PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan Sabit Disklerin DMA'sı yardımı..!

Arkadaşlar benim bilgisayarda Windows XP yüklü , P4 1.6 , 256MB SD , 20GB 5400 var ama bilgisayarımın çalışmasından hiç memnun değilim.

Çok yavaş çalışıyor bana göre. Driverleri tamamen yenileri yüklü bir vaziyette eksik olduğunu pek sanmıyorum.Birileri bana hardiskin DMA'sını kontrol et dedi. Ama XP'de yerini bulamadım bana nasıl bulacağımı ayrıntılı bir şekilde anlata bilirmisiniz? (İngilizce XP)

Ayrıca bu yavaş çalışmanın nedeni bu olabilirmi yoksa başka bir sorunumu var HELP..!

Arkadaşlar yardımlarınızın bekliyorum. Hadi ...

Bilgisayarım (my computer) simgesine sağ tıkla ve özellikleri (properties) seç. Açılan pencerede donanım (hardware) kartuna geç ve oradaki aygıt yöneticisi (device manager) butonuna tıkla. Aygıt yöneticisi içinde IDE ATA/ATAPI denetleyiciler'in (IDE ATA/ATAPI Controller) yanındaki artıya basarak ağacı genişlet ve sırası ile birincil ve ikincil IDE kanalı (Primery - Secondary IDE Channel) özelliklerini açarak, oradaki gelişmiş (advanced) ayarlar kısmına geçersen, istediğin ayarları yapabilirsin. Eğer gereçli (Current) mod içinde PIO Görünüyorsa Hemen üstündeki kutuyu (DMA Kullanılabiliyorsa (DMA If Avaliable)) Olarak değiştir. Bunu hem birincil hemde ikincil kanal için yapmayı unutma, böylece CD-Rom'unda DMA'ini aktif etmiş olursun. Bu işlemlerin sonucunda bilgisayarını restart etmeni isteyecektir. Bilgisayarın açıldığında tekrar bir kontrol edersen DMA'in aktif olduğunu göreceksin. Eğer hala PIO olarak görünüyorsa, benim aklıma gelen tek şey, kullandığın ide kablolarının desteklememesi olabilir.

Umarım işine yarar.
    Kolay gelsin.

Sağol skycelik en kısa zamanda deneyeceğim umarım düzelir.

Selamlar;
    Sorununun diskin DMA sı ile ilgili olduğunu sanmıyorum
    neden dersen;
    p4 işlemci ile SDRAM kullanıyorsun bu yavaşlığının 1. sebebi
    ve 5400 rpm diskin olduğunu yazmışsın buda 2. sebep
    birde bunların üzerine XP kuruluki ehh yani deyme gitsin
    çözüm ne diye soruyorsan,çözüm para yani dolar
    ddrram ve 7200rpm HD alacak kadar dolar.
    Kolay gelsin..

Benzer Başlıklar

1. Sabit disklerin gelişimi
    postmyth tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 12
    Son Mesaj: 02.01.2007, 14:09
  2. CD Sürücülerin veya Yerel disklerin isimlerini değiştirmek
    egeli_09 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 13.12.2005, 22:37
  3. Yanıt: 24
    Son Mesaj: 05.07.2005, 19:44