+ Başlığa Yanıt Yaz
8 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
03.10.2003 19:22 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- istanbul
oem cpu alinmaz mi? lutfen yardim
yeni bir bilgisayar almaya calisiyorum ama kafam berbat karisti. ve ben bilgisayar firmalarini gezdikce karisacak daha galiba. bir grup bilgisayar saticisi oem alabilirsin oem in tek farki kutu icinde olmamasi ve adet olarak cok gelmesi diyo bir grup da sakin alma bozuk cikar aldigin cpu cikmaz cikma olur seni kandirirlar diyorlar ayni sey grafik karti icinde gecerli ya ne yapmam gerek ayirdigim para ile istedigim parcalari alabilmem icin oem mantikli geliyor ne yapmaliyim lutfen yardimmm!!!!
tesekkurler
-
03.10.2003 19:27 #2Yönetici
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- İstanbul
Bu aslında hangi işlemciyi alacağına bağlı. Örneğin OEM Athlon XP alınmasını pek tavsiye etmeyiz. Çünkü içinden orijinal fan çıkmaz. Siz anlamıyorsanız bilgisayarcınız dandik bir fan takar; ısınma problemleri baş gösterir, hatta bu işlemcinizin yanmasına kadar varabilir.
PCnet editörü / webmaster'ı
-
03.10.2003 21:34 #3
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
Oem almanı tavsiye etmem.
adam sana sadece fazla gelio ve fansız gibi şeyler soolessede inanma.
1. tehlike bozuk yada istediğin işlemciden farklı cıkabilir..
2.tehlike maxcoderin soolediği gibi bilgisayarcın seni kandırıp orjinal olmayan fan takabilir..
zaten fiat farkı pek fazla deeil. almanı tavsiye etmem ama yinede sen bilirsin... :roll:heffer bless you...
-
03.10.2003 22:19 #4
Slm
Öncelikle sana basımdan gecen bir olayı anlatayım.Ben 2-3 ay once makinamı yeniledim ve p4-2400 işlemci aldım ancak aldığım işlemciyi once oem aldım ve taktım baktımki makina acayip ısınıyor ve performans acısından cok yawaş XP acarken bir bar cıkar kasına gidip gelir hani işte o oem işlemcide 8-9 kez giderken Box işlemcide (yani orjinalde) sadece 2 kez gidip geliyor.Box işlemciler 3 yıl garantilidir,Orjinal FAn verirler,Bozuk cıksa dahi değiştirme yapılır. Anlata bildiysem ne mutlu bana....
{UZun oldu biraz sanırım :lol: :lol: }
-
03.10.2003 22:58 #5
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul.gif
Bence de oem alma onların garantisi genellikle 1 yıl, kutulu olanların 3 yıl ve fiyat farkı da çok az.
Bir bilgisayar firmasına işlemcileri sorduğum zaman bi fark yok falan filan dedi oradaki satıcı arkadaş ama garantilerden laf açıldığında işlemcilerin şans işi olduğunu, birçok yanan işlemciyi değiştirmek için gönderdiğini ama daha bir tanesinin bile değiştirilmediğinden bahsetti. Anlayacağın oem'le başın derde girebilir, tabii eğer iyi soğutma alternatiflerin varsa o başka
Benzer Başlıklar
-
Lutfen yardim edin
erdem_tezcan tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 24.08.2003, 09:38 -
Lutfen Acil Yardim..
Vassago tarafından Web ve Grafik Tasarımı forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 07.08.2003, 20:15

Alıntıyla Yanıtla

pcden ses gelmıor..
Bugün, 17:24 / Donanım