PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile Harddisk ile ilgili sorun (NTLDR vs.)...
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2002
Yer: Istanbul
Varsayılan Harddisk ile ilgili sorun (NTLDR vs.)... - 03.09.2008, 00:14

Simdi sorunun tam olarak ne oldugunu bilmedigimden actigim baslik biraz genel oldu, özür dilerim.

Simdi herseyi en bastan anlatayim. 250 gb'lik seagate harddiskim (4 partition'u var) var ve XP Pro kullaniyorum. bundan bir hafta kadar önce bilgisayarim acikti ve bir ara islem yapmadigimdan ekran koruyucusu devreye girdi. ekran koruyucusu devreye girdikten bir süre sonra bilgisayar kilitlendi. Bilgisayari resetledim ama XP isletim sisteminin acilisina gelmeden bilgisayar yine öylece kaliyordu. Tekrar restledikten sonra acilista otomatik olarak "safe mode" menüsü geliyordu. Bende safe mode'da "sistem geri yüklemesi yaptim. Bunu farkli tarihteki sistem geri yüklemesi yapmama ragmen yine bilgisayarim acilmiyordu. Sonunda 10 günlük eski bir sistem geri yüklemesi yaptim ve bilgisayar acildi. ama bu sefer bilgisayar cok yavas calisiyordu.Bir pencere acip orda islem yapmama izin verene kadar 30 saniye geciyordu. Aynisi internete baglandigimda da oluyordu. Bende sonunda 4'e bölünmüs harddiskin c bölümüne XP'yi bastan kurmaya karar verdim. CD'den boot edip c'ye format attiktan sonra bilgisayar kendini yeniden baslatti ve ekrana "NTLDR is missing" ibaresi geldi. Ondan sonra tekrar tekrar ne XP'yi yükleyebildim ne da baska birsey yapabildim.

Sonunda elimde bulununan Ubuntu Linux CD'si ile makinayi boot edip CD üzerinden linux Live kullanarak bilgisayari actim. Simdi ordan Harddiskin c bölümüne ulasamiyorum ve bos görünüyor, ki benim acimdan sorun degil. Ama benim için önemli olan diger 3 bölümden sadece birine ulasabiliyorum. Bu 3 bölümden 2'sinin icerigindeki veriler duruyor ama birine ulasilamiyor. Yine icinde veri bulunan diger 3.bölüm ise tamamen bos görünüyor. linux üzerinden ulasamadigim bölümler icin su mesaji veriyor: "Cannot mount volume."
Birde detail kismina tikladigimda söyle bir mesaj veriyor;
$LogFile indicates unclean shutdown (0, 0) Failed to mount '/dev/sda5': Operation not supported Mount is denied because NTFS is marked to be in use. Choose one action: Choice 1: if you have Windows then disconnect the external devices by clicking on the "Safely Remove Hardware" icon in the Windows taskbar then shutdown Windows cleanly.
Choice 2: if you don't have Windows tehn you can use the 'force' option for your own responsibility. For example type on the comman line: mount -t ntfs-3g/dev/sda5/media/disk -o force Or add the option the relevant row in the /etc/fstab file: /dev/sda5/media/disk ntfs-3g force 0 0

simdi ingilizce cok iyi degil. Ama burdaki mesaja ilaveten birsey eklemem lazim. Benim external harrdisk'im var. bilgisayarimin kilitlendigi gün onu usb portunda cikartmistim. Ama "safely remove hardware" kismindan düzgünce cikardigimi hatirliyorum.
Son olarak bir bilgi daha eklemem gerekiyor. bilgisayarim ilk kilitlendikten sonra harddiskim calistigi zaman hafif gicirti sesleri vermeye basladi.
Sonuc olarak harddisk o kadar önemli degil ama icinde 180 gb yakin veri benim icin önemli. Bu sorunu nasil atlatabilirim?

Cok uzun oldu, ama bana yardimci olabilirseniz cok makbule gececektir.

Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan 03.09.2008, 02:07

141.NTLDR or NTDETECT.COM Bulunamadı:
Bu hatayı alıyorsanız disk formatiniza gore iki farklı cozumu vardır
Diskiniz Fat32 ise:
1.Windows 98 sistem disketiyle acip cd rom destegi ile sistemi baslatin.Xp cdsini yerlestirip i386 dizininden adı gecen iki dosyayı c:\ ye kopyalayın
Diskiniz NTFS ise:
1. Windows Xp cdsi ile bilgisayarınızı baslatın.
2. Recovery Consol a gecin (R Tusuyla)
3. Oturum açmak istediginiz windows yuklemesini seçin (genelde 1 nolu yukleme olacaktır)
4. Aşağıdaki komutları girin (X: yerine cd rom surucu harfini koyun)
COPY X:\i386\NTLDR C\:
COPY X:\i386\NTDETECT.COM C\: Cd romdan cd'yi cikarin sisteminizi yeniden başlatın
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Katılım Tarihi: 2002
Yer: Istanbul
Varsayılan 06.09.2008, 23:29

tesekkürler furkan, sorunu cözdüm
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan :) - 07.09.2008, 04:29

benimde harddisk sorunu için yardım istemiştim gece gece sonra baktım ntldr falan bende pek bildigimden değilde başıma geldigi için biliyorum bide o c: klasorune ntldr diye bişe atar onuda silme
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
usb harddisk sorun ? FsK_ultrAslan88 Donanım 3 03.02.2007 12:28
***** Harddisk ile ilgili çok tuhaf kayıt tutmuyor?***** MydoomRated Donanım 8 22.05.2006 16:56
NTLDR sorun!!! simales Donanım 1 24.11.2005 16:17
harddisk£te sorun alizee Donanım 2 28.06.2005 19:15
HardDisk ile ilgili Soru? wolcanian Donanım 3 06.12.2004 14:38

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

35 gösterim, 2 yanıt

61 gösterim, 6 yanıt

184 gösterim, 12 yanıt

54 gösterim, 4 yanıt

30 gösterim, 5 yanıt

25 gösterim, 5 yanıt

15 gösterim, 1 yanıt

19 gösterim, 1 yanıt

13 gösterim, 0 yanıt

20 gösterim, 1 yanıt

18 gösterim, 0 yanıt