PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Question HDD Aldim Yardima İhtiyacim Var..

Arkadaslar Bugün Samsung 500 Gb Sata II 16 Mb 7200Rpm Harddisk Aldim.
    Buradan Bakabilirsiniz
    Pcye Sorunsuz Bir Şekilde Bağladim ve Pcyi Açtiğimda Yeni Donanim Buldu ve Kendi Otomatik Kurdu,Aygit Yöneticisinde Kurulu Olduğu Görünüyor Hdd'nin.Ama Bilgisayarima Girdiğimde Eski Hddim Olduğu Gibi Duruyo Yeni Hdd Görünmüyo Bilgisayarimda.Eski Hdd 160 Gb Samsung ve 2ye Bölünmüş.Benim Sorunum Ben Eski Hdd İle Yeni Aldiğimi Ayni Anda Kullanmak İstiyorum.Biraz Araştirdim ve BIOS dan Ayarlamalar Yapmam Gerekiyormuş Ne Yapicam Nasil Yapicam Hiçbir Fikrim Yok. Yardimci Olursaniz Çok Sevinirim Arkadaşlar..

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    _____İstanbul____

bios değilde bilgisayarıma sağ tık yap yönet kısmı olması lazım ona gir sana ufak bir pencere daha açılacak orda depolama +disk yönetimi var onun içinde iken yeni taktığın hdd görünüyor olmalı tanımsız bir biçimde 500 gb arama olsa olsa 480 falan olur neyse o diske sağ tık yap ve biçimlendir de formatını soracaktır ntfs yaparsın zaten 1 dk lık bir şey
    bu bittikten sonra restart yaparsan başlangıçta artık hdd ni görecektir

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    İstanbul-Beykoz

bak arkadaşım aldığın hddnin arkasında (busata değil ama) hemen hemen aynıdır

bak resimde hardiskin arkasında güç ile kablonun bağlandığı yerde 8pinli bi giriş var satadada olması lazım işte orda bi jak olacak onu ordan dikkatlice çıkar ve hddnin üstüne bakarak slave şeklinde tak ozaman bilgisayar hddni görecektir

Alıntı Orijinalini Gönderen: AmbaSSadoR Mesajı Görüntüle
    bios değilde bilgisayarıma sağ tık yap yönet kısmı olması lazım ona gir sana ufak bir pencere daha açılacak orda depolama +disk yönetimi var onun içinde iken yeni taktığın hdd görünüyor olmalı tanımsız bir biçimde 500 gb arama olsa olsa 480 falan olur neyse o diske sağ tık yap ve biçimlendir de formatını soracaktır ntfs yaparsın zaten 1 dk lık bir şey
    bu bittikten sonra restart yaparsan başlangıçta artık hdd ni görecektir
    Senin Dediğini Aynen Yaptim İlk Başta Bilinmeyen Yaziyodu Etkinleştirdim HDD'yi Bana Formatini Falan Sormadi, Şimdi Çevrimiçi Yaziyo Ama Hâla Bilgirayarimda ve Başlangiçta Görünmüyor..

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    _____İstanbul____

Alıntı Orijinalini Gönderen: Joaquin Mesajı Görüntüle
    Senin Dediğini Aynen Yaptim İlk Başta Bilinmeyen Yaziyodu Etkinleştirdim HDD'yi Bana Formatini Falan Sormadi, Şimdi Çevrimiçi Yaziyo Ama Hâla Bilgirayarimda ve Başlangiçta Görünmüyor..
    yine aynı yerden bir isim ver ve biçimlendirmeyi dene

Benzer Başlıklar

1. evet yeniyim linuxta ve yardima ihtiyacim var
    S_R_S tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 13.07.2004, 09:37
  2. Printer Alma fikrim var yardima ihtiyac.
    DRUIDS tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 20.03.2004, 15:27