kartı > Sorum, Sorunlarım Var!

Öncelikle herkese merhaba ekran kartıyla ilgili bazı sorunlarım var bunları ayrıntılı biçimde anlatayım

İsmi geçen ekran kartını geçenlerde aldım.Ancak bazı problemler çıkmaya başladı bunlardan bazıları

1- Bir oyun yükledim (daha önceden oynadığım, sorunsuz çalışan bir oyun) ve oynamaya başladım.Ancak oyunda bir süre sonra ya PC reset atıyor, yada masaüstüne atıyor ekranı.Acaba sorun nedir?

2- İnternetten bi film indirdim yaklaşık 7 part civarındaydı.Neyse filmi partlardan çıkardın ve bir adet 700mb'lik video oldu.İzlemek için tıkladığımda (winampta açıyorum) ekran bi garip oluyor.İlk önce kasılma gibi bişey ardından hafif renk değişimi.Çok fazla uzun değil tabi toplasan 3-4saniye bişey.Sonunda filmi açıyor tabi izlerken herhangi bi problem yok.
    Önceden böyle bişey olmazdı.Ekran kartını değiştirince böyle bişey oldu sorunu anlayamadım.

Tabi ardından indirdiğim konser videolarını izlerkende aynı sorun olmaya başladı.Acaba ekran kartımı kasıyor yoksa o filmdemi bişey vardıda diğerlerinide etkiledi?

EKRAN KARTIYLA İLGİLİ SORUNLARDAN SONRA BİKAÇ ŞÜPHEMİ YAZAYIM

-Acaba ekran kartını sistemim kaldırmıyormu?
    sistem: Pentium(R) 4CPU 2.40Ghz / 768MB Ram (3 ayrı 256'lık)

-Acaba ramlerle ilgili bi sorun olurmu diye düşünüyorum
    önceden 2 tane 256 mblik vardı.ekran kartıyla beraber bi 256 daha taktım hepsinde ddr2 yazıyor uyumsuzluk söz konusu olabilirmi acaba

-Bide şöyle bi düşüncem var
    şimdi bu işlemcinin önünde fan varya. onun yukarı ve aşağısında kimi pclerde demir kimilerinde sert plastik mandal gibi bişey var. onlar açabiliyosun. bende demir ancak bir zamanlar yukarıdakini açarken hafiften yamuldu aşağıdakinde problem yok.acaba işlemcide bi problemmi oldu diye düşünüyorum ama olsa öncedende çok sorun olurdur.bide o mandallar sıkıştırıyor galiba işlemci önündeki demiri ne işe yarıyor acaba onlar?

Şimdiden teşekkür ederim

Ekran kartının tam markası ve modelini söyleyebilirmisin ??
    REPUBLIC OF FENERBAHÇE

Sorunun ekran kartından yada sistemden kaynaklandığını sanmıyorum güncel codec ve driver yüklemesi sorunu çözecektir..

codec olarak power dvd 5 i yükle filmleri onda seyret

sorun sadece film izlerken olsa bnce dedgnizde haklsıınız ama oyun oynarkende olduguna göre ram yetersiz desek önceden aynı oyunu oynarken bi problem olmadıgına göre demekki ram den kaynaklanmıyor ekran kartında bi uyumsuzluk veya yetersizlik vardır. işlemci üzerindeki demir tabaka işlemci ısısını azaltmak icin konulmustur bir nevi sogutucudur.

Benzer Başlıklar

1. ati radeon x1550 512mb ekran kartı
    maggotjoey tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 07.02.2008, 09:52
  2. Yanıt: 10
    Son Mesaj: 20.12.2007, 20:27
  3. YARDIM ATI Radeon X1650 PRO Ekran Kartı Alacağım
    cEncEn tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 29.10.2007, 14:44
  4. Yanıt: 28