PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
14 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Vista Ultimate Creative Cızırtı

Arkadaşlar Merhaba.
    Ben pc'ye Vista Ultimate 32bit yükledim.Sonra driverları yükledim.Herşey sorunsuz biçimde halloldu sonra farkettimki ses kartı ile ilgili bir problem var.Bilgisayarda hiçbirşey çalışmıyorken winamp/mediaplayer/diğer mp3 oynatıcılar dan sorunsuz biçidme müzik dinleniyor ne zamanki IE/Firefox açayım seste problemler oluşuyor sanki pc zorlanıyormuş gibi cızırtı meydana geliyor.Öncesinde Firefox un fazla ram ve CPU kullanımından heralde dedim ama IE'de de aynı sorun oluyor.Firefox ta yada IE de bir sayfa yüklenene kadar cızırtı çıkıyor yüklendikten sonra mesela ben bu satırları yazarken sorunsuz biçidme çalıyor mp3ler.Özellikle sayfada flash'lar var ise daha da bir fazlalaşıyor cızırtı.(flashlar yüklenene kadar)

Ses kartının sürücü sürümü : 5.12.1.2004
    Bu versiyondan daha yeni bir versiyon yok 3 kere güncelledim ses kartının driverını hepsinde zaten güncel olduğu gerek olmadığını söylüyor...

Bu sorunu bir türlü çözemedim

Pc özellikleri

*** CPU Türü Intel Pentium 4, 3215 MHz (16 x 201)

*** Anakart Adı Gigabyte GA-8S648FXP-RZ(C) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

*** Sistem Belleği 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)

*** Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)

*** Ses Bağdaştırıcı Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card

*** 853 GB Harddisk

*** T6060 Creative 5+1 Ses sistemi

Hayır pc kaynakları yetmiyor diycem ama yani bu sistemde yetmiyorsa ben atayım pc'yi camdan..

Ses sistemimde falan bir problem yok çünkü gayet güzel normal biçimde ses çıkıyor filmlerde falanda sadece mp3 dinlerken cızırtı olayını çözemedim...

XP PRO yüklüyken hiç böyle bir sorun yoktu ne zaman vista yükledim bu sorun ortaya çıktı sanırım driverlarla alakalı bir sorun...
    En son haXan tarafından düzenlenmiştir: 27.03.2008 12:25

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İZMİR

Alıntı Orijinalini Gönderen: haXan Mesajı Görüntüle
    Arkadaşlar Merhaba.
    Ben pc'ye Vista Ultimate 32bit yükledim.Sonra driverları yükledim.Herşey sorunsuz biçimde halloldu sonra farkettimki ses kartı ile ilgili bir problem var.Bilgisayarda hiçbirşey çalışmıyorken winamp/mediaplayer/diğer mp3 oynatıcılar dan sorunsuz biçidme müzik dinleniyor ne zamanki IE/Firefox açayım seste problemler oluşuyor sanki pc zorlanıyormuş gibi cızırtı meydana geliyor.Öncesinde Firefox un fazla ram ve CPU kullanımından heralde dedim ama IE'de de aynı sorun oluyor.Firefox ta yada IE de bir sayfa yüklenene kadar cızırtı çıkıyor yüklendikten sonra mesela ben bu satırları yazarken sorunsuz biçidme çalıyor mp3ler.Özellikle sayfada flash'lar var ise daha da bir fazlalaşıyor cızırtı.(flashlar yüklenene kadar)

Ses kartının sürücü sürümü : 5.12.1.2004
    Bu versiyondan daha yeni bir versiyon yok 3 kere güncelledim ses kartının driverını hepsinde zaten güncel olduğu gerek olmadığını söylüyor...

Bu sorunu bir türlü çözemedim

Pc özellikleri

*** CPU Türü Intel Pentium 4, 3215 MHz (16 x 201)

*** Anakart Adı Gigabyte GA-8S648FXP-RZ(C) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio)

*** Sistem Belleği 2048 MB (PC3200 DDR SDRAM)

*** Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce FX 5500 (256 MB)

*** Ses Bağdaştırıcı Creative Audigy SE (SB0570) Sound Card

*** 853 GB Harddisk

*** T6060 Creative 5+1 Ses sistemi

Hayır pc kaynakları yetmiyor diycem ama yani bu sistemde yetmiyorsa ben atayım pc'yi camdan..

Ses sistemimde falan bir problem yok çünkü gayet güzel normal biçimde ses çıkıyor filmlerde falanda sadece mp3 dinlerken cızırtı olayını çözemedim...

XP PRO yüklüyken hiç böyle bir sorun yoktu ne zaman vista yükledim bu sorun ortaya çıktı sanırım driverlarla alakalı bir sorun...
    vista için sürücüsünü dene bence sorun kalmaz...

Arkadaşlar aynı sorunu yaşıyorum.. Güncel ses sürücümü de yüklemiş olmama rağmen sorunu çözemiyorum.. Bilgisi olan var mı? Şimdiden teşekkürler..

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İZMİR

birde çalışan cd pardus ile deneseniz sorun sürücüden mi kesin olarak anlaşılsa...

XP de sorun olmuyor arkadaşlar, sorun sadece vista ve windows 7'de.. Sırf bu yüzden XP'ye talim etmek zorunda kalmayız inş..

Benzer Başlıklar

1. vista ve office ultimate bedava fakat!!
    whom66 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 14.12.2007, 16:57
  2. Vista ultimate nasıl yüklenir.
    gokmenardali tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 02.10.2007, 21:04
  3. Creative 5.1 Cızırtı , Sorun ... Yardım ...
    VisKiii tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 16
    Son Mesaj: 06.08.2007, 20:21
  4. Vista Ultimate 5+1 sorunu
    Zorzi tarafından Windows Vista forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 09.04.2007, 16:27