+ Başlığa Yanıt Yaz
1 sonuçtan 1 - 1 arası sonuçlar
-
30.10.2003 20:57 #1
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- Izmir.gif
Linux'un AMD üzerindeki performansı hakkında???
Merhaba arkadaşlar,
Benim makina AMD 2500+ işlemci, 256 DDR 333 Kingston RAM, Epox 8RDA+ Rev. 2.1 Anakart, 40 GB MAXTOR 7200 rpm disk... şeklindeki bir konfigürasyona sahip. Şu an üzerinde Win XP Pro. ve Mandrake 9.1 var. Win XP'de performans iyi sayılır ancak Linux üzerinde ilk 10-15 dk.'dan sonra makinada belirgin bir yavaşlama göze çarpıyor. Örneğin "run'dan" 'kedit' yazıp <enter'a> bastıktan sonra bayağı bir zaman geçiyor [yaklaşık 6-7 sn. kadar] ve uygulama açılıyor. İlk açılışta ise [ilk 10-15 dk.] bu süre yarı yarıya daha düşük.
AMD'nin sitesine girdim ve bu işlemcinin XP için optimize edildiği şeklindeki ifadelerle karşılaştım. Acaba bu optimizasyon Linux'a yaramamış mı? Yoksa benim makina da mı bir sorun var? anlayamadım.
Zaten Win 2000 Prof. olan işletim sistemini XP Prof.'a terfi ettim performansta bir değişiklik olacak mı diye! İki değişiklik tesbit ettim:
1-) Geri dönüşüm kutusu XP'de daha çabuk temizleniyor...
2-) CS'den daha rahat bir şekilde çıkılıyor!
Diğer uygulamaların açılması, kodların derlenmesi filan 2000'deki ile aynı seviyede gibi. (Örn.: .NET açılması, JBuilder 7.0 açılması filan!)
Acaba üretici bize yalan mı söylüyor yoksa beklenen performans artışı fiziksel olarak bize yansımayacak kadar küçük bir seviyede mi?...?
iyi çalışmalar,
ErohanEro
Ege University
Department of Computer Engineering
Bornova / İzmir
Benzer Başlıklar
-
Linux'un Avantajları ve Dezavantajları
sameducer tarafından Linux forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 17.02.2007, 12:34 -
Linux'un Windows'a Göre Temel Farklılıkları(Zayıflık p."
pasatorunu tarafından Linux forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 09.10.2004, 14:15 -
Microsoft, Linux'un önünü kesmeye hazırlanıyor
NiQuitinCQ tarafından Windows İpuçları forumundaYanıt: 3Son Mesaj: 24.08.2004, 15:45 -
Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden :))
gej tarafından Linux forumundaYanıt: 26Son Mesaj: 20.08.2003, 20:38

Alıntıyla Yanıtla

pcden ses gelmıor..
Bugün, 17:28 / Donanım