PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile cd-rom xpde yavaş Çalışıyor
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2003
Yer: Istanbul.gif
Varsayılan cd-rom xpde yavaş Çalışıyor - 03.07.2003, 10:52

Arkadaşlar bende bir lg cd-rw birde lg cd-rom vardı lg cd rom yavaş çalışıyordu yani cd-rom dan işlem yaparken bilgisayar kasıyordu yanlız cd-rw den işlem yaparken hiç bir sorun yoktu bana cd-rom değiştirmemi soledıler gittim asus aldım gene aynı cd-rw ile cd-rom data kablo yerlerini değiştim oda işe yaramadı gittim yeni data kablosu aldım oda işe yaramadı. Master Slav ayarlarıda Doğru. Sorun nedir? BANA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

Bilgisayar Anakart Asus P48x sis 648
P4 2.4 Ghz
512 DDram 333 Mhz
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski

Yer: Ankara.gif
Varsayılan 03.07.2003, 10:59

ne kadar zamandır kullanıyorsun bilmiyorum ama optik aygıtların ömürleri pek uzun olmuyo ne yazıkki yavaş çalışmasından öte bazen bazı cd'leri okumamazlık da yapabilir. sorunun xp'den kaynaklandığını sanmıyorum. çünkü xp'nin cd-romlara olumlu yönde etkisi bile olabiliyor. eğer uzun süredir kullanıyorsan miadını doldurmuş olabilir aletin. ya da başka sorunlarda olabiliyor. benim bir cd-rom'um bozulmuştu ve göütrdüğüm servisdeki arkadaş içine bir şeyi eriyip aktığını söylemişti. eğer cd'leri çok zor okuyor ya da hiç okumuyosa değiştirmekden başka çare yok. ama sorunun cd-rw'de ise zaten ondan okuma konusunda büyük bir şey beklemeyeceksin. biliyorsundurki cd-rw'ler okuma konusunda zaten çok başarısız. özellikle dergilerin verdiği cd'leri okumayabilir.
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski

Varsayılan 03.07.2003, 11:05

Zaten sorun okumak olsa problem değil cd-romu değiştirdim gittim asus-cd-rom aldım ancak aynı problem hala var hatta data kablolarının yerini değiştim olmadı sonra gittim yeni data kablosu aldım gene olmadı.

Benim sorunum cd-rom dan işlem yaparken bilgisayarım yavaşlıyor.
Ancak cd-rw den işlem yaparken problem yok.

Lütfen bana yardımcı olun.
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Varsayılan 03.07.2003, 11:33

Yokmu bana yardımcı olabilecek biri
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Katılım Tarihi: 2002
Varsayılan cdrw cd - 03.07.2003, 13:53

Alıntı:
Orijinalini Gönderen: civelek
Yokmu bana yardımcı olabilecek biri
valla bede aynı sorun var bende tam tersi dvd rom iyi okuyor cdrw yavaş algılıyor mesela içine cd koyduğumda 4-5 sn sonra algılıyor cd yazarken dvd rom dan daha yavaş okuduğu için cd yakıyor bende ide kablo ayarlarından zannediyordum ama demek alakası yokmuş cdrw yi master yapıp aynı kablo üstünde bağlamayı dendinmi? soruna çozüm bulabilirsen banada özel mesaj atbilirmisin teşekkür edrim
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
Pc Yavaş Çalışıyor... ZxxxE Yazılım 10 27.07.2006 21:48
sistemim yavaş çalışıyor? ilkerix Yazılım 6 08.06.2006 19:54
Pc Net Sitesi Yavaş Çalışıyor erdemkazan PCnet 10 29.04.2006 20:53
Riddick çok yavaş çalışıyor spetsi Oyunlar 4 21.05.2005 12:10
CD rom çok yavaş çalışıyor. horroz Donanım 6 15.08.2003 15:19

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.