PCnet
Geri Dön   PCnet > Yardım ve Destek > Donanım
Bu Sayfayı Yenile ACİL DURUM !!! Fikirlerinize İhtiyacım Var
Yanıtla

Başlık Araçları
  (#1) Eski

Katılım Tarihi: 2002
Yer: İstanbul
Varsayılan ACİL DURUM !!! Fikirlerinize İhtiyacım Var - 02.08.2003, 10:04

Selam arkadaşlar.

Dün gece bilgisayar elden gitti. Geç olduğu için fazla inceleyemedim ama bana anakart sorunu gibi geldi. Sorunu anlatayım, sizinde fikirlerinizi alabilirmiyim.

Bilgisayar yaklaşık 3 - 3.5 saattir açıktı. Bunun 2 saat'e yakın bir kısmında bir uçuş similasyonu ve aynı anda yüklü bir pdf dosyası açık olarak çalıştı. Akabinde bu programlardan çıktım ve bir restarttan sonra yeğenim için need for speed hot pursuid kurdum ve oyunu açtım. çocukcaaz daha 10 dakikadır oynuyorduki göüntü biranda gitti. Önce elektirk kesildi sandım, sonra aklım başıma geldi "UPS" var. Ayrıca monitör ve speaker hala çalışıyor. Ama kasada hareket yok. Bir kontrol çekmek için start düğmesine bastım ama tık yok.
Önce power supply yandı sandım ama koku yok. Kasanın kapağını açtım. Anakartın led'i yanıyor. Sonra baktım optik fare'yede elektrik geliyor. Yani bana göre power supply'de sorun yok. Biraz kurcaladım ama sonuç aynı. Güç kablosunu söküp ilk taktığımda start yapmaya çalıştığım zaman işlemci fanın hareket etmek istediğini fakat başaramayıp tekrar uykuya daldığını görüyorum.

Sizinde fikirlerinizi alayım dedim. Anakarta ve fare'ye elektirk geliyor, ama o kadar. start yapmaya çalıştığında hiç tepki vermiyor. Sizce anakart'mı yoksa power supply olabilirmi.

Biraz uzun ve sıkıcı oldu kusura bakmayın.

Saygılar.
Alıntıyla Yanıtla
  (#2) Eski
Yönetici

Yer: İstanbul
Varsayılan 02.08.2003, 16:52

anakart olma ihtimali daha yüksek gibi. mümkünse başka bir anakart monte edip çalışıp çalışmadığını bir kontrol etmeyi dene.

PCnet webmaster
Alıntıyla Yanıtla
  (#3) Eski
Moderatör

Yer: Istanbul
Varsayılan AYNI??? - 02.08.2003, 18:35

Selamlar, Saygılar....

Hemen hemen aynı sorun benim başıma geldi. PC bi türlü açılmıyor. Arkadaşa gittim anakartta bi şey var mı? Kontrol etti herhangi bi olay yoktu ama Bazı anakartlar bazı sorunlarda güvenil nedeniyle kendini kilitliyor yani açılmıyor. En iyisi sen anakartı da dikkatlice sök statik elektrik üstünden kalksın. Bir iki gün sonra ise tekrar pc yi kurarsın.

Kolay gelsin....
Alıntıyla Yanıtla
  (#4) Eski

Katılım Tarihi: 2003
Yer: Ankara
Varsayılan 02.08.2003, 18:55

Alıntı:
Güç kablosunu söküp ilk taktığımda start yapmaya çalıştığım zaman işlemci fanın hareket etmek istediğini fakat başaramayıp tekrar uykuya daldığını görüyorum.
Aynı şey bizim başımızada geldi. Benzer bir makinede power ilk basışta fanı döndürüyor sonra duruyor ve anakarta elektirk gelmeye devam ediyor. Olay fanın altındaki heatsinki yeniledik çözüldü. Birde işlemciyi kontrol etmeni öneririm.

Alper
Alıntıyla Yanıtla
  (#5) Eski

Katılım Tarihi: 2003
Yer: Kocaeli
Varsayılan 02.08.2003, 19:15

Arakdaşlar Alper2003'e ek olarak biosun yanmış olabilir. Benim başıma aynı olay askerde gelmişti 80$ bayılıp yeni bir anakart amak zorunda kalmıştık. Eğer yapabilyorsan biosu yerinden sök. Karta power kablosunu tak ama start verme. Birgün sonra tekrar biosu yerine tak. Umarım olur. Başarılar.
Alıntıyla Yanıtla
Yanıtla

Başlık Araçları

Benzer Başlıklar
Başlık Başlığı Açan Forum Yanıt Son Mesaj
flash yükleyince klasörlerim kitleniyor.ACİL ACİL ACİL tursu İnternet, Ağ ve Güvenlik 0 21.09.2006 13:16
Arkadaslar Yardıma İhtiyacım Var parakee Yazılım 0 15.08.2006 12:49
Yardımınısa İhtiyacım war (Tarih İle İlgili) gunmust Programlama Dilleri 1 17.01.2006 18:22
Yardıma İhtiyacım Var...... İmdaaaatttttt..... dolphinus Windows İpuçları 4 05.01.2005 01:23
Java ile ilgilenen Arkadaşların Yardımına İhtiyacım var! LoGeS Programlama Dilleri 4 11.12.2003 19:03

vBulletin® Sürüm 3.7.3 ile güçlendirilmiştir
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0
vBulletin Skin developed by: vBStyles.com
© Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. Hürriyet Medya Towers 34212 Güneşli - İstanbul

PCnet'ten Kıvanç Tanrıkulu ile Erdal Kaplanseren, internet yasaklarını eshefle kınıyor ve yarım saatte web sitesi kurmanın inceliklerini anlatıyor.

DanDun'un bu bölümünde PCnet Yazılım Editörü Daron, yazılımcılar için sertifika programları hakkında bilgi veriyor.

En Son Mesajlar

284 gösterim, 10 yanıt

0 gösterim, 2 yanıt

133 gösterim, 6 yanıt

1 gösterim, 3 yanıt

0 gösterim, 1 yanıt

0 gösterim, 0 yanıt

278 gösterim, 29 yanıt

73 gösterim, 7 yanıt

386 gösterim, 21 yanıt

118979 gösterim, 1108 yanıt

385 gösterim, 11 yanıt