+ Başlığa Yanıt Yaz
7 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
Başlık: Cd-Rom bi tanıyor bi tanımıyor
-
11.10.2003 09:58 #1essoloubeMisafir
Cd-Rom bi tanıyor bi tanımıyor
windows XP kullanıyorum ve de Lg 52x bi cd-rom'um var. Allah razı olsun yani koskoca bilgisayarda durmadan sorun çıkarıyor. Örneğin bilgisayar açıldığında gaye düzgün çalışyor ama bazen herhangib ir cd taktığımda cd-rom kayboluyor. DEnetim masasından device manager'dan bazen tekrar arattığımda cd-rom ortaya çıkıyor bazen de restart yapmam gerekiyor. Sizce problem nedir? Yeni cd-rom almadan da bu iş çözülebilir mi???
-
11.10.2003 10:18 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İzmir
aynı problem
aynı şey 4-5 gün önce arkadaşımda yaşandı.Windows xp kurulu LG52X cd-rom'u vardı.Cd-rom'u tanımıyo bi CD-rom simgesi koyboluyo senin ki gibi oluyordu.Sana şunu soratım cd-rom'u yeni mi aldın.(4 ay olur 5ay olur.)Bir rivayete göre LG'nin bu yeni tiplerinde bu sorunla karşılaşılıyor.Biz bu konunun çözümünü windows xp'yi kurarak önüne gçtik.Haaa unutmadan daosta sistemini NTFS yap........
-
11.10.2003 10:39 #3
Bende de size benzer bir sorun var! Windows 98'de ayni olayı yaşadım, hatta ben de Cdrom bir gitti o gidiş... Daha da ortaya çıkmadı. Sizinki yine de arada bir çıkıyormuş... Valla benimkinin çaresi yok. Var da o da sıfırdan kurulum... Ben de bunu yapmadım, hala Cdrom'suz günlerimi geçiriyorum
Cdrom'unuzu değiştirmek gibi bir söz kullanmışınız... Valla görülüyor ki, Cdrom'unuz da bir sorun yok... Sorun sistemde. CDrom görünür bir vaziyetteyken, Windows CD'sini takın. Seçime Bağlı Windows Birleşenlerini Yükle'ye tıklayın. Tabii otomatik başlamışsa; başlamamışsa siz başlatın! Burada hiçbir seçeneği seçmeden ileri'ye tıklayın... Her ne kadar oradaki birleşenleri yüklediğini sansanız da, Windows'dan kopan bazı sürücüleri de otamatık yüklüyor... Belki çözüm saçma gibi görülür ama siz yine de deneyin... Bende de F klavye düzeninden Q düzene bir türlü geçemiyordum... Bunu uyguladım, sorun çözüldü...
-
11.10.2003 10:59 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Al de Baran
ben de lg 52X kullanıyorum ve kullandığım hiçbir işletim sisteminde sorun çıkarmadı. ( mdk Linux, win 98, win me, win xp)
ßy CoMi...
-
11.10.2003 15:05 #5essoloubeMisafir
parçaları alalı 1.5 sene oldu, (zaman ne çabuk geçiyor yahu) ama aldığım zamandan itibaren arada sırada böyle akilikler yapıyor. Acaba dedim cd'den mi kaynaklanıyor. Çünkü belirli bir oyun cd'sini çalıştırdığımda hep problem çıkıyor. Ama bazen başka cd'lere de aynı uyuzluklar olabiliyor. Ör. dergi cdlerine.
Benzer Başlıklar
-
usb tanımıyor
trityum tarafından Donanım forumundaYanıt: 22Son Mesaj: 25.10.2006, 14:15 -
mandrake 10.1 hangi cd-romları tanıyor?
GAREZ tarafından Linux forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 01.09.2006, 15:55 -
adsl modemi geç tanıyor
tgnn tarafından Yazılım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 27.07.2006, 12:07 -
Bilgisayarım HDD tanıyor fakat okumuyor
sleazyII tarafından Donanım forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 13.07.2006, 12:01 -
pc mouseyi tanımıyor
simales tarafından Yazılım forumundaYanıt: 4Son Mesaj: 31.12.2005, 11:31