+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
14.02.2012 12:34 #1
PSU Kablolarını yanlış mı bağladım kasam çalışmadı Bi Bakar mısınız?
Esselamınaleyküm.
arkadaşlar malum sapphire 2 gb hd6950 ekran kartı aldım.
psumda yetmediği için değiştirip siwasli kardeşim ömerden seasonic http://www.hepsiburada.com/Liste/sea...ategoryId=1012
psu yu satın aldım. aldım akşam getirip kasama taktım ama bide gereksiz kabloları çıkarttıklarından ayrıca birde kablo torbasından kablo çıkınca şu şekilde
baya bi tırstım nereye takacağımı şaşırdım.Çünkü psu yu taktığımda sanırım yanlış bağladım kasa çalışmadı.
Velhasılı arkaaşlar şimdi kısaca kasamda takılması geren yerler ile psu daki takılacak kablo uçlarını göstereceğim resimlerle umarım çözebiliriz.
1- PSU da bulunan ana giriş kabloları bunlar arkadaşlar.24 pinlik kablo ortadaki, 4+4 lük kablo resimde soldaki ve 8 pinlik kablo sağdaki.

2-
a-KAsamdaki girişleri göstereceğim arkladaşlar şimdi de.

24 pinlik giriş
b-
4 pinliik giriş.
c-
birde bu giriş var arkadaşlar sanırım bu girişin psu ile alakası yok ama....
3- Şimdi yaptıklarımı taktıklarımı daha doğrusu takamadıklarımı açıklamaya çalışıyım arkadaşlar.
Forum 10 resim izin verdiğinden 2.mesaj olarak devam ediyorum konuya.En son emre4234 tarafından düzenlenmiştir: 14.02.2012 14:32
-
14.02.2012 12:56 #2
3- Şimdi yaptıklarımı taktıklarımı daha doğrusu takamadıklarımı açıklamaya çalışıyım arkadaşlar.
kasadaki 24 pinlik girişe 1. resimdeki ortadakini taktım burada okeyim.
Daha sonra 2. resmin B Bendindeki girişe de 1. resmin solundaki bulunan 4+4 lük pinlerden birisini taktım.En son ne kaldı 1. resmin sağındaki 8 pinlik giriş kaldı .Bu girişi kasada takacak yer olmadığından onu bi yere tıkıştırdım kasada
Daha sonra kasada dvdrom hdd ve fan güç girişleri kaldı onlar için de ilk resimde bulunan girşlerden uygun olan bi kabloyu çıkardım şunu:

kasadaki girişlere taktım.Benim kasadaki girişlerim şu şekilde kabolar.biraz zor girdi bunlara ama girdirdim ben.

4- KAsada power düğmesine bastım fakat kasa çalışmadı ama anakartın ışığı yanıyor.yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür edderim.
-
14.02.2012 15:20 #3
C resminde ki slot psu ile alakalı degil... O kablolar zor girebilir normal sorun yok... Psuya birde kendi güç kablonu denermisin... Psunun fanidami çalışmıyor sessiz fan olduğu için gözle kontrol edersen fani iyi olur...
-
14.02.2012 15:25 #4

tamam sorun yok çalıştırdım en sonunda kabloları tekrar takmayı denedim tekrar taaktım pc çalıştı.evet psu sessiz ilk başta kasamın öncekine göre sessiz olduğunu hissettim ama yine ses var sesin nerden geldiğine baktım işlemcinin fan fişini çıkardım hemen ses kesildi.işlemci fanımdan ses geliyor...
-
14.02.2012 16:11 #5
Hadi hayırlı olsun..
bak forumdan fayda yok yine kendi ısını kendin hallettin
) dun anlatmak istediğim buydu stok fan ya ses normal egzoz fanida devir alınca ses yapar ama çok farkı olmaz
Benzer Başlıklar
-
Bakar mısınız
lewymocha tarafından Donanım forumundaYanıt: 11Son Mesaj: 22.07.2011, 18:03 -
Bakar mısınız?
darcanx tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 10.01.2011, 23:35 -
bi bakar mısınız ???
metehan123 tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 29.05.2010, 10:52 -
bir bakar mısınız...
xxceloxx tarafından Yazılım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 27.03.2010, 09:16 -
bi bakar mısınız?
playerhs tarafından Donanım forumundaYanıt: 7Son Mesaj: 17.10.2009, 20:44

Alıntıyla Yanıtla

işlemci ve ekran kartı alacağım bir...
Bugün, 16:50 / Donanım