+ Başlığa Yanıt Yaz
16 sonuçtan 1 - 5 arası sonuçlar
-
17.12.2003 22:27 #1
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Zonguldak
joystick'im fifa 2004'te neden çalışmıyor?
sorunum büyük arkadaşlar.sistemim winXP Pro SP1. Genius Maxfighter Force Feedback F-33D joystick'im var. bu oyun kolu bugüne kadar denediğim oyunlar içinde sadece fifa 2001'de düzgün çalıştı. denediğim diğer oyunlar ile fifa 2002,2003 ve 2004'te ise çalışmadı. sorunumu size anlatmaya çalışayım: oyun kolu usb'ye bağlı. üzerinde yeşil yanan bir ışığı var. bu ışık aygıt düzgün çalışırken sürekli yanıyor, düzgün çalışmazken ise yanıp sönmeye başlıyor. aygıtın yanında gelen sürücü CD'si win95/98 uyumlu olduğu için web sitesinden xp uyumlu driver'ını indirip biraz uğraştıktan sonra yükledim (denetim masası game controller'da da görünüyor). bilgisayarım açıkken (oyuna girmediğim zamanlarda) yeşil ışığı sürekli yanıyor, yani aygıt düzgün çalışıyor. oyuna girdiğimde (fifa 2004) ise ışık yanıp sönmeye başlıyor, yani düzgün çalışmamaya başlıyor. ayrıca denetim masası - game controllerda aygıtın özelliklerine girdiğimde de ışık yanıp sönmeye başlıyor. aygıt yöneticisinde "bu aygıt düzgün çalışıyor" mesajı alıyorum. "windows sorun gider"inde -usb aygıtlar için-'aygıtınızla uyumlu directx versiyonu kullanmıyorsanız aygıtınız düzgün çalışmayabilir' deniyor. aygıtımla gelen CD eski olduğu için directx 6 var içinde. benim sistemimde ise directx 9 yüklü durumda. bildiğim kadarıyla sistemimdeki directx eski sürümlerini de destekliyor. ayrıca aygıtım bir de serial port'a bağlanabiliyor. fakat bağlayıp denemedim. oyunları klavyeyle oynayamadığım için bu aygıtı yüklemek zorundayım (ayrıca aldığımdan beri bu kolun keyfini çıkaramadım). bu şeyi nasıl çalıştırabileceğim konusunda bana yardım edebilir misiniz? :roll:
Lan Yasin, gravyeti niye kestin lan?/Nejat UYGUR
-
27.12.2003 21:44 #2
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- izmir
8) sevgili aziz ve muhterem din kardeşim bundan daha basit bir problemle karşılaşmadım yapacağın tek şey eski Maxfighter Force Feedback F-33D joystickini atıyosun yerine yenisini alıyosun bukadar problem bumuydu yani? dersemmmmm inanmayın tabiki bu problem zor yoldanda çözülür ama arkadaşım ben sana derimki seni hiç uğraştırmayayım sana bir senedir kimse çözüm bulamamış ayıp valla joytickle fifa 2001'i oynadıgını soyluyorsunki mutlaka bu oyunu oynadığında wın95 veya 98'i kullanıyordun ki bi problemle karşılaşmadın zaten daha sonra xp'yi kurduğun zaman diğer fifa oyunlarını alıp onlarda bu joysticki kullanamadın ben sana en kısa yolu soyleyeyim harddiskini ikiye böl (mademki xp den vazgeçemiyorsun) c'ye wın98'i d'ye xp'yi kuruyorsun joystickle oynamak istediğin oyunu bilgisayarı wın98'le çalıştırarak paşa paşa oyna yok dersenki ben zor yolu seçiyorum illaki bütün oyunlarımı sevgili joystickimle xp'de oynıycam bu bilgisayarın bütün özelliklerini bana sırala özellikle anakartın özelliklerini modelini kaç senesinde yapıldığını bu bilgileri istiyorum gerisini ben bulurum.
