Windows NT`den =--> Windows XpLere Internet Sorunu .. -
25.06.2003, 12:19
Merhaba Arkada$Lar. ..
Şuan Ofisimizde 7 Tane Xp İşletim sistemli Bilgisayar ve 1 tane Windows NT Ana Bilgisayar var..
Ana Bilgisayar Win NT`oLanda diger biLgisayarLara Internet veriyor..
$imdi Ana bilgisayarda Ofisin caLi$anLarinin maiL servisLeri vs. ACCESSLeri var. $imdi oLay 7 tane biLgisayar Internete ICQ ya vs.. giriyor ama benim oturdugum yedinci bilgisayar internete giriyor ama icq mirc vs.. girmiyor.. ANA Bilgisayardan bu pcye portu acmak lazım.. nasil acabiliriz portu ? adamlar 40 $ istiyorLar yapmak icin. yardim ediniz.
Az ama öz bi network kurmuşsunuz ama neden server ın portlarını açık ICQ, Messenger kullanmak için bi kapı kadar açık vermek istediğinizi açıkcası bende işin içinde olmama rağmen anlayamadım. Ama kesinlikle tavsiye etmediğim için bu port açık bırakma olayını tavsip etmiyorum. Yani gerek yok gibi.
Ama kullanmak isterseniz tavsiyem Server da açık port arayan programlar var. Bunları kullanarak messenger türü programları kullanabilirsiniz.
hayir şimdi Windows 2000 NT OLan Bilgisayar diger 6 pcye portları acık yani 6 pc giriyor icq ve mirce ama bu 7inci bilgisayar mirc ve icq ya girmiyor .. ne yapabilirim. ana bilgisayara programmı kurucagim.. bir fikir verin.
Kullandığın bilgisayara kuracan Açık Port arayan programı, program da açık port üzerinden messenger programını çalıştıracak. Biraz uğraştırması var, ince ayar yapman gerekecek.