Yanıtla

Başlık Araçları
Eski 06.05.2008, 22:30   #1
yalnizkurt_61

Katılım Tarihi: 2007
Yer: TRABZOON
PC Ses Kartını Görmüyor

Arkadaşlar format attım. Daha önce de atardım ama herhangi bi sorun olmazdı. Şimdi ne yapsam kuramadım. Bazı yerlerde adamlar aynı sorunu yaşadıklarını yazmışlar ve Realtek HD Audio Driver dosyalarının içinde kb888111xpsp2.exe dosyasıyla sourunu çözdüklerini belirtmişler. Bende kuruyorum bu dosyayı ama hiçbişey olmuyor. Ayrıca sistem XP ProfessionaL...

Aygıt Yöneticisi:

Ünlem olan yazıya çift tıklıyorum diğerlerinde Düzgün çalışıyor derken bunda:
"Aygıt düzgün olarak yapılandırılmadı. (Kod 1)

Bu aygıt için sürücüleri yeniden yüklemek için Sürücüyü Yeniden Yükle'yi tıklatın." diyorr...

Sağ Tıklayıp Sürücüyü Güncelleştir Dediğimde hiçbişey olmuyor.
Kaldır dediğimde:

Sürücüyü Kurmaya Çalıştığımda:

Hİç bişey yapamıyorum arkadaşlar yaa... Hoparlörler takılı bir defa Realtek HD Audio yeni donanım bulundu dedi. CDyi taktım ileri dedim... Dosyaları system32ye kopyalamaya başlıyor ama sonucunda "yüklenemiyor" diyorr.... Lütfen kesin cevaplar verelim beyler, yardımlarınızı bekliyorum
yalnizkurt_61 çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 07.05.2008, 02:18   #2
menejer66

Katılım Tarihi: 2008
sanırım pro versiyon driverini desteklemiyor umarım bu yama işini görür ama bu işlemleri yapmadan önce eski driverini kaldır
Microsoft Yaması:
ftp://ftp.microsoft.com.ar/so/KB888111/eng/kb888111xpsp2.exe

yamayı kurduktan sonra aşagıdaki driverlerleri dene birincisi sonuç vermezse ikinciyi dene

Realtek High Definition Ses Sürücüsü En son Versiyonu:
ftp://61.56.69.18/pc/audio/WDM_R178.exe veya
ftp://202.65.194.211/pc/audio/WDM_R178.zip

dosyayı winrarda açman gerekli pc de vinrar yoksa önce onu kur rar dosyasını açtıgında ''WDM_R178.exe\MSHDQFE\Win2K_XP\us\kb888111xpsp2.e xe ''
olduğunu göreceksiniz İndirmene gerek yok. Dosyaları bir yere açıp içerisinden kurabilirsiniz....
kb888111xpsp2.exe kurduktan ve bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra ses sürücüsünü kur
menejer66 çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 07.05.2008, 15:25   #3
yalnizkurt_61

kardeş saolasın uğraşmışsın ama yine olmadı. tekrar formatladım. Program bu sefer kuruldu ekrana yeni donanım bulundu geldi. Cdyi taktım ilerlettim.. Dosyaları yine system32ye kopyalamaya başladı sanki oluyormuş gibi ama sonunda Yüklenemiyor dedi... Realtek HD Audio programını tekrar kurmaya çalıştım bu defa yine hata vermeye başladı. Aygıt Yöneticisi Ekranı:

Eski 07.05.2008, 15:33   #4
menejer66

resimde sürücü yüklenmiş gözüküyo sanırım yanlış driver yüklüyosun ses hiçmi yok ses kartının sitesinden güncel ve sistemine uygun driver bul buldugun zaman eski driveri kaldır ondan sonra yenisini yükle
menejer66 çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 07.05.2008, 16:11   #5
yalnizkurt_61

sitesinden en yenisini yükledim... yine yok. aynı hatayı veriyor. Eski driveri kaldır diyorsunuz da nasıl kaldıracam?? farklı bi kaldırma yöntemi mi var?? orda görünen Realtek Audio falan filanına sağ tıkla kaldır dedim. listeden silindi. Program ekle kaldırdan da Realtek HD audio Driver i kaldırdım. Tekrar yükleyecem ama yine aynı hatayı veriyor. Hoparlörler takılı ama daha da Yeni Donanım Bulundu gelmiyor...
Eski 07.05.2008, 16:15   #6
turuncu_yesil
Forum Gurusu

turuncu_yesil Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2004
Yer: Eskişehir
Normal Realtek sürücü kurulumunu yaptıktan sonra;

Bilgisayarıma sağ tık|Özellikler|Donanım|Aygıt yöneticisi
ni açın. En altta SİSTEM AYGITLARININ altında sarı ünlem işaretiyle bir PCI device göreceksiniz. Sağ tıklayın,
Sürücüyü güncelleştir > Hayır, Bu kez değil > Listeden ya da belirli bir konumdan yükle (Gelişmiş) i seçip ileri diyoruz. Gelen ekranda arama şu konumu da içersin: yazan yerde işaret yoksa mouse ile tıklayarak işaretliyoruz. Hemen altında boş bir satır olacak. Bu satıra şunu yapıştırın.

