PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 3 123 SonSon
13 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Anakart seçimi

Varsayılan Anakart seçimi

Arkadaşlar yeni bir bilgisayar almak istiyorum. Her zaman olduğu gibi en zor kararı yine anakart seçimini yapmak. Listelere şöyle bir baktımda oldukça uzun ve farklı chipsetler kullanan anakartlar var. Sorum ise şu; anakartlarda kullanılan chipsetlerin özelliklerini karşılaştırmalı olarak açıklayan türkçe kaynaklı bir site bilen varmı? Ben bulamadım da.
    Benim ihtiyacım olan anakart ise intel chipsetli, celeron işlemci kullanabileceğim, vga+ses+lan özellikleri anakart üzerinde olan fakat sorunsuz çalışabilecek bir anakart...
    Teşekkürler.

konuya bakan arkadaşlar AMD için olan anakartlarla ilgili yorumda yaparlarsa benim için de güzel olucak...

Misafir

Varsayılan anakart

Sevgili Zafer, galiba sende benim gibi bir intel fanatiğisin. senin yaşadığın şeyleri ben daha 2 ay evvel yaşamışım gibi geliyor. Asus INTEL 845 CHIPSET li üzerinde agp portu olmayan ancak seninde dediğin gibi vga lan ve 6 kanallı bir ses chipi bulunan kart ASUS P4 I845 GL diye geçiyor ve fiyatı çok uygun ( 90$+kdv-olması lazım) yalnız ASUS P4 S533-E alırsan mantıklı bir seçim yapmış olursun daha geçen hafta en iyi anakart seçildi ve piyasadaki 200 dolarlık anakartlardan daha iyi fiyat/perfornans oranı elde edersin. Ben bu iki ankartıda kullandım yalnız en iy seçilen için artık yeni bie SIS çi olacaksın çünkü chipset SIS 645 GX.
    eğer celeronun P4 tabanlıysa (1700 ve üstü) bu kartlar onunla canavar gibi gider

Misafir

Varsayılan Magico GigaByte!!..

Abijim anakart delisi bir adam oalrak sana önerebileceğim tek seçenek Gigabyte olacaktır..intel chipset'den sakın vazgeçme derim..Ayrıca Gigabyte'a tek rakip olarak da ASUS'u görürüm bunların dışındaki anakartları da önermem..Şahsen ekim ayında Gigabyte IE533 bir anakart aldım..her yönden süper bi anakart..sana önerim www.giga-byte.com.tw 'ye bir bakman olacaktır...Mesela ben bir haftada seçtim benim anakartımı mutluyum huzurluyum hızlıyım.. :wink:

Selamlar;

Anakart bence bir sistemin önemli parçası o yüzden dikkatle seçilmesi gereken parçaların birincisi...

Benim ilk tercihim MSI
    İkinci tercihim Gigabyte

Kalite ve performans arıyorsan listenin başında bunları tercih et derim...Tabi fiyat olarak biraz yüksek olabilir ama verdiğin parayı hak edecektir.

Donanım hakkında detaylı olarak birşeyler bulabileceğin siteler

http://www.tomshardware.com.tr/

http://www.darkhardware.com/

Kolay gelsin...

Sevgiyle kalın...

Benzer Başlıklar

1. Anakart Seçimi: Bu anakart nasıl?
    nature tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 13
    Son Mesaj: 13.12.2009, 16:06
  2. AMD SC-939 anakart seçimi
    denizhanyerel tarafından Donanım forumunda