PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
11 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Exclamation Elektrikler gidip geldikten sonra bilgisayarda açılma hatası ! Acil yardım...

Elektriklerin kesilmesinin ardından 3-4 saat sonra elektrikler yeniden geldi .Bilgisayarımı açtığımda bios setup una girilen sayfanın ardından açılan siyah sayfada aşağıda yazdığım hata çıkıyor ve bilgisayarım açılmıyor. Sabit bekliyor bu sayfada. Format atmaya çalıştım format da atamıyorum . Hatayı buraya yazıyorum . Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim . Çok zor durumda kaldım bilgisayarım çok acil lazım...

Booting find/menu.1st,/boot/grub/menu.1st,/grub/menu.1st (hd0,1)
    diye bir hata veriyor sayfa .

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

Bilgisayarımın özellikleri ;
    Cooler master 400 watt ps , zotac nvidia geforce 9500 gt , intel 2.5 ghz dual core işlemci , gigabyte GA-G31M-ES2L anakart , samsung 80 hg ide hdd + seagate 160 gb SATA hdd , 2 gb ocz ram 800 mhz

Uzaklaştırıldı
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    İZMİR

windows'un mbr bölümü bozulmuş olabilir en kötü ihtimalle supergrub.iso ile kolay kolayca onarırsın... tabi birde disk göçmedi ise...
    http://linux.softpedia.com/progDownl...load-8071.html

Bilgisayar hiç açılmıyor , siyah bir sayfada " Booting find/menu.1st,/boot/grub/menu.1st,/grub/menu.1st (hd0,1)" yazıyor ve sürekli bekliyor . Yani pc ye bişeyler yükleyemeyiorum . Sizin verdiğiniz proğramı indirsem bile nasıl yükleyeceğim ?
    Tşk ediyorum ilginiz için...

Alıntı Orijinalini Gönderen: GAREZ Mesajı Görüntüle
    windows'un mbr bölümü bozulmuş olabilir en kötü ihtimalle supergrub.iso ile kolay kolayca onarırsın... tabi birde disk göçmedi ise...
    http://linux.softpedia.com/progDownl...load-8071.html
    Diyelimki indirdim bunu , nasıl kurabileceğimi anlatırmısın ? Format cd sini bile görmüyor pc . Siyah ekranda yukarda yazdığım hata sürekli druyor.Arada bir prog> gibi bi komut çıkıyo . En azından bu söylediğin proğramı nasıl kuracağımı anlatırsan sevinirim....

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2009
    Yer
    İstanbul

Ben senin durumunda olsaydım yapabileceğim bir kaç işlem şöyle olurdu.. Anakart pilini çıkarır tekrar takar ve anakartı sıfırlardım.. Sonra biostan bilgisayarı CD veya DVD desteği ile başlatmaya ayarlardım.. Boot desteği olan bir işletim sistemi CD sini takardım ve olacakları görürdüm.. Eğer işe yaramaz ise hdd yi sökerim ve pc yi öyle başlatırdım aynı hatayı veriyor mu diye.. Eğer hata farklı olursa Sorunun Hdd den oLduğunu anlardım.. Hata aynı ise anakarttan süphelenirdim..
    Leon_
    Hiç birşey engel değil seni sevmeme sen bile, sensizlik bile!

Benzer Başlıklar

1. Yeni Bilgisayarda Vista Açılma Süresi Sorunu
    omegama tarafından Windows Vista forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 10.08.2009, 23:47
  2. Acil Yardım Pc başladıktan sonra hata veriyor!
    NOAHSARK tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 26
    Son Mesaj: 08.06.2009, 18:33
  3. ! Bilgisayarda users32.dat hatası ve Birçok Hata.. Acil. :/
    brsdrm tarafından Windows XP forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 11.03.2008, 22:36
  4. pc'de elektrikler kesildikten sonra çıkan hata
    daywalker_1986 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6
    Son Mesaj: 09.09.2006, 17:12