PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Exclamation işlemci,termal macun,işlemci fanı lütfen yardım:(

Arkadaslar merhaba.

pc özelliklerimi kısaca bahsedeyim;
    p4 3.0 Ghz işlemci
    asus PL5GPL-X anakart
    512*2 DDR ram
    Palit 8600 Gt+ ekran kartı

1. pc mavi ekran çıkıp kendı kendıne restart atıyordu pc acıldıktan 5-10 dk sonra restart atıyordu 3-4 kez arka arkaya oldu bu cok fazla canımı sıkmaya basladı daha sonra nette arastırma yaptıktan sonra ıslemcı uzerındekı macunun kurudugu hakkında bılgıler gordum ıslemcı uzerındekı fanı soktum ve macun kurumustu macunu degıstırmeye karar aldım nette .

Arctic Silver 5 High Density Termik Macun
    Arctic Silver Ceramique

ıkı macunu cok tutuldugunu gordum ama fıyatlar bıraz pahalı gıbı sızce bu macunlar işe yarar mı .verılen paraya deger mı yada onerebılecegınız macun var mı ?

2.bu mavı ekran neden olusuyor olabılır ramlar iyi takılmadıgı ıcın restart atıyor olabılır yazıyordu ramları cıkartıp tekrar taktım yıne pek bır bılgım olmadıgı ıcın sızlere sormak ıstıyorum,

3. ıslemcı fanı degıstırmem gerekır mı ? eger degıstırırsem hangı fanı alabılrım?(üzerındekı ıntel'in fanı)

ilginize cok tesekkur edıyorum kolay gelsın

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

Mavi ekran bellekler birbirleri ile uyum sağlamıyorsa olabilir.Disk hatalarından olabilir ya da yazılımsal (sürücü) olabilir.
    aşırı bir ısınma yoksa gerekte yok macuna..
    reset attığı zaman makina, biosa girip sıcaklıklara bakabilirsiniz
    TÜRKÇE Giderse,Türkiye Gider!

Özenti ingilizce kelimeler ile sorulmuş sorulara cevap vermeyerek Türkçe'yi katledenlere gereken dersi bir nebze vermeye çalışalım.

Türkçesi dururken; özenti, ingilizceden devşirme kelimeleri kullanmayalım.

Laptop,Notebook
    gibi devşirme kelimeler yerine; "Taşınabilir/Dizüstü Bilgisayar" kelimelerini kullanarak dilimizi koruyalım.

Teşekkür amaçlı iletiler, acil/lütfen yardım tarzı başlıklar silinmektedir.

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İZMİR

ısıl macun için cevaplayacak olursak bence hangisi ucuzsa o daha iyi olur ancak dikkatli kullan talimatlara uy... sonra cpu için kirlilik oluyor...

.arkadaşlar Hepinize ilginizden dolayı çok teşekkür ederim;

1. '' Mavi ekran bellekler birbirleri ile uyum sağlamıyorsa olabilir.Disk hatalarından olabilir ya da yazılımsal (sürücü) olabilir.''
    belleklerin uyum sağlamasını tam olarak bilmiyorum ama 3 seneden beri kullanıyorum bilgisayarımı ve bu mavi ekran reset olayı son zamanlarda cok sık ve can sıkıcı olmaya basladı.belleklerde bır problem olup olmadını nasıl ogrenebılırım? dısk hatalarını dısk bırlestırme ıle duzeltebılrım bunu deneyecegım

2 macun ucuzuna bakacagım tesekkur ederım

3'' Isıdan kaynaklandığına eminmisiniz ? donanımların sıcaklığı kaç derece mavi ekran reset donmanın bir çok nedeni var eğer ısıdan kaynaklanıyorsa kurumuş termal macunu silmek için aseton kullanabilirsiniz macunu ince tabaka halinde sürün kalın sürdüğünüzde ısı iletimini azaltırsınız kasa içini hava kanalları temizleyin kasanın durduğu yer kasa fanları sıcaklığı etkiler işlemci soğutucusu yetersiz geliyorsa işlemcinize uygun zerotherm -zalman ocz akasa gibi markaların kaliteli işlemci soğutucularını takabilirsiniz''

ısıdan kaynaklandıgına emın degılım bır ara benım ıslemcı fanım cok ses yapıyor diye ıslemcı fanını sokmustum ve tekrardan ıslemcının uzerıne taktım bu sefer fanı cıkardıgımda macun gozume yetersız gel yanı topaklanma ve yuzeyde cok az bulunuyordu yenı macun almamın daha iyi olacagını dusundum
    hava kanallarını temızlıyecegım
    kasa ,bılgısayar masanın ıcınde duruyor yanı ıkı tarafıda kapalı 10'ar cm bosluk var mobılya ıle arasında.

bu mavı ekran ısı cok canımı sıkmaya basladı ılgınıze cok tesekkur edıyorum tekrardan sımdı cıkıp macunu alacagım ucuzundan dersten sonra sonucu sıze bıldırım ınsallah macundandır

arkadaslar herseyı yaptım sımdı pc acıyorum ama dıt sesı gelmııyor ve ekran gelmıyor pc normal calısıyor ama ekran gelmıyor ekran kartına dokunmadım bıle ne olcak bu pcnın sonu

nette ufak arastırma yaptım dıt sesı ıslemcı fanı calısmayınca gelıyormus ama fan su anda canavar gıbı calısıyor
    En son kokoci tarafından düzenlenmiştir: 02.03.2009 23:31 Sebep: eklentı

Benzer Başlıklar

1. Yanıt: 2
    Son Mesaj: 07.02.2009, 11:44
  2. işlemci fanı
    sefe tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 26.01.2009, 12:22
  3. işlemci fanı acil yardım
    kOLpha_ tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 06.11.2008, 21:36