Windows 98 ve Linux hariç diğer işletim sistemleri kurulumu? -
10.10.2003, 15:05
herkese merhaba,
arkadaşlar elimde 14 gb. quantum fireball 5400 rpm bir disk var. 2 gün öncesine kadar win2000 prof. yüklü idi. Ancak defrag işlemi yarıda kesildiğinden dolayı dosya yapıları bozuldu ve makina bazı uygulamaları açtığımda (Explorer, Media Player, Studio.Net gibi) kitleniyordu doğal olarak. Ben de win2000 prof.'u yeniden kurmak istedim. Disk 4 partisyondan oluşuyor. C->NTFS, D->FAT32, E->NTFS, F->NTFS.
Win2000 prof. CD'sini bilgisayarı restart edip koyunca CD'deki dosyalar normal bir şekilde diske kopyalanıyor. Ancak NTFS formatlı C partisyonu yerine FAT32 formatlı D partisyonuna kopyalanıyor. Daha sonra diskten boot etmesi gereken işlem süreci işlemiyor ve makina takılıyor. XP Prof. da kurarken aynı şekilde CD'den kopyalama yapıldıktan sonra diskten boot işlemi geçekleşmiyor.
Sorunun boot sector'deki bir bad sector problemi yüzünden olduğunu düşünüyordum ancak windows 98 ve Mandrake 9.1 kurabilmeyi başarınca böyle bir şeyin söz konusu olmadığını anladım.
Kısacası sorun şu:...
Makina NTFS formatlı bir partisyon üzerine kopyaladığı dosyaları kullanarak işletim sistemi kurulumunu yapamıyor. Siz olsanız ne yapardınız???
iyi çalışmalar,
Ero
Ege University
Department of Computer Engineering
Bornova / İzmir
Dostum anladım kadarıyla sorunun biraz karışık. Gerçi yaparlar mı bilmiyorum ama bir bilgisayarcıya gidip konuş sana belki tarif eder (ama nerde böyle bilgisayarcılar) Genede sana kolaygelsin
Dostum anladım kadarıyla sorunun biraz karışık. Gerçi yaparlar mı bilmiyorum ama bir bilgisayarcıya gidip konuş sana belki tarif eder (ama nerde böyle bilgisayarcılar) Genede sana kolaygelsin
dostum teşekkür ederim de bize bilgisayarcıya gitmek yakışmaz. Racona ters olur yani... Aslında Linux kurduktan sonra Windows 2000 Prof. kurabilirim ama yine de takılma olayından çekiniyorum. Bence en mantıklı çözüm diski başka bir makinaya takıp tamamen temizledikten tüm partisyonları kaldırdıktan sonra her şeye sıfırdan başlamak. Nasılsa disk içindeki verilerin %90'ını CD'lerimde var. Son çare bu yola başvuracağım heralde...
Ero
Ege University
Department of Computer Engineering
Bornova / İzmir