+ Başlığa Yanıt Yaz
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
05.10.2009 14:14 #1
- Katılım Tarihi
- 2009
Analog Giriş ve DVI-I Giriş Nedir?
Merhaba ,
Resimli olarak anlatırsanız çok sevinirim.Bilgilenmek istiyorum.
Saygılar.Teşekkürler..
-
05.10.2009 20:11 #2
- Katılım Tarihi
- 2009
yokmu yardım edecek ?_
-
06.10.2009 00:52 #3
En kısa şekilde açıklanacak olursa
Bilgisayarımızdan LCD monitörümüze görüntü aktarmada kullanılan iki arabirimdir. D-Sub, genellikle mavi renkteki 15 iğneli analog görüntü aktarım arabirimidir. Dijital video arabiriminin baş harflerini temsil eden DVI(Digital Video Interface) ise görüntüyü kodlanmış şekilde ve dijital olarak LCD monitöre aktaran görüntü portunun adıdır. D-Sub, görüntü aktarımını çevredeki parazitlerden etkilenebilecek şekilde taşırken, DVI tamamen sayısal olarak kodlandığı için bu tür etkilere maruz kalmaz ve çok daha net bir görüntü sunar.
3 Çeşit DVI bağlantısı mevcuttur.
1. DVI-A: DVI-Analog. Analog sinyaller için,
2. DVI-D: DVI-Digital: Dijital sinyaller için,
3. DVI-I: DVI-Integrated. Hem analog, hem diital monitörler için tasarlanmıştır.
D-sub ve DVI'a ek olarak şuanda HDMI bağlantıda kullanılmaktadır.
HDMI'ın pin sayısı ve sırası olarak yapısı, DVI la birebir aynı. Fakat paketlenmesi ve görüntüye ek olarak birde ses aktarabilmesi HDMI'ı DVI'dan bariz bir şekilde ayıran farklar. HDMI, 5Gbps gibi oldukça yüksek bir bant genişliği sunuyor. 1080p çözünürlüğündeki görüntü ve 8 Kanal 192 Khz de kodlanmış sesin 4Gbps dan daha az bir bant genişliğine ihtiyaç duyduğunu düşünürsek, HDMI hem bu günün hemde geleceğin görüntü ve ses aktarım standartı gibi duruyor.
Karanliktan korkan bir çocugu kolaylikla affedebilirsiniz. Hayattaki gercek trajedi aydinliktan korkan yetiskinlerdir.
-
06.10.2009 01:47 #4
- Katılım Tarihi
- 2009
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler..
-
06.10.2009 02:28 #5
- Katılım Tarihi
- 2009
Son olarak merak ettiğim ,
HDMI bir lcd tv'yi Bilgisayara bağlamak ile DVI-I Lcd Monitörü bağlamak arasında pek birşey fark etmez sanırım değilmi? Yani HDMI anladığım kadarıyla TV seyretmek için.Yani HDMI hem dijital ses hemde görüntü verirken DVI-I sadece görüntü veriyor sanırım değilmi..
E hal böyle olunca uçuk fiyatlarda olan HDMI bir Lcd Tv'yi bilgisayara bağlamanında pek mantığı yok.Zira Xfire Ses kartı kullanarakta dijital ses sağlanabilir .Yanlışmıyım
Yoksa nedir?
2.sorum DVI ile HDMI çıkışları aynımı ? Kabloları vs?
3.sorum ise DVI+HDMI destekli ekran kartları nedir? Mesela diyelimki DVI bir lcd'im var.DVI destekli birde ekran kartım var.HDMI alınca ne değişecek?DVI LCD'im ile çıkışları(uçları) sorunsuz bağlanabilecekmi?DVI+HDMI ekran kartı alınca ne gibi farklar olacak?Yoksa nedir?
Acil bilgilendirmenizi bekliyorum..SAYGILAR..En son tossup_ tarafından düzenlenmiştir: 06.10.2009 03:07
Benzer Başlıklar
-
Güvenlik Nedir ? Güvenliğe Giriş
ErusmenaC tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 22.04.2008, 19:27 -
Giriş Sayfası değil ama Giriş Sayfası olarak açılıyor. Bunu nasıl engellerim?
hamsiköylü tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 15.03.2007, 11:50 -
ses kartındaki giriş nedir acaba?
pegasusline tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 22.04.2006, 10:47 -
Ders1:C nedir?Programlamaya giriş.
mortalwind tarafından Programlama Dilleri forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 29.09.2004, 08:57 -
Kullanıcılarımın giriş sayfası ve güvenlik kodlu giriş bloğu
serkanaltuntas tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 18.08.2003, 15:22

Alıntıyla Yanıtla

oyun yapmak istiyorum
Bugün, 21:05 / Yazılım