+ Başlığa Yanıt Yaz
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
17.10.2003 09:33 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
Power Calibration Area Error (CD-ROM)
Bir tanidigimin bilgisayarinda Creative CD-Writer var. CD yazmaya calisirken "Power Calibration Area Error" seklinde bir hata veriyor. Bunun nedeni hakkinda bir bilgisi olan var mi? Cevaplariniz icin simdiden tesekkür ederim.
-
17.10.2003 12:09 #2
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Istanbul
Power Calibration Area Error
Selamlar, Saygılar.
"Power Calibration Area Error" türkçe meali yaklaşık cd deki hata yetersizliği yani cd yazdığın programının yazabilme uzunluğundan kaynaklanan bir hata (örnek mesela cd 600 mb lik tır sen bunu Nero kullanırsan 650 mb cd ye yazabilirsin ama cd nin de kaliteli olması lazım) yada kullandığı cd lerde bir sorun var ya da muhtemel kullandığı cd yazma programında bir hatalı işlem yapılmıştır. Bundan da kaynaklanabilir. Tavsiyem kullandığı programı yeniden kurması ve programın varsayılan ayarları ile cd yazmasını ya da NERO kullanmasnı tavsiye ederim. Yine de sorunla karşılaşırsanıza FORUM a yanıt verirseniz iyi olur gibi.
Kolay gelsin...
-
17.10.2003 15:01 #3Genel Moderatör
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Istanbul
bende de var o sorun ve nero kullaniyorum ayrica cdlerin de adroit +48x...
nasil olabilir?
kolay gelsin.
-
20.10.2003 05:29 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
buna iki sıkta yanıt vereyım
1-You may encounter power calibration errors each time you use your cd drive if you are using poor quality media. Even though you may have encountered success with the same type and/or brand of media before, CD media vendors often change disc suppliers and quality levels may change due to manufacturing differences. Because of mixed batches of discs and changing quality levels, you may have part of a spool of discs burn fine, while the other part won't burn and/or errors occur
2-Your CD-RW drive uses a power calibration process that adjusts the recording laser power to the optimum level for each recordable disc you insert into the drive. Each CD-R and CD-RW disc contains a reference value for laser power in a preformed track, which helps the CD-RW drive determine the ideal laser power. There is also a special area on each CD-R and CD-RW disc set aside for the CD-RW drive's laser to power up to the level required to burn the disc. If the laser power calibration process fails, a power calibration error will occur.
eger anlamayıp turkcesını soran olursa cevırıp yenıden yenıden yazarım.
ingilizce oldugu icin kızmayın arkadaslar soru ıngılızceydı bende bıraz renk katayım dedım oyle herseyı hazır beklemeyın.
-
20.10.2003 10:35 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
Ben de bu cevaba 2 soruyla karsilik vereyim

1-) Sorunun neresi ingilizce?
2-) 2 nci sikta ne anlatiyor?
Tabiki biraz arastirma yaptim bu foruma sormadan önce. Fakat buldugum kaynaklar ingilizceydi. Tam anlamadigim icin ve Türkce cevap aradigim icin buraya yazdim.
Sorun kalitesiz CD-R kullanmaktan degil. Bundan eminim cünkü birkac cesit CD-R ile deneme yapildi. Bir de su ayrintiyi vereyim. icinde CD sIkIsmIs ve CD'yi biraz zor cikarmislar. Ondan sonra olmus bu olay. Bunu da sonradan ögrendigim icin daha önceki yazImda yazmamistim.
Türkce cevaplariniz icin simdiden tesekkürler
Benzer Başlıklar
-
Online Game Area | OyunYoneticisi.Com
XLeNoNz tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 29.01.2008, 17:50 -
www.megabassic.org | Mega AREA |
gokalp54 tarafından Web İnceleme forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 20.02.2007, 00:41 -
atx ve eatx 21 pin anakart power girişi atx power supley
aytek9922 tarafından Donanım forumundaYanıt: 2Son Mesaj: 23.03.2006, 21:04 -
open power policy file error
gones tarafından Yazılım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 21.10.2005, 11:41 -
Power calibration error
Hamuul tarafından Donanım forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 18.09.2003, 14:52

Alıntıyla Yanıtla

pcden ses gelmıor..
Bugün, 17:24 / Donanım