Arkadaşlar Bilgisayara format attım Ses aygıtı yok diyor başlat cubuğundaki ses simgeside yerinde yok aygıt yöneticisindede bi sorun yok ama denetim masasından ses efekti ve ses ayıgıtnı açıyorum aşağıdaki resimdeki görüntüyle karşılaşıorum driver larıda yükledim hatta bunun için format attım tekrar yükledim ama olmadı..
bendede aynı sorun vardı sesı donanımda goruo ama calmıodu soyle yap 15 ytl e 5+1 ses kartları var al tak duzelır suan kı arıza ankarttan olmus olabılır hadı kolay gelsın
ya yok çalışıodu öncede kolonları test etmek için bi porgram var ordan çalıyor kolanlar dıdınt die ses geli ama ufak simge yok ve ne müzik ne filmde ses gelio nede pc açlrken yok yani ses
Aynı sorunu ben vista ultimate kurulumda yaşadım.Açılışta flash disk takılı açınca ses yok.flash diski çıkarıp reset yapıncada ses tekrar geliyor.Benzer bir durum olabilirmi sendede.Bir yapabileceğin şeyde donanım ekle sihirbazını kullanarak sesi bulmaya çalışabilirsin.Diğer bir olasılıkta ses kartının pcde yerinden çıkma oynama gibi olasılık..Yardımım oldıuysa ne mutluyum.
Ya aslında ses var donanımsal deil sorun ama başlat çubuğundaki o simge yok ve ses ayarlarında ses aygıtı yok yazıyor Realteck hd aiudio yöneticisinden hoperlörleri test ediyorum çalışıyor ses kartım onboard ve ana kardın cd sinde seskartının driveri var yüklüyorum driverler sorunsuz gözüküyor yüklediğim xp de sorun olabilirmi?