PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
6 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar

Başlık: Elektrik Sorunu !.

Varsayılan Elektrik Sorunu !.

selamlar !.
    ben makinemi kapattığımda belirli bir süre sonunda yada hemen kendiliğinden açılıyor ? sorun acaba anakarta elektrik devrelerinin yanlış bağlanmasındanmı yoksa başka bir sebep olabilirmi ?

birde windows XP işletim sistemi kullanıyorum internetteyken bir uyarı alıyorum mesela

"bilmemne işlemi gerektiği gibi sonlandırılamadı bilgisayar 30 saniye içinde kapanacak" diye bir kutucuk çıkıyo kapatamıyorumda 30 saniye sonra bilgisayar kapanıyo bu sounların sizce nedeni nedir ?

Teşekkür Ederim.

Varsayılan .

anakart el kitabi varsa baglantilari tam olarak nereye yapabilecegini gorebilirsin. bilgisayar elektriginden fazla anlamam ancak ikinci sorunun cevabi bilgisayarina virus bulasmis. verdigin tarife gore Sobig.F virusu bu virusun nasil temizlenecegi forumlarda yazili daha once konusu gecmisti tekrar link vereyim.

http://securityresponse.symantec.com...r/FixSbigF.exe

Saygilar

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

bilgisayarın kendiliğinden açılması,bios taki bir seçenekten dolayı oluyor..
    power managment yada chipset features başlıkları altında modem ring gibi bir seçenek olacaktı onu disable yaparsan sorunun düzelecektir..

ikinci sorun ise;
    sistemine msblast virüsü bulaştığından bu problemi yaşıyorsun..

ben ve diğer arkadaşlar inanki bu sorunun çözümünü onlarca defa yazdık..forumda msblast diye aratırsan çözüm yollarını göreceksindir..

ama iki tane bağlantıyı vereyim;
    http://securityresponse.symantec.com...r/FixBlast.exe
    bu virüsü temizler

http://download.microsoft.com/downlo...80-x86-TRK.exe
    bu da konuyla ilgili windows yaması

iyi çalışmalar........................................ ......

selam arkadasım kasanın power tusunda bozukluk varsa takılı kalabilir yada o düğmelerin içinde yay var o özelliğini kaybetmiş olabilir...sorunun belki bundan kaynaklanabilir...
    eğer yerleşim biriminizde voltaj da sürekli değişimler varsa ondan da yapabilir.bu sorunu bios tan çözebilirsin power management içindeki power tusunu suspend 'e getirirsen hallalur.

merhaba, bilgisayarın yeniden açılması için kasayı açıp, açma kapama tuşlarının bağlantılarını kontrol etmeni öneririm..aynı sorun benim kuzenin makindada vardı, o şekilde çözdük...kolay gelsin..

Benzer Başlıklar

1. elektrik kesilmesi?
    serkan_gov67 tarafından Yazılım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 14.08.2006, 19:00
  2. elektrik kesintisi
    sistem06 tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 4
    Son Mesaj: 06.08.2006, 11:44
  3. power supply ve elektrik sorunu
    turk_empire tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 2