PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: SpeedFan Ayarları

Exclamation SpeedFan Ayarları

Arkadaşlar, oyun oynarken bilgisayar birden kapanıyordu. Sorunu anlayamadım. Sonra speedfanı indirip ısı ayalarlarına baktım. Pek anlamadığım için size göstermek istedim. Sistem özelliklerim ve speed fan ayaları:

Arkadaşlar oynadığım oyunun istenilen sistem özellikleri yüksek de değil. ''1.2 GHz İşlemci, 256 RAM, min GeForce FX 5XXX series with 256MB Ekran Kartı'' istiyor. Bilgisayarım rahatlıkla kaldırıyor. Ama şu birden kapanma sorununa bir türlü çözüm bulamadım. Ayrıca oyuna girdiğimde speedfan a baktımda Temp2 100 olmuş Cpu ve Core ise 65. 5-10dk oynuyorum, kapanıyor. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
    En son yunus251 tarafından düzenlenmiştir: 21.02.2010 00:51

hmm o temp 2 sanırım anakart olabilir. çünkü geriye bitek o kalıyo . sadece işlemcide fan var baktığımda ondanda olabilir. içerde ısı birikebilir.

Önceden böyle bir problemim yoktu. Olduğunda ise fanı temizlerdim, düzelirdi. Şimdi temizledim fakat gene aynı sorun. Ramlari kontrol etmem önerildi fakat onlarda da problem yok. Ekran kartını da alalı 6-7ay oluyor.

Speedfan ı indirdiğim gibi ayarları ekledim. Programın sol altında Speed01-02-03 var. Bunlar ne işe yarıyor? Bunları yükseltsem sorunnum çözülürmü mü?

İşlemci fanının işlemciye tam olarak oturup oturmadığını kontrol edin. Eğer tam olarak oturmuşsa termal macun iş görmüyor demektir. Termal macunu yenileyin.

Alıntı Orijinalini Gönderen: knallhart Mesajı Görüntüle
    İşlemci fanının işlemciye tam olarak oturup oturmadığını kontrol edin. Eğer tam olarak oturmuşsa termal macun iş görmüyor demektir. Termal macunu yenileyin.

buyur buradan yak ...

yukarıda cpu denilen ısı işlemci ısısı kardeş. işlemcilik bi durum değil algılayıcılara bakıldıgında. ? işlemci ısısı yukarıda da oldugu gibi norm.. 45 C

Benzer Başlıklar

1. SpeedFan Kullanımı ile İlgili ?
    tanerokutan tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 16.05.2009, 22:26
  2. SpeedFan fan sayısı...
    punisher001 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 0
    Son Mesaj: 24.06.2008, 19:54
  3. speedfan programı ile ilgili
    mutu_ozenc tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 6