PCnet Online forumlarına katılmak için hesap açabilirsiniz.
  • Üye girişi:

PCnet Online forumlarına hoş geldiniz

+ Başlığa Yanıt Yaz
4 sonuçtan 1 - 4 arası sonuçlar

Varsayılan Profosyonel AMD kullanicilarina birkac soru !!!

Selam arkadaslar bilgisayarimi upgrade yapmak istiyorum ve bende bir AMD kullanicisi olmak istiyorum daha once hic AMD kullanmadim ve bu konu hakkinda ayrintili olarak hicbir bilgim yok sadece oyun konusunda cok buyuk bir performans verdigini duymustum.Bazilari Amd islemciler cok isiniyor bunun icin bios tan ayar gerekir falan diyorlar bazilari amd alma islemcin yanar sonra moralin bozulur diyorlar, bazilari AMd alirsan bircok ayar gerekir yani biostan falan cok kafan karisir diyorlar bazilarida okadar ovuyorki AMD yi cildiricam ne yapcagimi bilmiyorum ben bilgisayarimi en cok oyunlar icin kullaniyorum ve oyun konusunda tam bir simulasyon manyagiyim ucak simulasyonlari kullaniyorum ama fazla bir performans alamiyorum.Bazi arkadaslarim AMD tam oyunculara gore diyorlar yani bir AMD alsam oyunlarda performans alirmiyim ozellikle ucak simulasyonlarinda ? Asagida belirttigim sistemi almayi dusunuyorum ama almadan once sizlere danismak istiyorum :

AMD Athlon XP 2800 islemci
    MSI K7N2 Nforce 2 chipsetli Delta Anakarti AGP 8X
    512 MB DDR 400 Ram
    Nvidia GeForce 4 Ti4800 AGP 8X
    20 GB Maxtor 7200 RPM Harddisk

benim bu donanimlar icinde almak istegim seyler sadece anakart,ekran karti ve islemci.Harddisk, Ramlar. su anda elimde olan seyler.
    Sizce guzel bir sistem olur mu ? Ayrica oyunlari Anti Aliasingi aktiv ederek oynamayi daha cok tercih ediyorum onceden GeForce 4 mx 440 ekran kartim vardi ve oyunlari Anti Aliasing 4x olarak oynuyordum ancak pek performans alamiyordum.Yani sizce bu sistemi toparlasam nasil olur ?

Genel Moderatör
    Katılım Tarihi
    2003
    Yer
    Eskişehir

selamlar...

öncelikle PCnet forumuna hoşgeldin...

ben bir AMD kullanıcısı değilim o yüzden tam bir ayrıntı veremiyeceğim ancak; AMD işlemcilerin soğutma konusunda hassas olabileceği gerçeği varsa da kaliteli bir fan ile bunu ortadan kaldırabilirsin mesela zalman gibi firmaların amd ler için ürettiği fanlardan alabilirsin.
    yani soğutma durumu sana anlatılan şekilde abartılacak yada büyütülecek bir şey değil..
    A.A. gibi efektlerde daha çok ekran kartına bağlı ancak dediğin Nvidia GeForce 4 Ti4800 AGP 8X ekran kartı ile bir problem yaşayacağını zannetmiyorum.ve amd işlemcilerinin oyunlar için özel 3Dnow adında özel birde komut setleri vardır.
    ayrıca anakartında bu işlemci için uygun,kanımca bu sistemi almanda herhangi bir sakınca yok..
    ancak sabitdiskin kapasitesi kısa bir zaman içersinde yetersiz gelebilir;özellikle bir oyuncu için, bu konuda tavsiyemi istersen en az 40 gb almanı öneririm..

iyi çalışmalar.....................................

Merhabalar,

Yaklaşık 4 aylık AMD kullanıcısı olarak sana kesinlikle AMD' yi tavsiye ederim. Şunu belirtmeliyimki ısınma konusunda hiç şüphen olmasın. Ben işlemciyi alırken box aldım, yani AMD orjinal soğutuculu fanı ile birlikte aldım ve orjinal fanın alt çaprazına 3 dolarlık bir fan ekledim ve şu aralar oyun çıkışında 38 C yi geçmiyor. Yazın max 45 derecede kalıyor. Senin yerinde olsaydım boş yere fazla para harcamaktansa, throughbred b çekirdekli AMD 2000 ve epox 8k9aı alırdım AGP 8x destekliyor ve kingston ramlerle desteklerdim. www.tomshardware.com.tr Bu işlemciyi bu sistemde AMD 2600 olarak çalıştırabilirsin ki 2 ghz' ın biraz üstünde işlemci demek ( denendi sorunsuz çalışıyor) . Bu da seni 2 sene idare eder Ön bellği yüksek olsun diyorsan 2800 alabilirsin. Ben AMD 2000 kullanıyorum 256 ram ve gf 2 mx 400. Tek sorunum ekran kartı. Sendeki kart bu sorunların üstesinden gelir ve 512 ram iyi olur.

Varsayılan AMD Varken Pentiumu Unut!

Genelde arkadaşlar performans için sogutucu ve ekran kartı üzerinde durmuşlar bunlara eklemek istediğim önemli bir nokta ise alacaksan dual ddr destekli bir anakart ve çift ram.Amd de performans açısından çok önemli bir atılım bu.Bu şekilde bant genişliği 6.4GB/s ye kadar çıkartılabiliniyor.Saygılarla...

Benzer Başlıklar

1. PHP Fusion ile ilgili birkaç soru
    cnununevi tarafından PHP forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 23.11.2008, 18:40
  2. suse 10.1 için birkaç soru?
    eyyuplu tarafından Linux forumunda
    Yanıt: 1
    Son Mesaj: 21.06.2006, 18:23
  3. formatla ve f disk ile ilgili birkaç soru
    pegasusline tarafından Donanım forumunda
    Yanıt: 8