C:\Program Files\Realtek\InstallShield

Daha sonra ileri'yi tıklayıp herşeyi onaylayarak kurulumu tamamlayın. Bilgisayarı yeniden başlatın.
Eski 26.05.2008, 08:58   #7
baantry

aynı sorun bende de var arkadaşlar, birebir aynı sorun. buna çözüm bulabilen arkadaşım var mı?
baantry çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 29.06.2008, 04:47   #8
slhtrkmn

arkadaşlar benim bilgisayarım ses aygıtını hiç görmüyordu. zorda olsa onu bi şekilde hallettim fakat şimdi internetteki hiçbi videodan ses gelmiyor.

sorunu çözerken bana önerilen sürücüler önce işe yaramamıştı. sorunsuzca yükleniyordu fakat işe yaramıyordu. aygıt yöneticisinde 'audio device on high definition audio bus' seçeneğinin sorunluda olsa gözükmediğini farkettim.

aygıt yöneticisinin hatırliyamadığım bi seçeneğinde sorunlu gözüken sesle ilgili seçeneğin driverını otomatik olarak pc den yükledim ve ses seçeneğine 'audio device on high definition audio bus' seçeneği sarı bişekilde geldi. onunda driverını aynı şekilde pc den yükledim ve kuruldu. winamp ve diğer ses yürütücülerinden ses geldi.

bunu böyle uzun anlatıp kafanızı şişirmemin nedeniyse, ben bu şekilde bazı driverları elle kurduğum için mi oluştu sorun veya biyerlerde aynı şekilde eksik kaldı dersiniz. zira bilgisayar vermesi gereken bazı uyarı seslerinide vermiyor.

yardımcı olabilirseniz sevinirim
slhtrkmn çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Eski 29.06.2008, 16:44   #9
clickonline

clickonline Kullanıcısının Avatar'ı

Birde anakart sitesinden indir.
clickonline çevrimdışı   Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
ethernet kartını anakart görmüyor? hasan1987 Donanım 4 10.09.2007 11:26
Sistem ethernet kartını görmüyor... mrtey Donanım 2 29.06.2007 15:45
ses kartını yükleyemiyorum !!! rinceoglu Donanım 4 26.05.2007 22:09
Ekran kartını görmüyor :'( d_u_m_a_n_91 Donanım 8 03.10.2006 14:42
iki ses kartını çalıştırabilirmiyiz server_error Donanım 3 18.12.2004 18:14

Tüm saatler GMT +3 saat dilimindedir. Şu anda saat 20:53.

Televidyon
PCnet Yazı İşleri Müdürü Erdal Kaplanseren'in hazırladığı DanDun'un ilk konuğu derginin İnternet Editörü A.Kıvanç Tanrıkulu.

Erdal Kaplanseren ve PCnet Yazılım Editörü Daron Dedeoğlu açık kaynak dünyasını didikliyor.

En Son Mesajlar

crysis sorunu
392 gösterim, 18 yanit

burda trojen varmı yada burdakıler
57 gösterim, 4 yanit

hard diski windows başlangıç diski olarak...
0 gösterim, 2 yanit

Ses Kartı Driveri Yardım Edin
563 gösterim, 3 yanit

ares mi? lime wire mü?
4096 gösterim, 42 yanit

Asus M51SN notebook
139 gösterim, 4 yanit

Win XP Ses Sürücüsü Nereden Bulabilirim?
25 gösterim, 2 yanit

pc kurmak istiyorum
83 gösterim, 5 yanit

Ses Karti Drİver Acİl Yardim
216 gösterim, 5 yanit

Klavye uslari degisik yerler aciyor
0 gösterim, 2 yanit

çok acilll format attım masaüstü hala gelmedi
53 gösterim, 13 yanit

Ne yaptın Bejeweled?
22 gösterim, 2 yanit

Silent Hill: Homecoming'in yeni ekran...
19 gösterim, 2 yanit

lago yapımı için yardım
13 gösterim, 2 yanit

Yeni Pc alıyorum
42 gösterim, 7 yanit

Tasarım: Vjacheslav Trushkin, renk şeması: ColorizeIt!.
vBulletin® Sürüm 3.6.7 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.0.0
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul