PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: ısınma problemi

Thumbs down ısınma problemi

bilgisayarım boşta iken :

gpu: 62 derece , core0: 61 derece , core1:59 derece

bir oyun çalıştırdığımda ortalama 78, 79 derecelere varıyor aynı kısımlar.

bilgisayarın özelliklerine buradan bakabilirsiniz:

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...roduct=3793488

bu durum neyi gösterir ve ne yapmamı önerirsiniz?.Teşekkürler

tanerakgun88
    Misafir

1. işlemci pastası termal bant filan kullan işlemcin yeterince soğumuyor olabilir.
    2.başlat>çalıştır>msconfig>başlangıç sekmesinde antivirüs harici herşeyin tikini kaldırarak yeniden başlat başlangıçta cpu zorlanmasını azaltır.
    3.denetim masası>yönetimsel araçlar>hizmetler sekmesine gir orda işine yaramadığından kesin emin olduğun işlemleri devredışı yap bu işlemciyi en çok yoran kısımdır.
    ÖRNEK: otomatik güncelleme yazıcı gibi faktörleri kullanmıosan ordan kapat boşuna çalışır durumda durmasınlar.
    4.ve en son ihtimal ki en acı verici olanı bu virüsler. cpu virüs yazılımlar sayesinde performansı tepelerde olabilir iyi bi temizlik şarttır.
    umarım faydalı olur kolay gelsin...

çok teşekkürler tanerakgun88. ürün hala garanti süresi içinde .bundan iki ay önce servise ısınma problemi ve fanların birinden çıkan yüksek ses problemi ile götürmüştüm. ürün geldiğinde herhangi birşey yapılmadığını gördüm.yoğun bir döneme girmek üzere olduğun için tekrar gönderemedim.fan temizliğini süpürge makinası ile yapabilirsiniz şeklinde öneriler var fakat servise tekrardan vermem iyi olacaktır heralde.

tanerakgun88
    Misafir

Alıntı Orijinalini Gönderen: serdar555 Mesajı Görüntüle
    çok teşekkürler tanerakgun88. ürün hala garanti süresi içinde .bundan iki ay önce servise ısınma problemi ve fanların birinden çıkan yüksek ses problemi ile götürmüştüm. ürün geldiğinde herhangi birşey yapılmadığını gördüm.yoğun bir döneme girmek üzere olduğun için tekrar gönderemedim.fan temizliğini süpürge makinası ile yapabilirsiniz şeklinde öneriler var fakat servise tekrardan vermem iyi olacaktır heralde.
    servise vermen tavsiyemdir ama iyi bir servis olsun öyle süpürgeyle temizle diyen bi servise güven duymam açıkcası:d kolay gelsin...

bnde arkadaşın dediğine katılıyorum mademki fandan ses gelio ozaman garnti kapsamında olduğu için değiştirebilirler çözüm olarak birde ısınma problemine termal macun alabilirsin çünkü snn makina fabrika çıkışlı olduğu için macunun kalitesi nasıl olabilir sen düşün yada etkisini kaybetmiş olabilir. bnm tavsilyelerim bunlar kolay gelsin ..

Benzer Başlıklar

1. aşırı ısınma ve ses problemi...
    hamza_ank tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 07.08.2009, 21:41
  2. ısınma problemi
    sermel tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 3
    Son Mesaj: 02.05.2008, 02:38
  3. pc ısınma problemi yardım
    kaptan_07 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2