PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan işlemcim ısınıyor

anakartımın uyarı sesi vermesi sonucu biostan kontrol ettiğim islemcimin sıcaklığı 60 dereceye ulaşıyor.
    şimdilik sistemin ötüp durmasını uyarı sınırını 70 dereceye ayarlayarak engelledım.
    Anakartım gigabyte p4 titan(sis645 chipset)
    önceden bir sorun cıkmadığı için bu degerlerin normalleri nedir bilmiyorum
    1-p4 1500 işlemci için bu normalmi ?değilse normal sınırlar neler?
    2-sistem sıcaklığı da 60 derece civarında?
    3-fanın dönüş hızı 3500 rpm

Pek normal değil. Öncelikle fanın yerine tam oturup oturmadığını bir kontrol et. Eğer bir sorun yoksa fanı elektrikli süpürge ile zarar vermeden bir temizle derim.
    Alper

bence kesinlikle soğutma sisteminde bir problem var fanın dönüş hızı 3500 rpm yazmışsın bende coolmaster bakırtabanlı bir soğutucuvar. işlemcim amd1700+ ve yaklaşık 3000 rpm civarında ve ısı 52 -54 dereceye kadar çıkabiliyor bazen dahada fazla senin işlemcin p4 1500 ve ısı benim ısıdan bile yüksek 3500 rpm olmasına rağmen. tavsiyem ya makinanı bir teknik servise götür yadaacil olarak iyi bir soğutucu alman . ben cool master tavsiye ederim iki fanımda bu markaydı mve memnundum ama bakır tabanlsıı daha sessiz .geçmiş forumlarda fanlarla ilgili detayları bulabilirsin kolay gelsin.

öncelikle kasanın içini temizle bir elektirik süpürgesi ile ayrıca kasanı dar alanlara sokma duvardan biraz uzak tut işlemci üzerine sürülen maddenin olup olmadığına bir bak o madde işlemciye soğuk havayı daha fazla iletir. eğer bunalrda bir sorun yoksa kullandığın ucuz kasanın yeteri kadar güç vermemesinden kaynaklanır. ancak en kısa zamanda bir bilgisayarcıya göstersen iyi olur aksi taktirde bir gün kasadan duman çıkarsa şaşırma o zaman sadece işlemci ile kurtulman yetmez.
    en iyisi güçlü bir fan al
    www.dijitalcenter.com adresine gir orada bütcene uygun bir fan al. orda istediğin kadar overlok ürünleri bulabilirsin

elektrik süpürgesi konusunda çekincelerim var ama elimden geldiği kadar temizlemeye calışıcam
    üçbeş kuruş daha ucuz oluyo diye aldığım kasa ve güç kaynağının etkisi olsa gerek ops:
    servisle uğraşmaktan nefret ediyorum
    son olarak mecbur kalırsam fanım işlemciye macunlu yeni fan takmak için ne
    yapmam gerek?nası sökcem?! bişey olamsın?!

Benzer Başlıklar

1. cpu sürekli ve çok ısınıyor
    rivolier tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 09.11.2006, 12:10
  2. modem çok ısınıyor
    sistem06 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 17
    Son Mesaj: 23.07.2006, 02:57
  3. anakart ısınıyor
    exper1907 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 16