Alla ala ne barıyonuz bulduk işte çözümü. Sıradaki soru?... :wink:
-
27.12.2003 23:13 #3
- Katılım Tarihi
- 2002
- Yer
- Zonguldak
öncelikle şunu söyleyeyim benim işletim sistemim winXP'den başka olmadı hiç. fifa 2001'i oynarken de XP'ydi diğerlerini oynarken de. ayrıca şu anda sistemimde kurulu olan gta vice city'ye girince de çalışmıyor sevgili joystick'im. anakartımın kaç yılında yapıldığını nasıl bulurum bilmiyorum, onun yerine aşağıdaki linke bakabilirsin (Markası Gigabyte P4 Titan Series. CD'si üzerinde "8IRXP Ver. 2.1" yazıyor):
http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/...s_GA-8IRXP.htm
ekran kartım Abit Siluro GeForce 4 MX 440, P4 1.8 Ghz işlemci, 256 MB Ram, Creative Sound Blaste Live 5.1 ses kartı, Creative Modem Blaster Modem.
bu arada birşey sorayım. bu oyun kolu hem usb hem de serial port uyumlu. bilgisayarlarda bir de gamepad girişi olur bilirsin. bu usb veya serial port kablosunu gamepad girişine uyumlu hale getirecek bir aparat falan var mı? varsa bir de onu alıp deneyeyim.
merak ediyorum, bu sorunu çözebilecek misin? bunu sadece bu forumda değil, birkaç forumda sordum. Tom's hardware guide'a mail attım, trgamer.com'a mail attım ama cevap gelmedi...Lan Yasin, gravyeti niye kestin lan?/Nejat UYGUR
-
28.12.2003 03:18 #4
- Katılım Tarihi
- 2003
Şimdi bu arkadaşın, foruma katılırken yazdıkları; bilmiyorum ama yaşı küçük, dial-up modemden adsl'e geçmiş, bu sebeple yaşı doğrultusunda şımarmış ve insanların bu forumlardaki sorunlarına boş zamanlarında internetten arayarak çözümler bulmayı düşünen bir ukala olduğu izlenimini veriyor bana.. Yani kendi bilgisiyle değil. Bırakın arasın akıllı. Yazın bütün sorunlarınızı, uğraşsın dursun çömez. Bilgileri doğrultusunda bizi aydınlatan arkadaşlarımız bizlerle bilgi paylaşır. Onlar yanlış anlamasın. Bu akıllı büyük ihtimalle düşündüğüm tip, böylelerini kullanmak lazım...
Orijinalini Gönderen: mehmetyenice
-
28.12.2003 08:21 #5
- Katılım Tarihi
- 2003
- Yer
- İstanbul/Bostancı
sana katılıyorum warrior çok doğru söylüyosun walla ancak şu arkadaşımızın sorusuna cevap bulalım lütfenŞimdi bu arkadaşın, foruma katılırken yazdıkları; bilmiyorum ama yaşı küçük, dial-up modemden adsl'e geçmiş, bu sebeple yaşı doğrultusunda şımarmış ve insanların bu forumlardaki sorunlarına boş zamanlarında internetten arayarak çözümler bulmayı düşünen bir ukala olduğu izlenimini veriyor bana.. Yani kendi bilgisiyle değil. Bırakın arasın akıllı. Yazın bütün sorunlarınızı, uğraşsın dursun çömez. Bilgileri doğrultusunda bizi aydınlatan arkadaşlarımız bizlerle bilgi paylaşır. Onlar yanlış anlamasın. Bu akıllı büyük ihtimalle düşündüğüm tip, böylelerini kullanmak lazım...
Benzer Başlıklar
-
Hotmail neden çalışmıyor ?
fatih1981 tarafından İnternet, Ağ ve Güvenlik forumundaYanıt: 8Son Mesaj: 13.06.2011, 12:42 -
fifa 2000 !!(maç oynarken klavye çalışmıyor)
WindowsPC tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 07.09.2008, 14:05 -
Xp'de Fifa 99 çalışmıyor
a_engintr tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 21Son Mesaj: 25.07.2006, 18:12 -
Fifa 06'da neden kovuluyoruz?
cemal_85 tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 6Son Mesaj: 23.12.2005, 00:11 -
Fifa 06 sistemimde çalışmıyor
dd_dogan tarafından Oyunlar forumundaYanıt: 5Son Mesaj: 22.12.2005, 22:45

Alıntıyla Yanıtla

İp adresini değiştirme
Bugün, 17:47 / İnternet, Ağ ve Güvenlik