PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 8 12345 ... SonSon
38 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Varsayılan icat edilen ilk mouse turu ve resmi (ilk pcde eklendi :) )

gormeyenler icin ilk mouse 1960 yilinda icat edilmis. icat eden dr engelbart yorumsuz

daha detayli bilgi icin http://www.afrlhorizons.com/Briefs/Mar02/OSR0103.html
    adres ingilizcedir

birde klavye bulabilirsiniz 5 tuslu
    teknoloji ne kadar hizli ilerliyor sorusunun cevabida budur sanirim

Kolay gelsin ....

Varsayılan MOUSE

Selamlar, Saygılar....

1960 da icat edilen mouse lar şimdi kullandığımız mouse lar. Tarih mi çok çabuk geçiyor yoksa teknoloji mi çok çabuk ilerliyor.

Kolay gelsin.

gerçektende ben bilgisayarla haberleşmek için klavye değilde 0 ve 1 lerin kullanıldığı zamanı hatırlıyorum.
    (hani savaş filmlerinde haberleşmek için mors alafabesini kullanırtlar ya bi tel vardır ona basarlar dıt dıt dıdıdıt dıt sesler çıkarırlar aynı onun gibi o aleti bilgisayara bağlıyolar ve bilgisayarla bu dıt sesleri sayesinde konuşuyolar.)

sanırım elimizdeki klavye ve mousenin değerini bilmeliyiz.

ayrıca yanlış hatırlamıyorsam ilk bilgisayar 40 öküz arabası büyüklüğündeymiş. ve tek yapabildiği 4 işlemmiş. onuda şimdiki gibi şipşak hızlı değil. belli bi sürede yapıyormuş. ne diyelim 40 yılda bilgisayarlar nerden nereye geldi. tebiiki burada apple'nin hakkını vermek lazım. ilk ev bilgisayarını onlar aklı etti ve böylece şimdi her evde bi bilgisayar var.

bu amca gecen gun techtv de bir programa cikti pc fikrinide bu amca bulmus bilmiyorum o sonuclandirmamis galiba ama gercekten ilginc bi amcaydi helal olsun adama birde etrafta hep mouse u bill gates icat etti diye bilinirdi bir gun girmis odaya 2 gun sonra mouse la cikmis
    nasil atiliyor yaaa. mouse u icat eden amcaya minnettariz

Kolay gelsin....
    4_FouR PoWeR_4

Varsayılan mouse

Selamlar;
    Ufacık bir kaç ayrıntıda ben eklemek istedim

Xerox PARC ilk “what-you-see-is-what-you-get” (ekrandaki görüntü ile tamamen aynı baskı) düzenleyici, farenin ilk ticari kullanımı, grafik kullanıcı arayüzü ve bit eşlemli görüntü de dahil yenilikler içeren dünyanın ilk kişisel bilgisayarı Alto’nun prototipini icat eder. Alto’dan doğan ticari model 8010 Star’dı.

Bilgilerinize..

Benzer Başlıklar

1. Google Earth ile şaşırtıcı dünya turu
    tafugu tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 27.02.2007, 00:35
  2. Google Earth Programıyla Türkiye Turu
    Tunca tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 5
    Son Mesaj: 05.09.2005, 15:15
  3. iNnDiR.OrG [Editörlük Sistemi Eklendi]
    dreamower tarafından Web İnceleme forumunda