+ Başlığa Yanıt Yaz
5 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: bios sorunu
-
13.11.2002 18:07 #1
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
bios sorunu
selam arkadaşlar!
demin bi arkadaşın msjını okudum elektrik kesintisiyle oluşan sorununu yazmış. benzer bi olay benim başıma da geldi hatta elektrik kesintisi sırasında kasanın arkasından kıvılcım da çıktı. elektrikler geldiğinde makine çalıştı ama modem yanmıştı. bir ay sonra da fişi takınca power supply kendi kendine kısa devre yaptı. şimdi yeni modemim ve power supply'ım var ama tlefon çalınca bilg. otomatikmen açılıyor.
biosta wake on lan ve power by rin seçeneklerini disable yaptım hatta anakartın pilini çıkardım taktım ama yine aynı acaba sorun hala biostan mı ?
bilen varsa beni aydınlatırsa ii olur....
saolun...
-
14.11.2002 08:35 #2
Selam
Dostum anakartın pilini çıkarttığını söylüyorsun ama sorun gitmemiş .Sen yinede bir kez daha çıkart.Powerdan gelen gücü kes yani anakarta hiç bir yerden akım gitmeden 1 dakika beklet .Garanti olsun.Sonrasında ise powerdan gelen ve anakarta takılan girişlerin doğruluğunu kontrol etmelisin.Aynı şekilde kasanın açma kapama ve reset gibi tuşlarına bağlanan kablolara bi bakıver.Hepsi olması gereken yerdelerse ben sorun hakkında başka bişi bilmiyom.
-
14.11.2002 09:39 #3
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- gaziantep
slm
benim anladığım kadarıyla biosu en eski haline getirmeye çalışıyorsunuz. bazı anakartlarda reset bios diye bir jumper var. bu jumper ı kısadevre yaparak bios ilk haline geliyor. pili çıkartmaya gerek kalmadan. eğer bu jumper varsa pili çıkarsanızda bios kendini resetlememe ihtimali yüksek. reset jumperını sürekli kısa devreli halinde kalmaması lazım sadece resetlendiği zaman kalmalı aksı takdirde bilgisayar her kapatılıp açıldığında bios resetlenir. faxmodem olayına gelince pek bir bilgim yok kolay gelsin
-
21.11.2002 22:49 #4
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul.gif
sen shimdi yeni aldığın modemi eskisinin yerine soktun dimi, bi baska kartla yerini değiştir veya boş yer varsa oraya tak bakalım çalışyo mu
bak valla çalışması lzm yoksa anakartına üzülcem =/
-
22.11.2002 11:37 #5
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Ankara.gif
sen en iyisi internete bağlanmadığın zaman kabloyu çıkart.
Benzer Başlıklar
-
bios sorunu
trinty tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 22.04.2008, 21:58 -
BIOS sorunu
deli tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 12.09.2005, 16:08 -
bios sorunu
LeAsH tarafından Donanım forumundaYanıt: 9Son Mesaj: 07.12.2004, 10:58 -
Bios sorunu
oilcf tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 13.09.2004, 00:13 -
bios sorunu
alikozat tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 21.12.2002, 12:33