PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile Bİlgİsayar Çildirdi!
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2008
Varsayılan Bİlgİsayar Çildirdi! - 02.10.2008, 20:54

Merhaba.
Benim byroon marka bir bilgisayarım var. Özelliklerini saymama gerek yk heralde. Sorunum şöye

Bilgisayarın ilk çıldırdığı an: Birkaç sat kullanımdan sonra bilgisayarı kapatıp 5 saniye sonra tekrar atım. Açılmaya başladıtan 5 saniye sonra kapandı.Açma düğmesine bastım açılmadı.

Sorun: Açma tuşu işlemiyor. Fişi takınca kendiliğinden açılıyor, kapatmak için fişi çekmem gerekiyor.
İşlemci ısınıyor, ilk açılışta haddiskten ses geliyor, cd yatağını dışa salmasada cdrom çalışıyor, fanlar faal, görüntü ve dıtt sesi gelmiyor!

Denediklerim: Power ı değiştirdim sorun devam ediyor.
Tüm donanımı çıkardım, remlerin yerinideğiştirdim tek tek denedim , hatta power tuşunun fişlerini bile çkardım ekran kartını bile. Yine de fişi takınca çalışıyor görüntü yok ve bilgisayar beni dinlemiyor. Kapan diyorum kapanmıyor.Açıl diyorum açılmıyor. Fişi takınca çalışıyor çekene kadar hiçbirşey değişmmiyor. Ha bir de pili değiştirdim anakart üzerindeki pili yindede sorun hep aynı kaldı.
Yardım lütfen

En son blof tarafından düzenlenmiştir : 02.10.2008 21:06.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

nexern Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: ev :p
Varsayılan 02.10.2008, 20:59

format attınızmı sorun başladıktan sonra ya güçlü bir trojan girmiş, yada format attıysanız teknik bir arıza gibi (anakart olabiilir tam cözemedim)
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 02.10.2008, 21:04

Format atamam
Dedim ya sorundan sonra görüntüde off oldu. Bilgisayar fişitakınca öylr kendi halinde çalışıyor. Ama ne görüntü var ne de açılıştaki dıtt sesi.
Ama işlemci ısınıyor ve donanım ilk açılışta çalışıyor görünsede mesela cdromun açma düğmesi de işlemiyor
Foxconn marka bi anakartım var. Bana da sorun anakartta gibi geliyor ama belki basit bi sorundur çözeriz ya da tammirciden önce bilgim olur die yardımarınızı bekliyorum. Tşk.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

nexern Kullanıcısının Avatar'ı

Yer: ev :p
Varsayılan 02.10.2008, 21:09

cdromun açma düğmesi de işlemiyor demişsiniz bu teknik bir sorun gibi gozuksede kesinlikle değil çünku aynısı banada olmustu cd rom tuşuna tıklayınca ışıgı yanıyor ama açılmıyor ama malesef formattan sonra düzeldi banada anakart a virus girmiş gibi geldi ekranda hiçmi görüntü yok sistem geri yukleme için :s
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 02.10.2008, 21:15

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: nexern Mesajı Görüntüle
cdromun açma düğmesi de işlemiyor demişsiniz bu teknik bir sorun gibi gozuksede kesinlikle değil çünku aynısı banada olmustu cd rom tuşuna tıklayınca ışıgı yanıyor ama açılmıyor ama malesef formattan sonra düzeldi banada anakart a virus girmiş gibi geldi ekranda hiçmi görüntü yok sistem geri yukleme için :s
Hayır hiç monitörde hareketlilik yok. Monitörüde değiştirdim ama şu var ki söylediğini destekleyen cdromu anakarta bağlayan soketi çekince normal çalışıyor açıp kapatıyor.*Format atmak istesemde atamıyorum yani. Bu arada anakarta virüstemi girerdi. Birkaç Rus webmaster sitesine girmiştim onlardan sonra oldu zaten
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Etiketler
bilgisayar, çıldırdı, power

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
Klavye ve Mouse Cildirdi! PCyardim Yazılım 5 29.02.2008 18:58
BİLGİSAYAR muhammet23 Donanım 7 11.02.2007 03:05
bilgisayar cildirdi??? UgUra Yazılım 5 14.09.2006 02:42
ADSL KOTA cildirdi cheval İnternet, Ağ ve Güvenlik 1 30.08.2006 00:44
bilgasayar cildirdi littledevil13 İnternet, Ağ ve Güvenlik 14 22.02.2006 04:02

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

0 gösterim, 0 yanıt

142 gösterim, 1 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

583 gösterim, 29 yanıt

22 gösterim, 2 yanıt

8 gösterim, 2 yanıt

257 gösterim, 18 yanıt

210 gösterim, 14 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

68 gösterim, 6 yanıt