+ Başlığa Yanıt Yaz
24 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Acer Laptop Yavaşlama sorunu
-
05.04.2008 18:53 #1
- Katılım Tarihi
- 2008
Acer Laptop Yavaşlama sorunu
Herkeze iyiakşamlar. ;
Acer laptop'um öncelerde gayet düzgün çalışıyorken, son 1 aydır gerek oyun oynarken, gerek youtube'da video izlerken ara ara yavaşlıyor,
örnek vermem gerekirse ; youtube'da video izliyorum, videonun ortalarına doğru yavaşlama başlıyor,durma noktasına geliyor,ses kesiliyor, biraz sonra normal haline dönüyor.
yada
fifa 08 oynarken eskiden hiç yavaşlamıyordu, ama şimdi oyunun ortalarında birkaç kez yavaşlıyor duruyor,sonra tekrar eski halde devam ediyor.
bilgisayarımın özellikleri an hat olarak paylaşımlı 128 ekran kartı, 2gb ram
'acer aspire'
eğer konu hakkında yardımcı olabilicek birisi varsa,çok sevinirim.
iyiakşamlar.
-
05.04.2008 19:35 #2
bilgisayarınızı ad-aware, spyware doctor, ccleaner programları ile tarama yaparak temizlemenizi öneririm. ayrıca tune-up programı ile sisteminizde bulunan gereksiz dosyaları silerek yavaşlamayı biraz olsun engelleyebilirsiniz.
kolay gelsin...coreİ7 980x-color master v8-asus r3e-corsaır domınator gt 3x4gb 2000mhz-asus gtx580 MATRIX-120gb ocz revodrıve-60gb ocz vertex2 ssd-2tb wd-2x1tb wd sata3-1tb wd cb-color master hafx-2x sync kazemaster-enermax1050 watt-27" vx2739wm-asus ms238h lcd - logıtech z5500 5.1-creative x-fi tıtanıum hd- logitech dinivo edge-logıtech g19-cyborg rat9-rat7
-
06.04.2008 01:53 #3
Windows işletim sisteminde sıradan kullanımlarda dahi zamanla oluşan ve hissedilir derecede yavaşlama problemi olması normaldir..Sık sık yazılım ekleme ve kaldırma, disk yüzeyinde dosya parçalanması, açılışta ve işletim sistemine entegre yazılımlar,alternatiflerine nazaran daha fazla işlem gücü ve sistem kaynağı kullanan yazılımlar, windows kayıt defteri üzerindeki hatalı girdiler ve sistem sürücüsünün içerisinde bulunan işlevini yitirmiş kalıntı dosyalar vs. vs.. daha sayamadığım yüzlerce sebebi vardır.Temizleme ve optimizasyon yazılımları, kullanılmayan yazılımların kaldırılması, disk birleştirme ve son olarak işletim sisteminin yeniden kurulumu sorunlarınızı çözecektir..
-
06.04.2008 12:03 #4
- Katılım Tarihi
- 2008
komiks ve whooosh ;
öncelikle bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.
Temizleme ve optimizasyon programlarında kastınız ad-aware, spyware doctor, ccleaner ve tune-up programlarımıdır. Bunları herhalgi bir dosya indirme sitesinden indirip yapabilirmiyim,sanırım indirdiğim program deneme sürümü olucak. (inndir.com). Ayrıca bu yazdıklarınızdan öncelikle hangisini kullanmamı önerirsiniz,programlar hakkında bilgim yok.
ayrıca yavaşlama sorunum bilgisayarın ısınmasından kaynaklanabilirmi. Yavaşladıgı zaman altına dokunuyorum ve çok ısındığını görüyorum.
Diğer topic'lerde kullanmama gereken antivirüs programlarını inceledim,oraya yazıcaktım bunu,hazır bu sorunumu cevaplıyorken,hangi antivirüs'ü kurmalıyım onuda aradan çıkartırsak çok güzel olucak. Çünkü norton kurulu geldi ve çogu insan norton'u pek beğenmiyor.Bende silmeyi düşünüdüm.
teşekkürler...
-
06.04.2008 16:00 #5
Benzer Başlıklar
-
acer laptop
veysi2984 tarafından Teknoloji forumundaYanıt: 23Son Mesaj: 16.08.2010, 20:22 -
acer laptop format sorunu
akyele tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 22.07.2008, 23:59 -
acer laptop
ozgur_v tarafından Donanım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 13.02.2006, 00:25 -
acer laptop