PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 11 12345 ... SonSon
55 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Unhappy Bilgisayarımdan istediğim performansı alamıyorum lütfen yardım!!

Arkadaşlar benim sorunum bilgisayarımdan yeterli performansı alamamak.Bana öyle geliyor ki bilgisayarım bir kamyonun yükünü alabilecekken ancak kamyonetin alabiliceği kadar yük taşıyabiliyor.Bu sonuca kendi bilgisayarımı diğer sistemlerle karşılaştırarak vardım.
    Benim bilgisayar
    4gb ram
    Nvıdıa 1gb 9800gt ekran kartı
    Intel core 2 quad Q8300 2,50 ghz çekirdek
    Karşılaştırdığım internet cafedeki bilgisayar
    2 GB ram
    512 mb atı radeon hd 3800 series ekran kartı
    Intel core 2 duo E7500 2,66 ghz işlemci

İki bilgisayarda da crysis warhead ı performans ölçmek için oynadım.Fraps programını çalıştırdım.Gördüm ki 1400.900 çözünürlük 8x anti analising açtığımda ikisindede 12 ile 20 arası fps veriyor.Bu diğer oyunlarda da hemen hemen aynı.Yani iki bilgisayar aynı performansı veriyor.Burada benim aklıma şu soru geliyor.Acaba bilgisyarı satın aldığımız yer düşük nitelikli parçaları takıp bilgisayarımın özellikler kısmında yüksek özellikli olarak göstermiş olabilir mi.?Bunun için de everest,3d mark gibi programları indirip denedim yok sonuç yukarıdaki özellikler.Aklıma başka birşey de gelmiyor.SONUÇTA BU İKİ BİLGİSAYAR AYNI PERFORMANSTA OLMAMALI.LÜTFEN YARDIMCI OLABİLECEK VARSA ÇOK İYİ OLUR.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER

bak şimdi öncellikle senin kasanın power ı kaçlık bana onu söyle ikincisi ben o 3800 serisini kulandım 9800 u de kullandım ve bunu neden sadace cry sis de test ettin birde diğer savaş oyunlarında test et yeni çıkan araba yarışlarında test et ve bu arada şunu söylemek gerek her ekra kartı farklı oyunlar için tasarlanıyor örneğin bazı oyunlar nvidia ekran kartları için tasarslanırken bazı oyunlar ati chip setli ekran kartları için tasarlanıyor
    bu yüzden aynı performansları verebilirler başka oyunlarda dene bir de ve senin ekran kartın hemen hemen zaten 3800 serisi ekran kartı ile aynı seviyede bir kart bunu bil ok

1)powerın kaç olduğunu nasıl anlayabilirim?
    2)1gb 9800gt ile atı 512mb 3800 series ekran kartı aynı performansı mı verir?
    Bunlar sorularım.Farklı oyunlarda da denesem üç aşağı beş yukarı aynı çıkacak biliyorum.RAM ile işlemcim de internet cafedeki bilgisayardan fazla.Yani bence performans aynı olmamalı.Tabii fazla anlamıyorum bu konulardan o da ayrı.

power a baktım.powerın üstündeki etikette şunlar yazıyor:
    Aopen
    Model No:Z300-A 300W PEAK

poweın az olmasından kaynaklansaydı bence bilgisayar hiç çalışmazdı ya da durduk yere donardı birden.

arkadaşlar gerçekten anlayan yok mu bu sorundan?

Benzer Başlıklar

1. PC den Eski Performansı Alamıyorum !
    Nphys tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 9
    Son Mesaj: 20.12.2010, 23:44
  2. Bilgisayarımdan Hız Verimi Alamıyorum!!
    tuzluca76 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 28.04.2010, 16:57
  3. pcmden istediğim performansı alamıyorum YARDIM
    Oyuncu_x tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 08.11.2007, 22:59
  4. neden bilgisayarımdan maksimum performans alamıyorum?
    ulash tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 10
    Son Mesaj: 07.06.2005, 11:12
  5. ghost attığımda istediğim performansı alamıyorum
    pesimist tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 01.12.2004, 14:45