+ Başlığa Yanıt Yaz
10 sonuçtan 6 - 10 arası sonuçlar
-
27.10.2003 21:58 #6
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir.gif
AMD Athlon 2500+
merhaba kardeşlerim,
ben AMD'yi destekleyen arkadaşıma katılıyorum. 3D işlemler, oyun dersen AMD? Niye çünkü superscalar mimariyi kendilerince geliştirdikleri başka bir yöntemle destekleyerek işlemciden daha yüksek performans elde edebiliyorlar. Ayrıntı http://www.amd.com
Bende AMD Athlon 2500+ ve nVidia nForce2 chip setli EPOX 8RDA+ Rev 2.1 anakart var. Hurd Truck (1024*768, 85Hz., 32 bit color, High Detail, High Distance Show), Medal of Honor (High Detail), Counter-Strike gibi oyunları çok rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Aslında ben makinadan performansı 3D uygulama geliştireceğim zaman bekliyorum. Çünkü AMD 3D uygulamalarda daha iddialı olduğunu belirtiyor.
Son bir not : Ekran kartı GeXCube Ati Radeon 9200 8X ve DirectX 8.1 desteği var. Bu sistemi o gün 3D Benchmark 2001 SE ile test ettim ve 4116 puan aldı. PIV 1.8 Ghz.'e kafadan fark attı, 2.0 Ghz.'i de bazı yerlerde geçti bazı yerlerde ise zorladı ama geçemedi.
Bu arada benim de bir sorum olacak:
İşlemcinin default hızı 1.853 Ghz. olarak ilan ediliyor ama ben bir türlü makinada 1.853 Ghz.'i yakalayamadım. Şu an 200 Mhz * 18 çarpanı ile 1950 Mhz.'de çalışıyor. Bu çalışma frekansının altındaki değerlerde açılışta
AMD Duron CPU yazısı beliriyor. Halbuki mal Athlon XP. Bu hız ve üstü ise AMD Athlon XP yazısının çıkmasını sağlıyor. Acaba benim makinada mı bir şeyler var yoksa AMD mi hatalı ölçüm yapıyor?....:?!!
iyi çalışmalar,
Erohan
-
27.10.2003 23:38 #7
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir
Re: bu bilgisayara nasıl ayar yapmalıyım
Arkadaşların da dediği gibi, (anakartı bilmemekle beraber) elindeki makina şu anda çok yeni oyunları çok hızlı oynayabilmenin dışında her türlü şey için yeterli.
Orijinalini Gönderen: serdar22
Tabii bununla CAD çizimi falan yapmaya çalışmayacağını varsayıyorum, aksi halde son modellerden oluşan bir konfigürasyon bile bu işlerde yetersiz kalabiliyor.
........
En iyisi, makinayı ne amaçla kullandığını/kullanacağını, ve halihazırdaki anakartı da söyle; bunun nereye kadar güncelleşebileceğini, ulaşabileceği en üst performans hakkında birşeyler söyleyebilelim.
........
Elindeki aletin yarısı kapasitedeki bir makinam vardı, 3 ay kadar önce onu parçalayıp sattım ve onun 4-5 katı kapasitede yeni bir makina kurdum.
Günlük kullanımda en büyük fark, oyunlarda ve video uygulamalarında oluyor.
Yoksa internet kullanımı, ofis kullanımı gibi işlerde fark yok gibi.
Halâ "acaba 6 ay veya bir yıl daha beklesem daha iyi mi olurdu" diye düşündüğüm oluyor.
.......
AMD almaktan da hiç korkma, yeni toplarken.
Ban de bazı aklıevvellerin sözlerinden etkilenerek, korkarak bir AMD sistemi topladım; çok ta iyi etmişim. Ne ısınma ne de başka bir sorun yok.
Onlar eski mallardaymış.
.......
Son bir şey daha söyleyeyim:
Bunun yerine yenisini toplayacaksan, en az 2.2-2.5 Ghz bir makina oluşturmalısın ki; yaptığın masrafa değsin.
Ortalama olarak böyle bir makinanın maliyeti de, (herşeyi yeni yaparsan) AMD ile 500, Intel ile 600 $ üzeri bir maliyettir.
Bu işi 6 ay sonra yaparsan, aynı parçaları alarak bu rakamlardan 100-150 $ daha az ödersin.
Bilmem anlatabildim mi?
Yani, elindekini ne kadar uzun kullanabilirsen o kadar kârlı çıkıyorsun; tabii elindeki rahatsızlık verecek kadar yavaş değilse.
Ki, senin elindekinde bu durum sözkonusu olmasa gerek.
Bence senin şu aşamada sadece bir formata ve temiz bir kuruluma ihtiyacın var.
Bu işi bilmiyorsan burada birçok kişi varız, senin gibi birçok arkadaşa yardımcı olduk.
.......
Haa, "kardeşim bende b.k gibi para var, ben ille de yeni alıcam" diyorsan o başka. O zaman harcayacağın paranın miktarını söyle, sana burada Intel veya AMD temelinde "uçan" konfigürasyonlar önerelim.
-
28.10.2003 19:27 #8
- Katılım Tarihi
- 2003
bu bilgisayara nasıl ayar yapmalıyım
anakartımı sormussunuz bende ilk defa duyuyorum belki bileniniz vardır diye söylüyorum üretici First İnternational Computer Inc. model: AZ11EA/AZ11E DİYE BİR ANAKART chip seti VİA KT 133; ben sadece işlemciyi değiştiremezmiyim? İlle de işlemci, ramleri ve anakartı mı değiştirmeliyimiyi bir performans için?
-
29.10.2003 00:30 #9
sadece islemciyi degistiremezsin yada degistirsende cok yeni modelleri takamazsin amd yi bilmedigim icin ornek yazamiyorum
simdi islemci icin anakart alicaksin mecburen anakart alinca ddr ram alicaksin mecburen yani bu 3 u cok iyi olmali diger parcalar hep degisir ama bunlarin upgrade i hep sorun cikarir birbirlerine uymazlar cunki
kolay gelsin4_FouR PoWeR_4
-
29.10.2003 13:14 #10
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir
Re: bu bilgisayara nasıl ayar yapmalıyım
Anakartın AZ11EA ise yukarıdaki linkten özelliklerine ulaşabilirsin.
Orijinalini Gönderen: serdar22
Bence hiç te garip bir kart değil. AGP 4X desteği bile var.
Yukarıdaki siteden kartınla ilgili güncellemeleri de indirebilirsin.
Benzer Başlıklar
-
Bilgisayara Bakım İçin Neler Yapmalıyım ???
Canercik tarafından Donanım forumundaYanıt: 15Son Mesaj: 23.01.2010, 17:11 -
bilgisayara nasıl TV bağlayabilirim???
postmyth tarafından Donanım forumundaYanıt: 1Son Mesaj: 21.12.2006, 21:54 -
acil bilgisayara format gerekiyor ne lazım ve ne yapmalıyım
carlos_tevez tarafından Donanım forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 02.03.2006, 15:05 -
nasıl bir site yapmalıyım?
bloodxman tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 24Son Mesaj: 28.07.2005, 01:23 -
Bağlantı donması için nasıl ayar gerekir ?
Omahi tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 0Son Mesaj: 26.05.2004, 10:05

Alıntıyla Yanıtla

pcden ses gelmıor..
Bugün, 17:26 / Donanım