PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 4 1234 SonSon
19 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan ONBoard Olmayan Ekran Kartı RAM'imden Nasıl Yiyebilir

Arkadaşlar. Ben Ekran kartımı aynen onboard ekran kartlarının yaptığı gibi bilgisayarımın RAM'inden yemesini istiyorum. Böyle bir şey yapılabilir mi? Ekran Kartım GeForce 2 MX 440 64 MB. Böyle bir şey yapılabiliyorsak programlarla mı yoksa başka türlü mü yapacağımı söyler misiniz?

Ayrıca ben kendim istediğim gibi aynen OnBoard RAM'lerde olduğu gibi ekran kartının ne kadar RAM kullanacağını ayarlayabilir miyim? (Bilgisayarımın RAM'inden.......)

RAM'im 512 DDR-RAM

bu ıstedıgın sey mumkun degıl benım anladıgım kadarıyla.onun yerıne ram alıp ekran kartının uzerındekı bos ram yerlerıne takabılırsın tabıkı lehım falan yaparak ama dıkkat et kartıda yakabılırsın.yada gıdıp daha yuksek modellı bır kart alabılırsın.

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

bios a girdikten sonra "bios features setup" gibi bir menü var hemen ikinci sırada olması lazım (tabi award bioslarda, diğerlerinde de benzer bir menüde dir) oraya girdikten sonra AGP aperture size (tam ismini hatırlayamadım) böyle birşey var ordaki ayarı 16,32,64 vs... gibi ilerletmen mümkün daha sonra ayarları kaydetip çıktıktan sonra oyunlarda ve benzeri uygulamalarda ekran kartı, kendi ram i yetersiz geldiği zaman sistem belleğinden az önce biosta belirlenen miktar kadar yer alacaktır kendine...

iyi çalışmalar...................

Ekran kartına ait OpenGl Ve direct3D uygulamaları için sistem belleğinden kullanılacak ram miktarını belirleyebilirsin. Benim Nvidia tnt ekran kartım var. sitesinden çektiğim detanator bu işlemi yapmama olanak sağlıyor.kolay gelsin.

turkceye_ewet senin dediğin şey zaten max olarak ekran kartının desteklediği şeyleri destekliyor ahmetcals senin dediğinde anladığım kadarıyla overclock o da sadece ekran kartının performansını arttırır yani bilgisayarın ram'i ile alakası yok

Benzer Başlıklar

1. Onboard Ekran Kartı
    PROgrammer tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 11
    Son Mesaj: 23.10.2009, 14:58
  2. onboard ekran kartı
    crazy_boy_28 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2
    Son Mesaj: 25.01.2007, 21:26
  3. onboard ekran kartı
    ozturkmutlu tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4