PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
10 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Angry flash bellekten bilgisayara veri atarken yada tam tersi durumda bilgisayar donuyor

Öncelikle slmlar arkadslar.

benm yaklasık bi 3 aydır basımda bi bela war kimse çözemiyor.herkes farklı sey söylüyor.3 ay önce bilgsayara windows 7 formatı attırdım.işlerimden dolayı bilgisayar günde yaklasık bi 8 saat ya açık yada bi kaç saat bekleme modunda.bi aksam oyun oynarken bir anda ekran(age of empires 3) simsiyah oldu.o günden sonra bilgisayarda meydana gelen gariplikler sunlar:
    -arasıra,bilgisayarı açmak için power düğmesine bastıktan sonra fanlar calışmaya başlıo fakat ekran gelmio.bilgisayar açılmıo fakat fanlar çalışmaya devam ediyor.
    -arasıra,bilgisayar yeni açıldığında masaustü gelince bir kaç saniye içinde bilgisayar donuyor
    -HER ZMAN,flash bellek takıp flashtan bilgisayara veri atarken yada bilgisayardan flasha veri atarken eğer veri biraz büyükse(değişiyor ama yaklısık 100 mb)ekran simsiyah oluyor ve bilgisayar donuyor ama flash çalışmaya devam ediyor,flashın ışığı yanıp sönüyor.bilgisayar böleyken flashı cıkarıp tekrar taktığım zman flashın ışıgı yanmıyor.ne zman hdd yada flash taksam ve veri atmaya çalışsam bu durum aynen böle oluyor.flash yada hdd takınca bi sorun yok ama veri atmaya çalışırken bilgisayarın ekranı simsiyah oluyor ve öle kalıyor.4 tane usp yuvası var hangisine takarsam takayım bu sorun oluyor resetliyorum ve ekranda windows olağan şeklde başlasın,güvenli kipte başlasın die yazılar falan geliyor.
    eğer yukarda saydığım sorunlar olmamıssa,bilgsayar açılmış ve benm usp den veri atmak gibi bi işim yoksa bilgisayar canavar gibi çalışıyor.ne bir donma ne bir aksama hiç birsey olmuyor.

birkaç tane bilgisayardan anlayan arkadasa gösterdim,yazlımdan deil donanımdan dediler.çünkü 3 ay içinde bilgisayara yaklasık 4 defa,farklı yazlımlarda format attım,attırdım düzelmedi(linux,ubuntu,xp,7).bilgisayar benimde deil okuduğum üniversite 4 yıl süreyle üzerime zimmetledi.okulun help deskine götürdüm.onlarda anlamadı servisine gönderdiler.servisten 1 hafta sora yanıt geldi:"bilgisayarda bir sorun yok".bios a format atıp göndermişler.ama durum gene aynı.aynı sorunlar devam ediyor.bazen bilgisayarı günde 10-15 defa resetlediğim oluo bu yüzden.şuan gerçekten çok sıkıntı çekiyorum.benm olsa kırıp atcam hıncımı cıkarcamama benm deil.bilgisayarı temiz kullandım,darp yok,düşürmedim yada bir yere vurmadım,cay kahve türü birsey dökmedim.makina yeni gibi.bilgisayarı fazla da zorlamadım.benm makinanın aynısından olan arkadslar war gece gündüz oyun oynuyorlar hiç bir şey olmuyor

Bilgisayarın özellikleri:
    Hp compaq 6735b
    Amd turion(tm) X2 Ultra dual core mobile zm-80 2.10 ghz
    2 gb ram
    32 bit işletim sistemi.
    120 hard disk.
    (NOT: linux kuruluyken bu açılmama yada açılınca donma sorununu daha az sıklıklarla yapıyordu.ama windows kuruluyken çok sık yapıyor.ayrıca linux kuruluyken flashı yada hdd yi kullandığımda daha büyük verileri aktarırken ekran gidiyordu(yaklasık 1 gb falan).ama windows ta 100mb-200mb den büyük atarken gidiyor ekran)

Yardımcı olursanız çok sevinirim.Çözemesemde en azından bilgisayara ne olduğunu cok merak ediyorum.şimdiden teşekkür ederim

yardım edebilecek bir arkads yok mu?yoksa ben mi çok uzun yazdım da pek kimse okumuyor?

Forum Gurusu
    Katılım Tarihi
    2005
    Yer
    _____İstanbul____

bence anakartta problem var gibi duruyor tüm arkadaşlarımda da aynı pc var demişsin ama şans sana vurmuş olabilir,servise güvenme çünkü o kadar fazla makine geliyor ki bazen bakmadan bile gönderebiliyorlar.

fabrikasyon diyosun yani ambassador.bi kaç arkads da baktı kimi ram diyor,kimi anakart diyor,kimi ramle başlamıs anakarta sirayet etmiş diyor .eyvallah saol bu arada.o deilde bu kadar sorunlu bilgisayarı hp nin servisinin birşey yok die geri döndermesi ayrıca kafamı bozuyo.şaka gibi

Kardeş emin değilim ama sana şunu söyliyim dene bence hemen hemen herşeyi denemişssin notebook bataryasını çıkar sadece adaptör ile kullan birde o şekildene bakalım düzeliyormu ne alakası var deme beim bu şekil değil ama benimde ekanda donmalar oldu bende sirekli reset atmak zorunda kaldım servise yolladım yaptık dediler bi baktım aynı tesadüfen(neyime geldide çıkardım bilmiyorum) bataryayyı söktüm adaptörle ile kullandım canavar gibi çalıştı bence birde bu şekilde belki olur olmassada anakarta bir problem olabalir biosu resetlemişler zaten birde sen biosu güncelle düzeleblir aklıma bunlar geliyor

Benzer Başlıklar

1. Bilgisayara USB flash takınca bilgisayar donuyor.Lütfen yardım
    HyperSonic tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 09.11.2009, 12:50
  2. bilgisayara flash bellekten bişey yükledim ve
    relax2606 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 17.02.2009, 19:16
  3. USB bellekten farkettirmeden veri almak
    cutterx tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 3