PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
9 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Sizce geliştireyimmi yoksa yeni sistemmi alayım ?

arkadşlar sistemim ddr 512 ram asus K8N-VM anakart , ATi x1050 series ekran kartı.

Ben bilgisayarın en azından 2 sene daha beni idare etmesini istiyrum oyun olarak.Sizce bu sistemi mi geliştireyim 2 sene için yoksa yeni sistemmi toplayayım ?

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

O anakart pcı-x 16 ekran kartlarını destekliyor. Şu anki ekran kartınız oynadığınız oyunlara yetmiyorsa Ati 4670 gibi hem kaliteli, hem de kasadaki psu'yu watt olarak zorlamayacak bir ekran kartı alırsınız. Oyun kalitesi artar. İleride anakart, işlemci ve ram yenileyince de bu ekran kartını rahatlıkla kullanabilirsiniz:

http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=35390

http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=37174

http://www.vatanbilgisayar.com/produ...spx?I_ID=35389

Yalnız şu da var ki bazı oyunlarda anakarttaki 512 mb ram yetersiz kalıyor olabilir. Bu durumda ekran kartı iyi iş çıkarsa da 512 mb belleği dolduran iş ve oyunlarda harddisk devreye girip ram gibi çalışmak zorunda kalacağı için yine ağırlaşmalar yaşanabilir.Eski rama uygun 512 mb veya daha iyisi 1 gb daha ram alıp belleği 1.5 gb rama çıkarmanız da işlemlerdeki akışı arttıracaktır.
    En son ridvanbey tarafından düzenlenmiştir: 02.08.2009 07:05
    SUNUCUSU MEŞGUL BiR FORUMUN AYLAK ÜYELERi DEĞiLiZ. BiZiM DE iŞiMiZ GÜCÜMÜZ VAR. ÇABUCAK GiRiP YARDIM EDİLECEKSE EDiP YARDIM iSTEMİŞ iSEK ABONELiKLERiMiZE BAKIP ÇIKMAK iSTiYORUZ. ÇOK ŞEY iSTiYORSUNUZ DiYORSANIZ KENDiMiZE BAŞKA FORUM DA BULURUZ. YARDIM AĞIRLIKLI BiRKAÇ ARKADAŞ ADINA RiDVANBEY

Saol Rıdvan gerçekten çok açık anlatmışın.Teşekkürler.

RAM' mi alayım sence ilk olarak yoksa ekran kartı mı yada 2 GB DDR Ram ve o dedğin ekran kartını birlikte kaç ytl tutar.

VE Kasanın ısınması gibi sorunlar ortaya çıkarmı ?

EDİT : Verdiğin linklerdeki ekran kartları DDR3 DDR4 felan.BENİM DDR .
    En son vandal59 tarafından düzenlenmiştir: 02.08.2009 11:47

Katılım Tarihi
    2006
    Yer
    Almanya-Bochum

Simdi ben olsam bellegi 1 gb haline getirip ekran karti alirdim.

Suradan cpu-z programini indirin. Calistirinca spd basligina tiklayin.Orada alt tarafta 133 Mhz, 166 Mhz, 200 Mhz gibi basliklar cikar. Altlarinda da 3-3-3-8 gibi degerler vardir. En sagdaki en yüksek mhz ile altindaki rakamlari sirayla yazarsaniz anakarta uygun ram önerebilirim.

Kasa isinmaz aksine o önerdigim ekran kartlarindan icq olanlarin kasa ici isisini azalttigini yazan arkadaslara rastladim.

Ekran kartinin ram türü anakarttakinden bagimsizdir. Problem olmaz. Ben de ddr bellekli anakartta ddr2 bellekli ekran karti kullandim zamaninda.

(Su an Alman bilgisayarindayim Türkce karakterler icin affimi diliyorum)
    En son ridvanbey tarafından düzenlenmiştir: 02.08.2009 22:52
    SUNUCUSU MEŞGUL BiR FORUMUN AYLAK ÜYELERi DEĞiLiZ. BiZiM DE iŞiMiZ GÜCÜMÜZ VAR. ÇABUCAK GiRiP YARDIM EDİLECEKSE EDiP YARDIM iSTEMİŞ iSEK ABONELiKLERiMiZE BAKIP ÇIKMAK iSTiYORUZ. ÇOK ŞEY iSTiYORSUNUZ DiYORSANIZ KENDiMiZE BAŞKA FORUM DA BULURUZ. YARDIM AĞIRLIKLI BiRKAÇ ARKADAŞ ADINA RiDVANBEY

Benzer Başlıklar

1. Sizce Bu laptopu alayım mı?
    tugayevci tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8
    Son Mesaj: 07.07.2009, 23:34
  2. Philips PSA235 mi yoksa Creative C100 mü alayım?
    buyey tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 03.05.2006, 19:06
  3. hdd mi yoksa dvd writer mı alayım?
    monsters tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 15
    Son Mesaj: 17.08.2005, 13:11
  4. k750 i yi bekleyim mi yoksa k 700 i mi alayım
    GooDBYe tarafından Teknoloji forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 14.03.2005, 15:34
  5. dahilimi yoksa haricimi adsl modem alayım? tavsiyeleriniz?
    freeman27 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 19
    Son Mesaj: 20.12.2004, 08:32