PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Exclamation Laptopun tusuna bastım elektrik carptı

Az önce bilgisayarımı açtım. Girişte 2 tane boot manager var (biri linuxun diğeri windowsun boot manageri )onları geçtim windows xp nin şifresini girmek için klavyenin tusuna bastım hafiften elektrik carptı . Sizce neden olmus olabilir?

Hafiften kastım şey hani bu cakmakların içinden atesleme için bir sey çıkarya cıt diye ses cıkarır , baskasının eline koluna falan yaklastırır basardık onun carpması gibiydi işte.

dediğin gibi statik elektrik olabilir ama benim başıma hiç gelmedi ve olmaması lazım..çünkü bsayara zarar verebilir..ayağına altı lastik terlik giyerek tekrar dokun bakalım çarpıyor mu...kaöak mı var..sanmam ama..statik olma ihtimali yüksek..
    benimi öldürtcen dersen yok birşey olmaz..ayağını iyi yalıtırsan kimse kolay kolay çarpmadan ölmez
    ben çok çarpıldım..tamiri severim daha geçen philips ütüyü tamamen söküp tamir ettim..zaten ya edersiniz yada komple parça değişir..oda servisin işi..
    bu arada kireç tıkanıklığının sebep olduğu basit birşey miş..emin olun philips ütüler piyasanın en iyisi..kendi kendinin kirecini temizleyen ilk ütüdür..diğerleri kartuş vs ile uğraşırken..su haznesinin yanında anti-calc yazan her ütüsünü güvenle alıp kullanabilirsiniz
    En son mdx tarafından düzenlenmiştir: 24.02.2008 11:05

İçinden bi kablo ısı dan dolayı erimiş ve laptobun klavyesine değmiş olabilir.Veya her elektronik alette olan güc kaynagı ve çevresinde yoplanan elektrik te olabilir.Benim kasamda öyle oluyor.Ve aynı şekilde uydu alıcım ve vcd oynatıcımdaki gibi.

Bu mesajı yazarken de dokunuyorum klavyeye zaten . Sanırım statik elektrikle ilgili benim anlamadığım olay neden bu boot manager secimlerinde çarpmadı da 3. basışımda carptı ?

Esas elektrik çarpması da başıma gelmişti çok eskiden bilirim yani nasıl bir şey olduğunu , direk prizden çarpmıştı 1-2 sn falan

@ immortal mesajını yeni gördüm . Dediğin gibi olacagını zannetmiyorum benim laptop hiç ısınmıyor ki hatta buz gibi bile diyebiliriz (antivirüs falan gibi cogu sey yok bende taze kurulmus windows gibi )

Eskiden de olmustu bu tarz olay normal masaüstü bilgisayar kasasında , vcd oynatıcıda , televizyonda falan . Baska bir arkadasım usb takarken carpılmıs .

@mdx bende severim tamir yapmayı bende vakti zamanında mutfak robotunu tamir etmiştim. Dönmüyordu açtım ki kayıs yerinden cıkmıs onu taktım çalıstı

Benzer Başlıklar

1. Laptopun pili dolmuyor.
    muzaffercelen tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 07.08.2007, 12:15
  2. parayı bastım xpyi aldım eee şimdi key nereye........
    Sametbaba61 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 06.04.2007, 20:56
  3. bilgisayarı acarken F1 tusuna basın devam edin diyen bir ?
    bykaya tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 08.04.2006, 14:37
  4. bilgisayarı acarken F1 tusuna basın devam edin diyen bir ?
    bykaya tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 08.04.2006, 13:25
  5. laptopun kamerası çok karanlık
    tufan3007 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 14.10.2005, 10:19