+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
14.03.2010 02:24 #1
- Katılım Tarihi
- 2010
Bilgisayar resetlenmesi"yardım gerekiyor"
Öncelikle merhaba; Bir sorunla uğraşıyorum size süreç süreç anlatayım.6 ay önce bir PC topladım.Kısaca özellikler,
işl.E8400,2Gb ram,
MSI P45C51 anakrt,
Sapp.4850 Vapor-x 1Gb Gddr3 256bit,
500WThermaltake atx kasaPSU küçük fanlı,
500GB WDcavaierGreen HDD, XP SP3
İlk heyecanla COD4 yükledim,Biraz oynadım küt bilgisayar resetledi.Yüzüm beyazladı birden.tekrar açtım devam ettim daha erken kapandı. Power supllydan olduğunu düşündüm ve gittim bir tane de 300w psu aldım HDD,CDrom ve harici fanları ona bağladım(çift psu oldu). Bir faydası olmadı.normalde sıcaklıklar anakart:22 ,İşlemci:27,ekran kartı : 35
yükte(bayaa bir zorladım) iken sıcaklıklar resetlemeden hemen önce yakaladım :anakart:46 işlemci:55 ekran kartı :61(%34 fan hızı)
Gariptir PSU,kasaya değmediği zaman (yani izole edildiği zaman) bilgisayar resetlemedi(sonuna kadar zorlamaya zamanım olmadı gerçi,biraz öyle takıldım fakat görüntü kirliğili olduğu için güzelce izolasyonunu(PSU elektronik kartını gövdeden ayırdım toprak kablosunu söktüm) yaptım ve bağladım kasaya resetleme başladı.Fakat bu sefer internet sayfalarında dolaşırken de yapmaya başladı bunu(yani yüksüzken) fakat hep gece geç saatlerde oluyor (dolaştığım siteler normal siteler
) ve defalarca reset atıyor kapamasam sabaha kadar atacak,merak ettim bekledim hiç durmadan resetledi(bazen windows açılış ekranına geliyor resetliyor,bazen anakart reklamınageliyor resetliyor bazende monitör bile açılmadan resetliyor fakat hiç durmuyor devamlı farklı yerlerde).Ama oyun oynarken yüklendiğimde zaman ayrımı yapmıyor basıyor reseti (yeni oyunlarda bütün ekran özellikleri açık).Olay PSU dan gibi görünüyor ama İnternette yoğun şekilde gezinirken resetlemesi kafamı karıştırıyor.
Eminim bu sorunu yaşayan çok kişi vardır yada benzerini.Bu konudaki tecrübelerinizi anlatırsanız birçok kişiye faydası olabilir.
Uzun oldu kusura bakmayın!Tekrar soru sorulmasın diye açıkladım herşeyi.
Teşekkür ederim.En son QuadraX tarafından düzenlenmiştir: 14.03.2010 02:30
-
14.03.2010 06:41 #2
Güç kaynağı demek de kolay değil sonuçta thermaltake 500w'ın bu sisteme rahatlıkla yetmesi lazım.Isılar da problem yok.Ama Ramlerini denedin mi tek slotta mı ram takılı yani tek ram mi kullanıyorsun...Eğer iki tane kullanıyorsan birini çıkar birini dene sonra öteki filen işte...Ama tek ram kullanıyorsan anakartına uygun bir ram bul ve dene şu anda yapabileceğin en iyi şey bu...
-
14.03.2010 12:52 #3
- Katılım Tarihi
- 2010
Evet tek ram takılı kingston 2Gb ddr3 1333mhz. Anakart dual channel.Yeni sistemleri pek bilmiyorum,gidip bi rane 1gb1333mhz alsam olurmu yoksa 2gb 1333mhz mi almam gerekiyor illa.Cevap için teşekkürler.
-
14.03.2010 23:18 #4
Hayır kaç gb alırsan al orası beni ilgilendirmez ama ddr3 1333mhz olsun mutlaka...
-
15.03.2010 08:54 #5
selamlar,
bilgisayar resetlerken mavi ekran hatası veriyormu yoksa direk restart atıp siyah ekranamı dönüyor.
bunu belirtirseniz daha verimli olur.
iyi günler.http://www.teknikhosting.net
Hosting ? Doğru yerdesiniz.
Benzer Başlıklar
-
"internet explorer bir sorunla karşılaştı ve kapatılması gerekiyor" bu hata nedir?
numanb tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 07.11.2010, 22:15 -
bilgisayarın başlat menüsündeki "beklemede"/"hazırda beklet"tuşu kendi kendine pa...
Husami tarafından Yazılım forumundaYanıt: 29Son Mesaj: 27.03.2010, 19:08 -
""" Vista ' da Açılışa Nasıl Logo Koyuyoruz """
BlackMESA tarafından Windows Vista forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 17.10.2007, 14:43 -
hp 3650 yazıcı "kullanıcı aralığı gerekiyor" uyarı
amerika tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 21.12.2005, 16:24 -
"Oturum açmak için JavaScript gerekiyor" ne demek?
sekedi tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 12.11.2005, 18:08

Alıntıyla Yanıtla

Onboard anakart için harici ekran kartı...
Bugün, 21:31 / Ürün İnceleme ve Tavsiye