PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
15 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan bilgisayarımda aşırı donmalar oluyor.

ANAKART ADI; MSI 845E MAX (MS-6566E)
    EKRAN KARTI; AGP 4x: nVIDIA GeForce2 MX/MX400
    İŞLEMCİ; İNTEL(R) PENTIUM (R) 4CPU 2.40GHZ
    windows xp (service pack 3 )yüklü
    directx 9.0 yüklü
    Sık Kullandığım Tarayıcı : google chrome
    yerel dick c :toplam alan :29.2 GB kullanılan alan: 9.36 GB boş alan:19.9 GB
    yerel disk d: toplam alan :26.6GB kullanılan alan:15.8 GB boş alan: 10.7 GB

gereksiz dosyaların temizliği devamlı olarak yapılmaktadır.

bu sabah yaptığım bir gözlem :

saat 06:17 pc açıldı. cpu sıcaklığı 50 C anakart sıcaklığı 24 C samsung sp6003H 18 C(bunun ne olduğunu bilmiyorum)

saat 06:32 cpu 76 C anakart 29 C samsung sp6003H 25C --- saat 06.32 ye kadar xp yi lisanslı hale getirmek için yüklü programı 2 defa çalıştırdım bu sebpten dolayı bilgisayarımı 2 kez yeniden başlattım.müzik vb gibi şeyler çalıştırılmadı.

saat 06:57 cpu 90 C anakart 31 C samsung sp6oo 3H 27 C --- saat 06.57 ye kadar 20 dakika boyunca video izlendi. bu süre içinde internet bağlantı hızım normal.

saat 07:26 anakart 32 C cpu 87 C samsuıng sp6003H 29 C --- saat 07.26 ya kadar AIMP müzik programı ile müzik dinledim.yaklaşık 15-20 dk kadar.internette çeşitli sitelerde dolaştım. bu süre içinde internet hızım normal.

bilgisayarımı birkaç saat çalıştırdıktan sonra aşırı derecede kasılmalar oluyor.daha önce oynadığım oyunları oynayamıyorum o durumlarda.çünkü oyun içinde donmalar yapıyor. birkaç saat sonra AIMP müzik programını açıp dinlediğim durumlar oluyor. müzik dinlerken. internette gezinmek zor oluyor.siteleri yavaş açıyor.yazı yazarken,örneğin sohbet siteleri yada bnzeri programlarda ben yazıyorum ancak yavaş hareket ettiği için yazılanı geç gösteriyor..iyidin iyiye her şey yavaşlıyor.

yaklaşık 1.5-2 ay öncesine kadar böyle bir problemim yoktu.herşey gayet normal bi seviyede çalışıyordu.videolarımı dinleyip internette rahatça hareket edebiliyordum. yavaşlama yüzünden kaç kere kardşeim format attı ve sorunlar düzelmedi. bilgisayarımı en iyi görünüm olarak değil en iyi performansa ayarladım..bilgisayar üzerinden çeşitli ayarlamalar yaptık.hızlandırmak için vb..bilgisayarımın ömrü yaklaşık olarak 5 yıl oldu diye biliyorum. anakart,işlemci,ekran kartı bu süre içinde hiç değiştirilmedi.bu sebepten bilgisayarımın yavaşlamasını normal buluyorum.ancak dediğim gibi 1.5-2 ay öncesine kadar hiç bir sorun yaşamıyordum..

tam olarak donanımlarım için bilgisayar üzerinde yapabileceğim yenilikler varmı.yada bilgisayarı hızlandırabileceğim başka bir öneriniz.eğer yapılabilecek hiçbirşey yoksa yeni bir toplama bilgisayar için neleri önerebilrsiniz.

ve son olarak bilgisayarımın sıcaklık değerleri. bilgisayar 3 saattir açık..şu anda kasılmalar başladı gibi...

cpu sıcaklığı 96 C anakart sıcaklığı 32 C samsung sp6003H 29 C

bu değerlerin en yüksek sıcaklıklarının ne olması gerekiyor.bugüne kadar verdiğiniz blgilerin tamamındn yararlandım..yinede beni bu konuda aydınlatacağınızı düşünüyorum .yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Varsayılan eklemeyi unutmuşum.

bunların dışında msn de görüşme yaparken karşılklı olarak web cam açamıyorum.dolayısıyla donma gerekleşiyor ve bütün sistemimi kasıyor. 1 hafta önceleri bilgisayarımı yeniden başlatamıyordum.yeniden başlat dediğşm zaman kapanıyordu ancak yeniden başlatamıyordum.şimdi ise kendiliğinden düzeldi ..nasıl oldu anlamadım

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2008

Arkadasım Bu donmalar oyunda mı oluyor.Eger oyunda oluyorsa ekran kartıdandır

oyunda,web camı kullanırken (sadece karşılıklı cam açtığımda),birde pc uzun zaman açık kaldığında.. yukarıda belirttiğim gibi 2 ay öncesine kadar hiç bi sorunum yoktu.herşey normaldi.açırı derecede kasılmalar olmuyordu.videoları açıp zleyebiliyordum.ancak şimdi bir tane bile video izlesem hem geç açıyor hemde donma yapıyor.msn de cam açmayı unuttum neredeyse .görüntülü arama yaptığım an tamam. bu sefer bütün bilgisayarı donduruyor..oyun desen daha önce hard truck, gta vice cıty gibi oyunları bu ekran kartıyla rahatlıkla oynuyodum.şimdi ise oynamak tarih oldu

kullandığın virüz programındanda olabilir...yoksa tek care formatlamak

Benzer Başlıklar

1. Bilgisayarımda aşırı ısınma sorunu var !!!!
    BReWHaRT tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 19
    Son Mesaj: 05.07.2008, 20:48
  2. Ara ara donmalar oluyor!!
    MehmetNadir tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 07.03.2008, 22:33
  3. Bilgisayarımda takılmalar oluyor
    bigsmoke tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 13.11.2005, 23:24
  4. Ses çalarken donmalar