+ Başlığa Yanıt Yaz
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Yazılım sorunlarım VAR*
-
02.07.2003 22:53 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Usak-Isparta
Yazılım sorunlarım VAR*
Bir çok sorunum var.Bunları yanıtlarsanız sevinirim.
1-)Scandisiki açıp diskibi denetlemek istediğimde "Klasörler inceleniyor diyor Mavi çizgiler çeyrek yere kadar gelip başa dönüyor.Bu on defa tekrarlanıyor ve windows bana hata mesajı veriyor.Windows veya Scandisk bu sürücüye yazmakta olduğundan scandisk 10 kere yeniden başladı.Çlışan programlardan çıkarsanız kapatırsanız scandisk daha hızlı çalışacaktır.Bu uyarıyı almak istiyormusunuz?
Bu sebepten dolayı defragta yapamıyorum.Bunun çözümünü yazarsanız sevinirim.(Format at demezseniz sevinirim.Çünkü diskte önemli bilgilerim var.)
2-)İşletim sistemim WİN ME.Yukarıdaki sorunu gidermek için.Sistem geri yüklemeyi kullansam bilgisayarımı formattan sonrali ilk güne gndersem acaba sorun düzelirmi.Birde sistem geri yükleme diskteki verileri kaybetmeme sebep olur mu?Program verileri kaybetmezseniz diyor fakat ben verileri kaybetmekten korkuyorum.
3-)Geçen gün baktım Windows/Temp dosyasının boyutu çok büyümüş.Acaba buradaki bilgileri silersem(Bir şey olmuyor ama)bir şey olmaz değil mi?
-
02.07.2003 23:15 #2
1) scandisk ve defrag çalışırken bilgisayarında hiçbir işlem yapmaman ve işlem yapan tüm programları kapatman gerekiyor.
2) sorunun onunla ilgili olmadığı için düzelmez. geri yükleme ile veri kaybetmezsin ama bazı programları tekrar kurman gerekir.
3) bir şey olmaz.PCnet editörü / webmaster'ı
-
03.07.2003 00:07 #3
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
Bazı antivirüs ve firewall programları bu duruma neden oluyor.Özellikle bu programları kapatıp tekrar denemeni tavsiye ederim.
-
03.07.2003 01:30 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Ankara
Diger partitionlari defrag etmen partitionun büyüklügüne baglidir. Bir saat sürebilir. Ama windows un yüklü oldugu yeri defrag etmek istiyorsan gece yatmadan once calistir. Sabah uyandiginde büyük ihtimal bitmiş olacaktir.
Temp dosyalarini diledigin gibi silebilirsin. Hatta ara sira silmen gerekir zaten.
Maxcoder'in da dedigi gibi islem yaparken bilgisayarı rahat bırak. Git biraz tv de pembe dizilerden izle..
-
03.07.2003 10:39 #5essoloubeMisafir
Maxcoder'ın da dediği gibi scandisk adı üzerinde senin harddiskinin taramasını yapıyor, ve bu sırada harddiske bir veri yazılması ya da her hangi bir işlem yapılması sonucunda harddisk'te bazı sektörler değişir. Bunu algılayan scandisk de her zaman bu işlemi baştan başlatır. Kısacası scandisk yaparken kapat herşeyi (yada güvenli kipte aç), başlat scan işlemini sonra kalk bilgisayarın başından. Walla ben ne zaman öyle işlemler sırasında bilgisayarın başında olsam dayanamayıp bir şey açıyorum ve o sırada işlem sıfırlanıyor...
Benzer Başlıklar
-
Bağlantı sorunlarım..
Tunca tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 19.08.2006, 20:30 -
Donanımsal sorunlarım var
fadu tarafından Donanım forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 03.10.2005, 01:57 -
Firefox sorunlarım
turksauron tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 19.05.2005, 11:09 -
Gmail sorunlarım
goksel_14 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 13.12.2004, 19:10 -
Donanımsal sorunlarım
blame tarafından Donanım forumundaYanıt: 12Son Mesaj: 29.08.2004, 15:22

Alıntıyla Yanıtla

Asrock
Bugün, 20:19 / Donanım