PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile Asus M51VR - Yardım Lütfen - Biostan Windowsa Kadar Geçen Sürede Ekran Kararıyor
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

zalimcik Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2008
Exclamation Asus M51VR - Yardım Lütfen - Biostan Windowsa Kadar Geçen Sürede Ekran Kararıyor - 16.10.2008, 00:20

Merhabalar,

Media Mark tan Asus M51Vr model dizüstü bilgisayar aldım, biliyorsunuz artık dizüstüler genelde Vista yüklü geliyor, ama ben xp kurmak istedim, asus sitesinde bu modelin xp sürücüleri henüz yok, bende netten araştırdım, bu siteden ekran kartı dışında lazım olan bütün sürücülerini buldum, ekran kartı için verilen linkte ise, sadece listede ATI Catalyst 8.9, ATI Catalyst 8.8 vs.. şeklinde yazdığından ve ben bunlardan hangisinin benim bilgisayarıma uygun olduğunu anlamadığımdan dolayı bilgisayarıma vista sürücülerinden ekran kartını tekrar yüklemek istedim, bu şeklide belki ATI Catalyst 8.9 tarzında bir sürüm görebilir ve xp sürücüsünü o siteden indirebilirim diye düşündüm, vista ekran kartı sürücüsünü yüklerken, sitede yazdığı gibi sürümleri içeren bir yazı da görmedim ve vistanın ekran kartı sürücüsü yüklenirken, yükleme tamamlanmadan yüklemeyi unutarak yanlışlıkla bilgisayarı tekrar başlattım ve ne olduysa bundan sonra oldu,

bios ekranında asus yazısını gördüğüm andan itibaren ekran görüntüsü silik, kararmış, artık adı ne ise siyah ekranın altındaki yazılar okunmayacak derecede soluk, koyu, vista başladığında yine aynı, şarja takınca bir derece daha aydınlanıyor, ama bu sadece zar zor ekranın içine girecek şekilde burnunuzu ekrana dayadığınızda okunabilecek kadar aydınlık hali,
o şekilde xp kurdum, kurduktan sonra biostan xp açılışına kadar aynı karanlık ekran, xp şifreyi girip xp yi açtıktan 5 sn sonra da normal aydınlık, bildiğimiz halini alıyor ekran,
sonuç olarak normalden çok çok karanlık bir ekran ile açılıyor ve sistem açıldıktan sonra aydınlanıyor, yani anormal bir durum var ortada, ilk defa şahit oluyorum bu duruma

şimdi benim sorum şu olacak,
bu durumun sebebi sizce nedir, benim tarafımdan yapılacak bir şey varmıdır, bu şekilde idare edeyim desem daha sonra ekranının komple kararması söz konusu olabilir mi, bilgisayarı alalı 1 hafta olmadı iade istesem media marktan servise göndermeden direk iade yaparlarmı, yeni olduğu için serviste haftalarca sürünmesini, açılmasını, gelince de başka bi yerinden arıza vermesini riskini göze alamıyorum açıkçası, önerilerinizi bekliyorum, ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Alıntı:
Ne OLuRSa OLSuN YaŞaMaYa MeCBuRSuN!!!
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Varsayılan 16.10.2008, 01:03

sorunu çözdüm sanırım arkadaşlar,
biostan BATTERY CALIBRATION UTILITY işlemini yaptığımda ekran belli süre sonra kendine geldi, initialize battery and adjust lcd brightness yazısı çıktı, buraya yazmadan biraz daha uğraşsaydım keşke, forumu kirletmemiş olurdum böylece.
Allah sevdiği kuluna önce eşeğini kaybettirir, sonra buldururmuş, ben biostan bu bölümle oynadığımı ve uzun süren bir işlem için yarım bıraktığımı hatırladım, şimdi bitene kadar bekleyeceğim

herkese sorunsuz günler...

Alıntı:
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski
Forum Gurusu

clickonline Kullanıcısının Avatar'ı

Katılım Tarihi: 2007
Varsayılan 16.10.2008, 02:03

Sende haklısın şimdi yeni çıkan son moda laptopların hepsi ama hepsi ne kadar profesyonel olursan ol bulmaca gibi nerden bulurlar bu kadar özellik bu kadar ayar bu kadar değişiklik anlamam. Çözene kadar 3 gün geçiyor.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Varsayılan 16.10.2008, 20:09

arkadaşlar, bu başlığa tekrar bakıp yardımcı olursanız sevinirim, sorun halloldu sanırım diye mesaj yazmıştım fakat hallolmamış
bu batarya calibrasyon olayı bataryanın ömrü azaldığında daha fazla şarj olması için yapılan bir işlemmiş, dün bu işlemi yaparken biostaki sönük ekran canlanmış normal halini almıştı, önce şarj etti bataryayı, şarj olunca da deşarj olayına girdi, tabii saatler aldığı için ben deşarj olurken öylece bıraktım geldim, sorunu çözüldü zannediyordum ama yine aynı, biostan windows şifresini girene kadar kararmış bir ekran var hala,
ilk mesajımı dikkate alıp bana yardımcı olursanız sevinirim.

Alıntı:
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Varsayılan 16.10.2008, 22:50

hiç fikri olan yok mu arkadaşlar,
böyle bir ekran kararması sorunu neden olur,
windows başlayınca sorun çözülüyor,
neden bilgisayar açılış ekranı kararmış şekilde görünüyor
fikirlerinizi bekliyorum...

Alıntı:
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
video izlerken tam ekran yaptığımda ekran kararıyor typhoon Donanım 3 04.05.2008 21:44
Ekran Neden Kararıyor serdari46 Donanım 2 13.01.2008 11:18
ekran kararıyor rei1987 Donanım 0 19.11.2007 00:02
ekran kararıyor serdarforum Donanım 2 20.01.2007 14:28
Yardım. Java Aplet çalışınca Ekran Kararıyor. JaRaMa Donanım 0 26.09.2006 22:22

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

2044 gösterim, 5 yanıt

190 gösterim, 7 yanıt

53 gösterim, 4 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

25 gösterim, 7 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

63 gösterim, 6 yanıt

28 gösterim, 3 yanıt

54 gösterim, 5 yanıt

37 gösterim, 4 yanıt